Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Οι πρώτες έφοδοι της Εφορίας σε σπίτια με κατασχέσεις μετρητών

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΣΕ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ

Εφόδους στα σπίτια με κατασχέσεις χρηματικών ποσών για ταμειακές μηχανές και ηλεκτρονικούς υπολογιστές-μαϊμού ξεκίνησαν μεικτά κλιμάκια από ελεγκτές της ΓΓΔΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας.

Οι πρώτες έφοδοι της Εφορίας σε σπίτια με κατασχέσεις μετρητών
Επειτα από ελέγχους εντοπίσθηκε κύκλωμα από επιχειρήσεις πώλησης λογισμικού, που σε συνεργασία με ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης σε Αττική και Κρήτη, αλλοίωναν το λογισμικό σε ταμειακές μηχανές και ηλεκτρονικούς υπολογιστές για να εξαφανίζουν από την Εφορία τις εισπράξεις.
Κατασχέθηκαν συνολικά 69 παράνομοι υπολογιστές-φορολογικοί μηχανισμοί, πλήθος μονάδων αποθήκευσης και περιφερειακών υπολογιστών καθώς και πλήθος φορολογικών στοιχείων. Επίσης πραγματοποιήθηκαν δύο έρευνες σε κατοικίες και στη μία εξ αυτών βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 126.895 ευρώ.
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι φορολογικοί μηχανισμοί που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ανάλυση των δεδομένων και τα φορολογικά στοιχεία θα υποβληθούν σε επεξεργασία, για να διαπιστωθεί το ύψος της φοροδιαφυγής.
Σε κοινή ανακοίνωση της ΓΓΔΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας προαναγγέλλονται νέοι σαρωτικοί έλεγχοι με συντονισμένες και εξειδικευμένες δράσεις όλων των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους καθώς όπως επισημαίνεται το φαινόμενο αυτό έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, ιδιαίτερα στον χώρο της εστίασης, αλλά και σε άλλους χώρους, με αποτέλεσμα την απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ φορολογικών εσόδων.
Ταμειακές μηχανές με παράνομο λογισμικό, υπολογιστές-μαϊμού, χρηματικά ποσά και πλήθος φορολογικών στοιχείων, κατέσχεσαν ελεγκτές της Εφορίας και της Οικονομικής Αστυνομίας σε σπίτια σε Αττική και Κρή
Ταμειακές μηχανές με παράνομο λογισμικό, υπολογιστές-μαϊμού, χρηματικά ποσά και πλήθος φορολογικών στοιχείων, κατέσχεσαν ελεγκτές της Εφορίας και της Οικονομικής Αστυνομίας σε σπίτια σε Αττική και Κρήτη
Το φαινόμενο των πειραγμένων ταμειακών μηχανών λαμβάνει τη μορφή χιονοστιβάδας σε διάφορες περιοχές της χώρας και εστιάζεται κυρίως στον χώρο της εστίασης και τα κέντρα διασκέδασης, όπου πολλές επιχειρήσεις παραποιούν ή και παρακάμπτουν τους φορολογικούς μηχανισμούς με διάφορους τρόπους ενώ στην απάτη εμπλέκονται εταιρείες πώλησης λογισμικού αλλά και χάκερ που πληρώνονται αδρά ακόμη και πάνω από 15.000 ευρώ για να αλλοιώσουν το λογισμικό των ταμειακών μηχανών από το οποίο προκύπτουν τα έσοδα και κατά συνέπεια η φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων.
Οι πρώτες έφοδοι της Εφορίας σε σπίτια με κατασχέσεις μετρητών
Οι πρώτες έφοδοι της Εφορίας σε σπίτια με κατασχέσεις μετρητώνΗ παραποίηση του λογισμικού των ταμειακών και των φορολογικών μηχανισμών συνίστατο στην αλλοίωση των φορολογικών δεδομένων με παρέμβαση σε αυτά προκειμένου να εμφανίζονται μειωμένα έσοδα και να αποφεύγεται η απόδοση των προβλεπόμενων φόρων στο Δημόσιο.
Για την παραποίηση του λογισμικού των ταμειακών μηχανών οι επιχειρηματίες προχωρούν ακόμη και στην πρόσληψη ειδικευμένων χάκερ οι οποίοι παρεμβαίνουν αλλοιώνοντας το στοιχείο «Ζ». Το στοιχείο, δηλαδή, από το οποίο προκύπτουν τα έσοδα και οι επιβαρύνσεις για τις επιχειρήσεις.
Το πειραγμένο «Ζ»
Ετσι ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης μπορεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας να καταγράφει όλες τις συναλλαγές του στην ταμειακή μηχανή και να εμφανίζεται ως νόμιμος σε περίπτωση φορολογικού ελέγχου, τη στιγμή όμως που το κατάστημα ή το κέντρο διασκέδασης θα κλείσει, το «πειραγμένο» λογισμικό-στοιχείο «Ζ» θα εμφανίσει μόνο τις αποδείξεις που επιθυμεί ο επιχειρηματίας να δείξει στην Εφορία και όχι τις πραγματικές εισπράξεις.
Την ίδια στιγμή ένα ακόμα κόλπο κάνει θραύση. Ειδικά ασύρματα μηχανάκια έχουν τη δυνατότητα να «τρελαίνουν» τις ταμειακέςΜαρία Βουργάνα μηχανές και να κόβουν αποδείξεις-μαϊμού, ή απλώς να δίνουν στους πελάτες ένα αντίγραφο παραγγελίας. Το αποτέλεσμα είναι αυτοί να ξεφεύγουν από την Εφορία και να πληρώνουν λιγότερους φόρους, ενώ την ίδια ώρα οι πελάτες-φορολογούμενοι έχουν στα χέρια τους πλαστές αποδείξεις, οι οποίες όπως είναι λογικό «δεν περνούν» στην Εφορία.
Επίσης έχουν εντοπιστεί και λογισμικά που «πειράζουν» τις ταμειακές και εκδίδουν πολλές φορές την ίδια απόδειξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου