Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Στέλνει τη γυναίκα του στο «σκαμνί» του δικαστηρίου επειδή το παιδί ήταν του… μπατζανάκη του

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου, 2015
Μία πρωτοφανής υπόθεση συζητείται στην αίθουσα του δικαστηρίου με φόντο τη σύγκρουση μεταξύ ενός ζευγαριού και αιχμή το παιδί που η σύζυγος έφερε στον κόσμο καθώς ο μεν σύζυγος ισχυρίζεται πως έπεσε θύμα πλεκτάνης της διαβολικής συζύγου και εκείνη τον ξεγέλασε και έμεινε έγκυος από συγγενικό τους πρόσωπο με σκοπό να βάλει χέρι στην περιουσία του, ενώ εκείνη ισχυρίζεται πως ο σύζυγός της είχε συναινέσει με έγγραφο που υπέγραψε να ληφθεί σπέρμα από το συγγενικό πρόσωπο καθώς ήταν ανίκανος να τεκνοποιήσει ο ίδιος.  
«Είναι μία ιστορία που με ταλαιπωρεί εδώ και πολύ καιρό και θέλω επιτέλους να μπει ένα τέλος μια για πάντα. Είναι σαφές ότι το μόνο πράγμα που η σύζυγός μου επιθυμεί από εμένα είναι η περιουσία μου και βάζει μπροστά το παιδί για να μπορέσει να τη διεκδικήσει ισχυριζόμενη ότι εγώ υπέγραψα ένα χαρτί σύμφωνα με το οποίο συναινούσα να χρησιμοποιηθεί το σπέρμα συγγενικού μου προσώπου, συγκεκριμένα του συζύγου της αδελφής μου, προκειμένου να αποκτήσουμε παιδί, κάτι όμως που δεν ισχύει διότι εγώ ουδέποτε συναίνεσα σε κάτι τέτοιο», λέει ο ευκατάστατος «απατημένος» σύζυγος και εξιστορεί την μυστηριώδη υπόθεση περιγράφοντας με ζοφερά χρώματα το διάστημα του έγγαμου βίου του με τη σύζυγό του η οποία του φερόταν με πολύ άσχημο και εξευτελιστικό τρόπο ενώ απέφευγε να έχει ακόμη και ερωτική σχέση μαζί του, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά. 
Στις εκατέρωθεν αγωγές και μηνύσεις που έχουν υποβληθεί περιγράφονται καταστάσεις πρωτοφανείς καθώς εκείνη από τη δική της πλευρά κατηγορεί το σύζυγό της πως λέει ψέματα αφού όπως ισχυρίζεται έμεινε έγκυος μετά από δική του συναίνεση να ληφθεί γενετικό υλικό από το συγγενή τους.  Όλα ξεκίνησαν όταν το 2003 το ζευγάρι παίρνει την απόφαση να παντρευτεί. Εκείνη μία απλή κοπέλα, εκείνος ευκατάστατος επιχειρηματίας με πολλά μετρητά και καταθέσεις αλλά και ακίνητη περιουσία που όπως ισχυρίζεται η σύζυγός του είχε βάλει στο μάτι από την αρχή.

«Δεν είχαμε καν ερωτική ζωή»
«Είναι ξεκάθαρο πως τα κίνητρα του καθενός μας ήταν εντελώς διαφορετικά σε αυτό το γάμο. Εγώ λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας μου ήθελα έναν άνθρωπο να είναι δίπλα μου να μου συμπαραστέκεται και να με προσέχει. Εκείνη, όπως προέκυψε άλλωστε πολύ σύντομα, το μόνο που ήθελε ήταν να διασφαλιστεί οικονομικά. Τα προβλήματα δεν άργησαν να εμφανιστούν από τον πρώτο καιρό της κοινής μας ζωής. Σταματήσαμε να έχουμε ακόμη και ερωτική επαφή. Κάποια στιγμή μου λέει ότι θέλει να αποκτήσουμε παιδί. Επειδή όμως στο παρελθόν είχε κάνει αφαίρεση της μιας ωοθήκης της μου ζήτησε να κάνω εξετάσεις σπέρματος και κατόπιν να μπούμε στη διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα αποκτήσουμε παιδί. Κάνω τις εξετάσεις όμως τελικά διαφαίνεται πως δε μπορώ να αποκτήσω παιδί. Λίγο καιρό αργότερα φέρνει στο σπίτι δύο έντυπα της κλινικής τα οποία μάλιστα ήταν συμπληρωμένα χειρόγραφα από την ίδια προωθώντας τα μου για υπογραφή μαζί με άλλα και εξηγώντας μου ότι αφορούν στην πιστοποίηση της επιθυμίας μας να προχωρήσουμε σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Με έφερε προ τετελεσμένων καταστάσεων και έτσι δεν είχα την ευκαιρία να λάβω γνώση του περιεχομένου. Ως εκ τούτου τα υπέγραψα χωρίς να πάω ποτέ στην κλινική, χωρίς να συναντήσω ποτέ κανένα γιατρό απλά έχοντας κάνει όπως είπα τις εξετάσεις σπέρματος σε άλλη κλινική. Λίγο καιρό αργότερα θα έσκαγε η βόμβα αφού εκείνη θα μου ανακοίνωνε πως περιμένει το παιδί μας», λέει ο 49χρονος επιχειρηματίας και εξηγεί πως λίγους μήνες μετά ήρθε στον κόσμο το παιδί το οποίο δεν έμοιαζε καθόλου σε εκείνον κάτι που τους επόμενους μήνες έγινε αντιληπτό και από την υπόλοιπη οικογένεια και τους συγγενείς.

«Όλοι βλέπανε ότι το παιδί δε μου έμοιαζε»
«Με κορόιδευαν όλοι και μου λέγανε κανονικά στα μούτρα ότι το παιδί δε μοιάζει σε μένα αλλά στο μπατζανάκη μου. Θα ακολουθούσε μία σειρά αποκαλύψεων που η ίδια θα αναγκαζόταν να μου κάνει όταν θα της ζητούσα να κάνω τεστ DNA και έτσι θα μου αποκάλυπτε ότι πατέρας του παιδιού δεν ήμουν εγώ αλλά ο μπατζανάκης μου με τον οποίο διατηρούσε όλα αυτά τα χρόνια κρυφή σχέση», λέει ο 49χρονος επιχειρηματίας και εξηγεί ότι τα τελευταία χρόνια και μετά την απόφασή του να χωρίσουν ταλαιπωρείται με μία δικαστική διαμάχη αφού εκείνη αφενός δεν του δίνει διαζύγιο και αφετέρου του ζητεί  μηνιαία διατροφή 12.000 ευρώ, αφού όπως εκείνη ισχυρίζεται  το παιδί το απέκτησε έπειτα και από δική του συναίνεση στην παραχώρηση σπέρματος από το συγγενικό τους πρόσωπο αφού ο ίδιος ήταν ανίκανος να αποκτήσει παιδιά και ότι συναίνεσε εγγράφως σε αυτό. 

Για να δούμε τώρα τι λέει ο μπατζανάκης
Την ίδια ώρα πάντως η σύζυγος αρνείται όλα όσα της προσάπτει ο επιχειρηματίας για κρυφή ερωτική σχέση χρόνων μεταξύ εκείνης και του συζύγου της αδελφής της ξεκαθαρίζοντας ότι λαμπρή απόδειξη πως λέει την αλήθεια είναι το έγγραφο συναίνεσης που προσκομίζει και φέρει την υπογραφή εκείνου που συναινεί στο να δανειστεί σπέρμα από το μπατζανάκη για να αποκτήσουν παιδί. Επιπλέον ο μπατζανάκης του ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε ποτέ ερωτικές σχέσεις με τη γυναίκα του και απειλεί με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση. «Δέχτηκα να τους βοηθήσω για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους, επειδή δε μπορούσαν να αποκτήσουν παιδί και έτσι πήγαν και παρουσίασαν το δικό μου σπέρμα ως σπέρμα του μπατζανάκη μου και εκείνος υπέγραψε όλα τα σχετικά έγγραφα δίνοντας συγκατάθεση στην εξωσωματική διαδικασία. Αυτός μετά από λίγο καιρό άρχισε να κάνει τα δικά του, παράτησε τη γυναίκα και το παιδί του και έκανε άλλη σχέση. Το πιο αισχρό είναι ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει σκεφτεί καν το παιδάκι αυτό που πραγματικά δε φταίει σε τίποτα», σημειώνει ο μπατζανάκης του 49χρονου επιχειρηματία.
Σύμφωνα πάντως με τη δικηγόρο του επιχειρηματία κυρία Γιάννα Παναγοπούλου ο εντολέας της ουδέποτε συναίνεσε ο ίδιος εγγράφως ή εξωτερίκευσε τη βούλησή του, ώστε να προβεί η σύζυγός του σε τεχνητή γονιμοποίηση με γενετικό υλικό που «δανείστηκε» από τον άνδρα της αδελφής της, δηλαδή, τον γαμπρό της. Η συνέχεια θα δοθεί μέσα στην δικαστική αίθουσα…
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου