Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Εκρηξη Αδωνι κατά του νέου προέδρου της Βουλής - «Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ;»

Πέμπτη, 8 Οκτωβρίοθ, 2015
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5' ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Διέκοψε την διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων και των θέσεων από κυβερνητικά στελέχη και μέλη της αντιπολίτευσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Εκρηξη Αδωνι κατά του νέου προέδρου της Βουλής - «Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ;»
Ο Αδωνις Γεωργιάδης, την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Θέματα Ευρωπαϊκών υποθέσεων Νίκος  Ξυδάκης, ξεκίνησε να διαμαρτύρεται από τα κάτω έδρανα, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης να του ζητήσει να «κάτσει ήσυχος», απορρώντας παράλληλα για το αιφνίδιο της έντασης που προκλήθηκε.
Ο κ.Γεωργιάδης δεν σταμάτησε και τελικά πήρε το λόγο για να εξηγήσει τι ήταν αυτό που προκάλεσε την έκρηξη.
Οπως ανέφερε, επικαλούμενος το άρθρο 67 παράγραφος 2 και 3 του Κανονισμού της Βουλής, πέντε συνεχόμενοι ομιλητές είναι όλοι υπουργοί της κυβέρνησης, γεγονός που συνιστά παράβαση των κανόνων για εναλλαγή στο βήμα μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και εκπροσώπων της αντιπολίτευσης.
«Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ;» αναρρωτήθηκε ο κ.Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι εάν υπάρχει πρόβλημα χρόνου θα πρέπει να τεθεί στο Σώμα το οποίο και θα αποφασίσει τη λύση.
Απαντώντας μάλιστα στην αρχική παραίνεση του προέδρου, είπε «θα καθίσω ήσυχος όσο και όταν νομίζω».
Ο κ.Βούτσης απαντώντας σημείωσε ότι σε σχέση με τις προηγούμενες διαδικασίες παροχής ψήφου εμπιστοσύνης έχουν ανέβει στο βήμα 90 ομιλητές, μεγαλύτερος αριθμός από ποτέ.
Σημείωσε μάλιστα το γεγονός ότι τόσο ο κ.Γεωργιάδης όσο και ο κ.Μητσοτάκης (ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ) ανέβηκαν στο βήμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τον αντίστοιχο του ΣΥΡΙΖΑ.
«Είναι για την ώρα η καλύτερη διαδικασία, ίσως όχι η άριστη», εκτίμησε ο κ.Βούτσης. «Παρακαλώ πολύ να μην επιμείνετε στην ένσταση», συνέχισε, για να καταλήξει λέγοντας ότι παίρνει πίσω την παραίνεση που είχε διατυπώσει αρχικά προς τον κ.Γεωργιάδη, αν τον ενοχλεί.
Η επίκλησή του εισακούστηκε, καθώς ο κ.Γεωργιάδης δεν διαμαρτυρήθηκε αμέσως μετά, όταν τον λόγο πήρε ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκος Φλαμπουράρης...
Τη σκυτάλη των παραπόνων ωστόχο πήραν, όταν στο βήμα ακολούθησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τόσο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ που συνεργάζεται στη Δημοκρατική Συμπαράταξη με το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης.
Ο πρώτος έθεσε επίσης το θέμα της έλλειψης αντιλόγου στις τοποθετήσεις των κυβερνητικών στελεχών, ενώ ο δεύτερος σε πιο ήπιο τόνο ζήτησε καλύτερο προγραμματισμό από το προεδρείο.
Ο κ.Βούτσης αντέτεινε ότι όταν πρέπει να μιλήσουν 38 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, δεν μπορεί να γίνει αυτό στις δύο ημέρες που εκ του κανονισμού διαρκεί η διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου