Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ναός Επικούρειου Απόλλωνα με ... δόσεις!

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου, 2015

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες αυτών των ανθρώπων τις τελευταίες ημέρες ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα εμπόδιο, που τους κάνει να ανησυχούν και να προβληματίζονται. Πρόκειται για τα προβλήματα λειτουργίας του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα, προβλήματα στα οποία έχουμε αναφερθεί σε σχετικό ρεπορτάζ, πριν από σχεδόν μια εβδομάδα.
Εξαιτίας της συνταξιοδότησης κάποιων εκ των μόνιμων υπαλλήλων φύλαξης του μνημείου, οι θέσεις παρέμειναν κενές αφού νέες προσλήψεις από το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έγιναν, δημιουργώντας έτσι ένα σημαντικό κενό. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι πως ο Ναός τις καθημερινές θα είναι ανοιχτός μέχρι τις τρείς το απόγευμα, ενώ τα Σαββατοκύριακα δε θα είναι επισκέψιμος, με ότι αυτό συνεπάγεται. 
Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Ανδρίτσαινας με ανακοίνωσή του κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. «Διαμαρτυρόμαστε και θέτουμε τους αρμοδίους ενώπιον των ευθυνών τους. Ο Ναός, ένα από τα σημαντικότερα αρχαιοελληνικά μνημεία, είναι πόλος έλξης Ελλήνων και Ξένων τουριστών. Με τη μείωση των ωρών λειτουργίας και κυρίως με το κλείσιμο του Ναού τα Σαββατοκύριακα, μειώνεται ή γίνεται σχεδόν απαγορευτική η προσέλευση μεμονωμένων επισκεπτών και κυρίως οργανωμένων επισκέψεων από Κολλέγια, Λύκεια, Συλλόγους κλπ. Αυτό θα έχει δραματικές συνέπειες στην ήδη δύσκολη κατάσταση της τοπικής οικονομίας και θα προκαλέσει περαιτέρω συρρίκνωση της τοπικής κοινωνίας. Απαιτούμε να δοθεί λύση στο πρόβλημα των ημερών και ωρών λειτουργίας του Ναού. Εμείς θα κινηθούμε δυναμικά για να σταματήσουμε την ερήμωση της Ανδρίτσαινας και των γύρω χωριών. Θα αντιδράσουμε για να μπορέσουμε να μείνουμε σ’ αυτό τον τόπο» αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.
«Είναι ότι χειρότερο»
Για το θέμα της λειτουργίας του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα είναι ενήμερος και ο Δήμος Ανδρίτσαινας Κρεστένων με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο της περιοχής Μιλτιάδη Γεωργακόπουλο, να τονίζει πως το κλείσιμο του Ναού τα Σαββατοκύριακα είναι ένα καταστροφικό σενάριο.
«Συμφωνώ απόλυτα με τους επαγγελματίες. Το πρόβλημα είναι γνωστό και είχαμε τη δέσμευση ότι θα λυθεί έστω προσωρινά, με κάποιες συμβάσεις πεντάμηνες ή οχτάμηνες αλλά κάτι τέτοιο δεν προχώρησε. Εμείς όπου μας έχει ζητηθεί έχουμε βοηθήσει στο παρελθόν και θα συνεχίσουμε αλλά σ’ αυτό το ζήτημα δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Η λύση πρέπει να δοθεί από το υπουργείο πολιτισμού» σχολίασε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο κ.Γεωργακόπουλος που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου