Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Κ. Λαγκάρντ: Είναι στην κουλτούρα των Ελληνων η φοροδιαφυγή

Κυριακή, 4 Οκτωβρίου, 2015
ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Κ. Λαγκάρντ: Είναι στην κουλτούρα των Ελληνων η φοροδιαφυγή

Για ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έκανε εκ νέου λόγο η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post.
Όπως ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, με αυτό το επίπεδο χρέους, με αυτόν τον προγραμματισμό αποπληρωμών, όλοι ξέρουν ότι αναδιάρθρωση πρέπει να υπάρξει.
Η διευθύντρια του ΔΝΤ υποστήριξε επίσης πως το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι σε μια νομισματική ένωση, πρακτικά οδηγεί σε απώλεια ενός εργαλείου κατά της ύφεσης, καθώς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την υποτίμηση του νομίσματός της, ενώ άλλες χώρες, εκτός νομισματικής ένωσης, έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. «Κάνοντας υποτίμηση, γίνεσαι πιο ανταγωνιστικός», είπε χαρακτηριστικά.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η κ. Λαγκάρντ πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα υπήρχε μία κουλτούρα -σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο στην κοινωνία- μη συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο με την πληρωμή φόρων.
Συγκεκριμένα, τόνισε, πως πρέπει να επαναφέρεις την παραγωγικότητά σου με δύο τρόπους: Δουλεύοντας πάνω στο κόστος εργασίας, όπως έγινε στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία, αλλά και την Ελλάδα. Παράλληλα, βελτιώνεις τη συνολική οικονομία αναδιαρθρώνοντας όλα τα επίπεδά της, ώστε να την κάνεις πιο ευέλικτη και θετική στην καινοτομία. «Αυτή την επιλογή, η Ελλάδα δεν την έχει κάνει ακόμα», σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ. Σημείωσε επίσης ότι αυτό που καθιστά την Αθήνα μια ειδική περίπτωση στη Ευρωζώνη, είναι ότι υπάρχει μια κουλτούρα του να μην συνεισφέρεις στην κοινωνία πληρώνοντας φόρους.
«Στο πλαίσιο του Συντάγματος, ολόκληρη η ναυτιλία είναι απαλλαγμένη από τους φόρους. Και με το πέρασμα του χρόνου, ο ορισμός της ναυτιλίας διευρύνθηκε σταδιακά. Μία από τις προτάσεις που είναι στο τραπέζι είναι ο περιορισμός του ορισμού της ναυτιλίας, για να πληρώνονται φόροι. Είναι λίγο αλλόκοτο. Σε κάποια φάση, 18 μήνες πριν, η ναυτιλία προσφερόταν να συνεισφέρει με φόρους, επειδή δεν πλήρωνε. Αυτό δεν συμβαίνει σε πολλά μέρη», ανέφερε χαρακτηριστικά η διευθύντρια του ΔΝΤ.
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου