Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Μάρδας: Στην νήσο Αιγιλεία θα δημιουργηθεί το θερινό ελληνικό Νταβός

Στο νησί απέναντι από τα Στύρα Ευβοίας, την Αιγιλεία, σχεδιάζει η κυβέρνηση να δημιουργήσει το θερινό Νταβός με στόχο να το μετατρέψει σε διεθνές συνεδριακό κέντρο.
Μάρδας: Στην νήσο Αιγιλεία θα δημιουργηθεί το θερινό ελληνικό Νταβός
Σε νησί απέναντι από τα Στύρα Ευβοίας, την Αιγιλεία, σχεδιάζει η κυβέρνηση να δημιουργήσει το θερινό Νταβός με στόχο να το μετατρέψει σε διεθνές συνεδριακό κέντρο.
Την αποκάλυψη έκανε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος μιλώντας την Κυριακή στο Mega είπε: «Η σκέψη είναι να γίνει ένα κέντρο των τεχνών και της φιλοσοφίας, που σημαίνει να γίνει ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο διεθνών συνεδρίων και στο πλαίσιο όλης αυτής της διαδικασίας να υπάρχει και μια περίοδος, όπου θα συναντώνται αρχηγοί κρατών κατά το καλοκαίρι και θα έχουμε το λεγόμενο θερινό Νταβός».
Οπως είπε ο κ. Μάρδας, το σχέδιο δεν περιλαμβάνει σημαντικές δαπάνες από το ελληνικό Δημόσιο, καθώς το κόστος για τις πολυτελείς κατοικίες επί του νησιού Αιγιλεία, που έχει έκταση περίπου 3.200 στρέμματα, θα το αναλάβουν κράτη του ΟΗΕ και εξήγησε:
«Το χτίσιμο δεν θα γίνει από εμάς, η σκέψη είναι τα χρήματα να μην δοθούν από εμάς. Εμείς θα καλέσουμε κράτη - μέλη του ΟΗΕ να έρθουν σε αυτό το νησί να τους παραχωρήσουμε μια περιοχή, κάποια τετραγωνικά και θα χτίσουν τη δική τους ευθεία, η οποία θα έχει ένα μικρό σύνολο δωματίων πολυτελούς διαβίωσης, ένα σύνολο κοινών υποδομών που θα εξυπηρετούν παράλληλες συνεδρίες σε μεγάλα διεθνή συνέδρια και ως εκ τούτου αυτό το κόστος θα ζητήσουμε να το επωμιστούν τα κράτη, που δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο κόστος για ένα κράτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου