Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 4 Οκτωβρίου, 2015

  • Νέο πρόεδρο εκλέγει στις 11:00 η Βουλή, ενώ σε ξεχωριστή συνεδρίαση θα εκλεγούν οι αντιπρόεδροι, οι κοσμήτορες και οι γραμματείς. Για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον Νίκο Βούτση. Κατά συνείδηση θα ψηφίσουν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
  • Με θρησκευτικό και πολιτικό όρκο έγινε το πρωί του Σαββάτου η ορκωμοσία των 300 βουλευτών που προέκυψαν από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Της διαδικασίας προήδρευσε ο δ' αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης. Τα στιγμιότυπα και τα «πηγαδάκια» της ορκωμοσίας. Φωτορεπορτάζ.
  • «Η Νέα Δημοκρατία δεν λαϊκίζει, δεν αοριστολογεί, δεν υπόσχεται τα ανέφικτα, αλλά και δεν χαρίζει την κοινωνική ευαισθησία σε κανένα» τονίζει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στο μήνυμά του για τα 41 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος. «Η ΝΔ αποκρούει τα άκρα και τις ακρότητες» προσθέτει.
  • Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάινμαν είχε το απόγευμα του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα. Κύριο αντικείμενο ήταν το προσφυγικό.
  • Την ανάγκη να ξαναγεννηθεί η Νέα Δημοκρατία επισήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε δήλωση που έκανε έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της αυριανής 41ης επετείου από την ίδρυσή της.

Κόσμος

  • Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο στην Κυανή Ακτή, λόγω των πλημμυρών που προκάλεσαν οι σφοδρές καταιγίδες. Δρόμοι των Καννών και της Νίκαιας πλημμύρισαν, ανάμεσά τους και η διάσημη λεωφόρος Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις.
  • Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή οι Πορτογάλοι για να εκλέξουν νέα Βουλή. Η κυβερνώσα κεντροδεξιά έχει το προβάδισμα, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να κατακτήσει και την αυτοδυναμία. Οι Πορτογάλοι καλούνται να κρίνουν τη μετά-μνημόνιο εποχή και τα τρία χρόνια αυστηρής λιτότητας που προηγήθηκαν.
  • Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Νότια Καρολίνα έπειτα από εκτεταμένες πλημμύρες τις οποίες προκάλεσαν παρατεταμένες σφοδρές βροχοπτώσεις.
  • To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην ιρακινή πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 18 άνθρωποι.
  • Την πλήρη διερεύνηση της αιματηρής επίθεσης, για την οποία θεωρούνται ύποπτες οι αμερικανικές δυνάμεις, εναντίον νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν ζητά ο ΟΗΕ, κάνοντας λόγο για «τραγική και αδικαιολόγητη» αεροπορική επιδρομή που μπορεί να χαρακτηριστεί και «έγκλημα πολέμου». Στους 19 οι νεκροί από την επίθεση. Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας τονίζει ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν τι ακριβώς συνέβη, χωρίς να επιβεβαιώνει ότι ο βομβαρδισμός έγινε από αμερικανικές δυνάμεις.

Οικονομία

  • Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η νομοθετική ρύθμιση για την επιβολή ΕΝΦΙΑ και στα ακίνητα που κατέχουν Έλληνες στο εξωτερικό. Η νέα φορολογία, που περιγράφεται αναλυτικά στο Βήμα της Κυριακής, θα ισχύσει από το 2016.
  • Έκλεισε η μακροσκελής λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2 δισ. ευρώ. Ο κατάλογος θα εξετασθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας. Θα ακολουθήσει και δεύτερος κατάλογος με μεταρρυθμίσεις, που αναμένεται να ξεκλειδώσουν και το υπόλοιπο ένα δισ. ευρώ από τη δόση του Αυγούστου.
  • Διευκρινίσεις για την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για επιχειρήσεις, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες, δίνει με εγκύκλιό της η γγ Δημοσίων Εσόδων. Πώς θα κλιμακωθεί η αύξηση της προκαταβολής φόρου. Σε πόσες δόσεις θα εξοφλούν οι επιχειρήσεις τις υποχρεώσεις τους.

Αθλητισμός

  • Η αλλαγή προπονητή είχε αποτέλεσμα για την Κάρπι, αφού με τον Μπέπε Σανίνο στον πάγκο η «νεοφώτιστη» ομάδα της Μόντενα κατέγραψε την πρώτη νίκη της ιστορίας της στη Serie A, επικρατώντας στο «Αλμπέρτο Μπράλια» της Τορίνο με 2-1 στο παιχνίδι με το οποίο ξεκίνησε η 7η αγωνιστική στην Ιταλία. Στον τελευταίο αγώνα της ημέρας, Κίεβο και Βερόνα έμειναν στο 1-1, αποτέλεσμα που δεν βολεύει καμία ομάδα, αφού οι γηπεδούχοι ήθελαν να ανέβουν ακόμα πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ οι φιλοξενούμενοι να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.
  • Με γκολ του Λακαζέτ, η Λιόν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ρεμς και να τη νικήσει 1-0 για την 9η αγωνιστική του Championnat. Ο σκόρερ, τρία λεπτά πριν πετύχει το γκολ, είχε χάσει πέναλτι. Λόγω ισχυρής βροχόπτωσης διεκόπη στο ημίχρονο το ματς της Νις με τη Ναντ κι ενώ το σκορ ήταν 2-2.
  • Μπορεί η Τσέλσι να δυσκολεύεται να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα αντιμετωπίζει, να βρίσκεται μια μόλις θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού στην Αγγλία και να μετράει ήδη 6 ήττες στη φετινή σεζόν, ο Ζοσέ Μουρίνιο παραμένει απολαυστικός στις συνεντεύξεις Τύπου που παραχωρεί. Αυτή τη φορά μετά την ήττα από τη Σαουθάμπτον, ο Πορτογάλος δήλωσε πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί και θα φύγει μόνο αν τον απολύσουν από τη διοίκηση, όμως αν το κάνουν θα έχουν απολύσει τον... καλύτερο προπονητή στην ιστορία της ομάδας.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου