Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2015

  • Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αυτή τη φορά με αφορμή την απόσυρση της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη για τη θέση αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η βουλευτής και πρώην υπουργός Εξωτερικών κατηγορεί μέσω του περιβάλλοντός της τον Αντώνη Σαμαρά ότι υπονόμευσε την υποψηφιότητά της, με τους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού να απαντούν καυστικά πως «η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά».
  • Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κοινή παρουσία όλων των υποψήφιων αρχηγών στο εκλογικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αύριο, Τετάρτη και μεθαύριο, Πέμπτη. Το κόμμα θα εκπροσωπήσει ως πρόεδρος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, την πρόταση του οποίου να παραβρεθούν στο συνέδριο του ΕΛΚ έχουν αποδεχθεί οι τρεις συνυποψήφιοι, Κυρ. Μητσοτάκης, Απ.Τζιτζικώστας και Αδ. Γεωργιάδης, οι οποίοι και θα δώσουν το παρών στη Μαδρίτη.
  • «Ακόμα και σήμερα σε αυτήν την δύσκολη οικονομική κατάσταση για την χώρα, νιώθουμε υποχρεωμένοι να φροντίσουμε τους πρόσφυγες που φθάνουν στις ακτές της χώρας μας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη Διεθνή Διάσκεψη «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή». «Γι΄αυτό ακριβώς πιστεύουμε ότι η θρησκεία και ο πολιτισμός είναι γέφυρες επικοινωνίας και κατανόησης για τους λαούς» είπε.
  • Λήγει σήμερα, Τρίτη, η 20ήμερη παράταση για τα ΚΤΕΟ που είχε δοθεί από το υπουργείο Υποδομών. Η προθεσμία αφορά όσα οχήματα συμπλήρωσαν εξάμηνο χωρίς ΚΤΕΟ στην περίοδο έως 30 Ιουνίου 2014. Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργείου δεν πρόκειται να δοθεί κι άλλη παράταση.
  • Την πρώτη συγκέντρωση μετά τις εκλογές πραγματοποίησε η Λαϊκή Ενότητα με ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. O πρώην υπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ επανέλαβε ότι είναι μονόδρομος η έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη.

Κόσμος

  • Συντριπτική νίκη κατάφεραν οι Φιλελεύθεροι του Τζάστιν Τριντό στις βουλευτικές εκλογές του Καναδά, με τον 43χρονο να οδεύει προς την πρωθυπουργία εκτοπίζοντας τους Συντηρητικούς μετά από εννέα χρόνια. Ο Χάρπερ αναγνώρισε την ήττα του και παραιτήθηκε από την ηγεσία τού μέχρι πρότινος κυβερνώντος κόμματος.
  • Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εξερράγη βόμβα μέσα σε ένα λεωφορείο γεμάτο επιβάτες στην Κουέτα του δυτικού Πακιστάν. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένα μικρό παιδί. Τουλάχιστον 23 άτομα τραυματίστηκαν, τα πέντε σοβαρά.
  • Στις κάλπες προσέρχονται οι πολίτες του Καναδά για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης της χώρας. Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ διεκδικεί μία ακόμα θητεία -είναι στην εξουσία από το 2006. Απέναντί του όμως βρίσκει τον 44χρονο Ζ.Τριντό των Φιλελεύθερων, ο οποίος είναι γιος του σπουδαίου πρωθυπουργού Πιέρ Τριντό.
  • Πολλά είναι τα ερωτηματικά που καλύπτουν τον θάνατο της βρετανίδας πρώην δημοσιογράφου του BBC Τζάκι Σάτον, η οποία βρέθηκε νεκρή στις τουαλέτες του διεθνούς αεροδρομίου «Ατατούρκ», στην Κωνσταντινούπολη. Φίλοι και συγγενείς, άπαντες αποκλείουν το ενδεχόμενο να αυτοκτόνησε «επειδή έχασε την πτήση της για το Ιράκ», όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο να έχασε την πτήση της.
  • Λίγες ημέρες μετά τη Σύνοδο που κατέληξε σε ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης με την Τουρκία για το προσφυγικό, η Άγκυρα ξεκίνησε το «παζάρι». Ο Νταβούτογλου θέλει και άλλα χρήματα από τις Βρυξέλλες, ζήτησε να ανοίξουν έξι κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και να γίνει απελευθέρωση του καθεστώτος χορήγησης βίζας.

Οικονομία

  • Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και η προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής στον κοινωνικό τομέα θα τεθούν επί τάπητος στην κοινή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ), υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.
  • Την Τρίτη αναμένεται να έχουν αναρτηθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στην προσωπική σελίδα του κάθε φορολογουμένου στο Taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες για μία ακόμη φορά θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η 1η δόση θα πρέπει να πληρωθεί ως τις 30 Οκτωβρίου.
  • Μια νέα ισχυρή ώθηση σχεδιάζει να δώσει στον τουρισμό η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, σε ομιλία του στο 14ο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Αθλητισμός

  • Με την ψυχολογία στα «ύψη», μετά τα τελευταία αποτελέσματα και τις νίκες επί των Αρσεναλ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, θα παίξει ο ο Ολυμπιακός στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (21:45, OTE TV), για την 3η αγωνιστική στον 6ο όμιλο του Champions League. Ο Σίλβα κράτησε χαμηλούς τόνους και χαρακτήρισε και την ισοπαλία ως θετικό αποτέλεσμα, ενώ από την άλλη, ο Μάμιτς προσπάθησε να μεταφέρει το άγχος στον Ολυμπιακό, λέγοντας πως αυτός είναι το φαβορί για τη νίκη. Στο μεταξύ, στο κέντρο του Ζάγκρεμπ, Έλληνες ρεπόρτερ δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι από Κροάτες Χούλιγκανς. Παράλληλα, βέβαια, υπάρχουν και πολλά ενδιαφέροντα. Στο άλλο παιχνίδι του 6ου ομίλου, η Αρσεναλ υποδέχεται στο Λονδίνο τη Μπάγερν Μονάχου και χρειάζεται νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου