Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ -ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, 2015

  • Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα, Πέμπτη, το πολυνομοσχέδιο που έγινε δεκτό από τις αρμόδιες επιτροπές. Η ψήφισή του αναμένεται να γίνει την Παρασκευή. Υπέρ του πολυνομοσχεδίου τάχθηκαν την Τετάρτη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ καταψήφισαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ποτάμι. Η Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.
  • Μέσω Twitter ήρθε η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την «αποκαθήλωσή» της από την ιστοσελίδα της Βουλής. «Διαπιστευτήρια στη διαπλοκή: ηλεκτρονικό θάψιμο των πορισμάτων για το χρέος και τη Siemens, εντολή εξαφάνισής τους από το site της Βουλής» γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό.
  • «Θα εκπλαγείτε πόσο καθαρά είναι όλα αυτά όταν τελειώσουν και πως δεν έχουν καμία σχέση με τις τηλεδίκες που γίνονται», είπε ο πρόεδρος της Βουλής Ν.Βούτσης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους αναφορικά με τις διαδικασίες ελέγχου όσον αφορά τα εμφανιζόμενα ως προβληματικά «πόθεν έσχες» δυο υπουργών της κυβέρνησης.
  • Το θετικό κλίμα που διατυπώθηκε στη συνάντηση των τεσσάρων μεταφέρθηκε και στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ όπου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξ΄αρχής φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως μοναδικό θέμα συζήτησης θα ήταν το πολυνομοσχέδιο και η στάση που θα κρατούσε η ΝΔ.
  • Την αυστηροποίηση των ποινών της λαθρεπιβίβασης με την μετατροπή του αδικήματος από πταίσμα σε πλημμέλημα, πρότεινε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γρ.Δημητριάδης. Στις δηλώσεις αντέδρασε έντονα ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης προαναγγέλλοντας την απομάκρυνση του κ. Δημητριάδη. Διευκρινίσεις από τη διοίκηση του Οργανισμού.

Κόσμος

  • Για τέταρτη συνεχή φορά, η προσφυγική κρίση βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας άλλης μίας Συνόδου Κορυφής των «28» και το βάρος φαίνεται ότι πέφτει στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, τις δυνατότητες επαναπροώθησης και τη συνεργασία με την Τουρκία -η οποία ελπίζει σε «παραχωρήσεις». Η Σύνοδος θα εξετάσει επίσης τις ήδη ληφθείσες αποφάσεις, κρίνοντας πλέον επείγουσα τη δημιουργία hot spot σε Ελλάδα και Ιταλία, ενώ ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε χαρακτηριστικά καλέσει για «έργα μετά τα λόγια».
  • Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την άνοδο του αντισημιτισμού στη Γαλλία και στη Γερμανία, ενώ κατήγγειλε τη θρησκευτική καταπίεση από τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στις περιοχές της Συρίας και του Ιράκ που έχει καταλάβει, στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες σε παγκόσμιο επίπεδο.
  • Δικαστήριο της Αγκυρας διέταξε πλήρη απαγόρευση στη μετάδοση πληροφοριών σε σχέση με τη διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 10 Οκτωβρίου στην τουρκική πρωτεύουσα και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 97 άτομα, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, και να τραυματιστούν περίπου 500.
  • Τη μνήμη των νεκρών της διπλής βομβιστικής επίθεσης στην Αγκυρα προσέβαλαν τούρκοι θεατές ποδοσφαιρικού αγώνα, αρνούμενοι να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα, σφυρίζοντας αποδοκιμαστικά στη διάρκεια ενός λεπτού σιγής και φωνάζοντας «Αλάχ Ακμπάρ». Το περιστατικό συνέβη πριν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2016 ανάμεσα στην Τουρκία και την Ισλανδία στο Ικόνιο.
  • Τουλάχιστον 20 εκατομμύρια λίρες κατάφεραν να κλέψουν χάκερ από τραπεζικούς λογαριασμούς στη Βρετανία και η Εθνική Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος (NCA) αναζητά τα ίχνη τους. Με όχημα κακόβουλο λογισμικό με την ονομασία Dridex που στοχεύει στην «αφέλεια» ορισμένων χρηστών κατάφεραν να υποκλέψουν τα στοιχεία χιλιάδων τραπεζικών λογαριασμών και έκαναν αναλήψεις μικρών ποσών ώστε να περνούν απαρατήρητοι.

Οικονομία

  • Ευρωπαϊκοί πόροι ύψους 800 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του ΕΣΠΑ, αναμένεται να εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία την ερχόμενη εβδομάδα, ως προχρηματοδότηση για τα αναπτυξιακά έργα της περιόδου 2014-2020, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.
  • Ακριβότερη γίνεται από σήμερα, Πέμπτη, η ρύθμιση των 100 δόσεων, με την ενεργοποίηση των αλλαγών που προβλέπονται στο Μνήμονιο. Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε την αναλυτική εγκύκλιο με τις αλλαγές, με βασικότερη την αύξηση του επιτοκίου από το 3% στο 5%.
  • Τη δραστική ενοποίηση ταμείων, την εναρμόνιση εισφορών παροχών και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης, προβλέπει το πόρισμα της επιτροπής σοφών για το ασφαλιστικό, το οποίο θα παραδοθεί το μεσημέρι.

Αθλητισμός

  • Αναμφίβολα ο Γιούργκεν Κλοπ μπήκε με το… καλημέρα στο κλίμα που επικρατεί χρόνια τώρα στη Λίβερπουλ. Σε αυτό τον βοηθούν και οι κακοτυχίες, μία ακόμη τέτοια ήρθε σήμερα με την είδηση πως ο Τζο Γκόμεζ τραυματίστηκε σοβαρά και θα μείνει εκτός γηπέδων από 6 έως 9 μήνες!
  • Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Γιάννη Μανιάτη σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πραγματοποίησε ταξίδι-αστραπή στην Ρώμη, προκειμένου να επανεξεταστεί από τον γιατρό που τον χειρούργησε στους χιαστούς και για να συζητήσουν τον ακριβή χρόνο επιστροφής του στην δράση. Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από το περιβάλλον του Ολυμπιακού, η επιστροφή του Μανιάτη στην αγωνιστική δράση δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο 15νθήμερο.
  • Αν και βρέθηκε να χάνει 1-0 από το 8ο λεπτό (Τσιάρας), ο Πανσερραϊκός επικράτησε 2-1 στις Σέρρες του Ολυμπιακού Βόλου, σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική της Football League, και πανηγύρισε την πρώτη νίκη του τη φετινή περίοδο. Στο άλλο σημερινό ματς, η Παναχαϊκή επικράτησε εκτός έδρας του Πανελευσιανιακού με το εντυπωσιακό 3-0 πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της εφέτος.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου