Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, 2015

  • Απολογισμό για τα έργα και τις πράξεις του ως υπουργός έκανε ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις που έλαβε για τις απολύσεις ήταν δύσκολες. «Δεν τις έκανα ούτε με κέφι, ούτε με την καρδιά μου. Πέρασα αρκετά βράδια πολύ δύσκολα» είπε. Αναφερόμενος στην ηγεσία της ΝΔ τόνισε ότι «η Συγγρού δεν ψάχνει έναν αντι-Τσίπρα». Χαρακτήρισε τον εαυτό του κεντροδεξιό, εκτιμώντας ότι το όνομά του είναι πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα.
  • Την «νέα αυτόνομη και αδέσμευτη πορεία» του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος προανήγγειλε ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος καλεί την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου για τις σχετικές ανακοινώσεις. Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό: «Είναι οριστικό! Αποφασίσαμε την αυτόνομη πορεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.
  • Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης, στις 10:30, στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • Συνέντευξη με αφορμή τη δίκη για την επίθεση στο Στέκι Μεταναστών τον Μάιο του 2010 από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ παραχώρησαν τη Δευτέρα συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο θέμα των πολιτικών δικαιωμάτων. Στη συνέντευξη ζητήθηκε η καταδίκη των δραστών και παράλληλα η κατάργηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ.
  • Μακροβούτι στα μνημονιακά νερά κάνει από την Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Εν όψει της κατάθεσης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με το πρώτο κύμα προαπατούμενων συνεδρίασε η ΚΟ του κόμματος, απουσία του Αλ.Τσίπρα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης φάνηκε πως η αποδοχή της σκληρής πραγματικότητας έχει μεν συντελεστεί από τους περισσότερους βουλευτές, όμως την ίδια στιγμή επιχειρείται μία κατ' ελάχιστον διασφάλιση του χαρακτήρα του κόμματος, με παρεμβάσεις διορθωτικού τύπου στο κατατεθέν νομοσχέδιο.

Κόσμος

  • Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με συνθήματα εναντίον του Ερντογάν διοργανώθηκαν σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη με φόντο το πολύνεκρο μακελειό, καθώς κυρίως το φιλοκουρδικό HDP στρέφει εναντίον της κυβέρνησης τα βέλη του ενώ οι αρχές δηλώνουν κοντά στην ταυτοποίηση ενός από τους δύο καμικάζι. Κοινός φόρος τιμής από τους πρέσβεις των «28» στην Άγκυρα στο σημείο της επίθεσης. Σε αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις μετατρέπονται μέχρι και οι κηδείες των θυμάτων.
  • Για ισοπέδωση ολόκληρων χωριών κατηγορεί η Διεθνής Αμνηστία τις δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής στη βόρεια Συρία, την YPG, επιρρίπτοντάς της εγκλήματα πολέμου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της οργάνωσης, η φερόμνεη τακτική σε χωριά που ανακαταλαμβάνονται από την ISIS γίνεται ως «αντίποινα» για την υποστήριξη κατοίκων στους τζιχαντιστές. Απορρίπτει τις κατηγορίες ως ανυπόστατες η YPG.
  • Συγκρατημένα αισιόδοξος για τη δυνατότητα σχηματισμού συμμαχικής κυβέρνησης εμφανίστηκε ο ηττημένος των πορτογαλικών εκλογών και ηγέτης των Σοσιαλιστών, Αντόνιο Κόστα, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας, Καβάκο Σίλβα. Παρασκήνιο και παζάρι για τη νέα κυβέρνηση...
  • Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ τη Συρία, Στάφαν Ντε Μιστούρα, χαρακτήρισε επείγουσα την ανάγκη η Ρωσία και οι ΗΠΑ να καταλήξουν σε συνεννόηση για να αποτραπεί η στρατιωτική κλιμάκωση που θα οδηγούσε στον διαμελισμό της Συρίας.
  • Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεκαθάρισε το Ισραήλ θα νικήσει το κύμα επιθέσεων με μαχαίρια εναντίον των πολιτών του, όπως ξεπέρασε στο παρελθόν και τις επιθέσεις με βόμβες. Το βράδυ σημειώθηκε μια ακόμα επίθεση σε λεωφορείο, η τέταρτη το τελευταίο 24ωρο.

Οικονομία

  • Αυξάνεται από τα 50.000 ευρώ στα 100.000 ευρώ το όριο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, πάνω από το οποίο προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους ενώ αντίστοιχα αυξάνεται από τα 150.000 στα 200.000 ευρώ το ληξιπρόθεσμο (άνω των τεσσάρων μηνών) χρέος προς το δημόσιο, το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών.
  • Με διάταξη που προστέθηκε στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται ότι σε έναν λογαριασμό, τον Ενιαίο Λογαριασμό Θησαυροφυλακίου, που θα τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος και θα βρίσκεται υπό την εποπτεία του υπουργού Οικονομικών θα μεταφερθούν τα ταμειακά διαθέσιμα όλων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, δηλαδή ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών του δημοσίου.
  • Η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Αμπου Ντάμπι προχωρούν σε μεγάλες επενδύσεις. Αναφέρεται ότι τώρα έχουν ανοίξει οι προοπτικές κυρίως για τη Σαουδική Αραβία, η οποία προχωρεί σε τεράστια έργα υποδομής, καθώς είχε μείνει πίσω σε σχέση με τις άλλες χώρες και το Κατάρ που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2022. Το επενδυτικό πρόγραμμα μόνο της Σαουδικής Αραβίας υπερβαίνει τα 400 δισ. δολάρια για την επόμενη δεκαετία.

Αθλητισμός

  • Η Ρωσία έγινε η 17η ομάδα που προκρίθηκε απευθείας στην τελική φάση του Euro 2016. Το βράδυ της Δευτέρας το συγκρότημα του Σλούτσκι νίκησε 2-0 το Μαυροβούνιο στη Μόσχα και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση του 7ου ομίλου, πίσω από την Αυστρία και μπροστά από την Σουηδία, η οποία θα διεκδικήσει την πρόκριση μέσω των μπαράζ. Το πιο συναρπαστικό ματς της βραδιάς έγινε στο Κίεβο, όπου η Ισπανία νίκησε την Ουκρανία με 1-0. Οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη για να πάρουν την απευθείας πρόκριση ως καλύτεροι τρίτοι των προκριματικών, όμως δεν τα κατάφεραν κι έτσι στους τελικούς πέρασε η Ουγγαρία, απο τον όμιλο της Ελλάδας (6ος)!
  • Με έκπληξη ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική της Football League, καθώς ο Αχαρναϊκός νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, με σκόρερ τον Ομπράντοβιτς στο 75ο λεπτό.
  • Το να αγοράσεις την ιστορία σου δεν αποτιμάται παρά μόνο 50.000 ευρώ... Αυτό είναι το ποσό που θα πληρώσει η νέα εταιρεία (Parma Calcio 1913) που ιδρύθηκε για να «αναστήσει» την Πάρμα από τις στάχτες της και αφορά στην επανάκτηση των τροπαίων που είχε κατακτήσει ο σύλλογος της Εμίλια-Ρομάνια κατά την περίοδο της μεγάλης ακμής του.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου