Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, 2015

  • ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΠΟΥ Σήμερα στις ΗΠΑ, αργία
  • COLOMBUS DAY, Holiday in USA
  • Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να αυξηθεί η τιμή των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες της Αθήνας το επόμενο διάστημα μετά την αύξηση του ΦΠΑ.
  • Στην Αθήνα επέστρεψε μετά την επίσκεψή του στη Λέσβο ο Αντόνιο Γκουτέρες, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Την Κυριακή επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα και το πρωί της Δευτέρας θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Από την Μυτιλήνη, ο Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δείξει αλληλεγγύη και προς την Ελλάδα».
  • Εγκαινιάστηκε την Κυριακή η έκθεση «Αντιστασιακός Τύπος της Κατοχής & Λογοτεχνικές Εκδόσεις της περιόδου 1941-1944» στο Ζάππειο Μέγαρο.
  • Επανέρχονται από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στους τρεις δακτυλίους της Αττικής, μικρό, μεγάλο και πράσινο.
  • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή του νέου γραμματέα και τη συμπλήρωση των θέσεων της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία στο εξής θα αριθμεί 17 μέλη. Νέος γραμματέας του κόμματος εκλέχτηκε ο Παναγιώτης Ρήγας. Ex officio μέλη στην ΠΓ οι Γ.Δραγασάκης, Ευκλ.Τσακαλώτος, Αρ.Μπαλτάς.

Κόσμος

  • Το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο στην Τουρκία την επομένη του απόλυτου σοκ. Μείξη οργής, φόβου και σύγχυσης έχει τυλίξει τη χώρα μετά την πλέον αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στη σύγχρονη ιστορία της. Η επιστροφή στη σύγκρουση με το PKK, το Ισλαμικό Κράτος, οξεία πολιτική πόλωση και αστάθεια, οικονομική αβεβαιότητα και οι μαζικές ροές προσφύγων από τη Συρία δημιουργούν τις συνθήκες για μία τέλεια καταιγίδα. Το κλίμα είναι εμφυλιοπολεμικό και το ερώτημα είναι πώς θα πάει η Τουρκία στις πρόωρες κάλπες της 1ης Νοεμβρίου...
  • Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο θα επικρατήσει άνετα στις εκλογές της Λευκορωσίας καταλαμβάνοντας για πέμπτη φορά τον προεδρικό θώκο, δείχνουν τα exit poll της Κυριακής. Η επανεκλογή του Λουκασένκο πριν από πέντε χρόνια είχε πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις, ωστόσο η υποστήριξη στον ηγέτη που κυβερνά την χώρα τα τελευταία 20 χρόνια έχει αυξηθεί
  • Προέρχονταν από κάθε γωνιά της χώρας, όμως πέθαναν μαζί. Η διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα στοίχισε την ζωή σε Τούρκους πολίτες κάθε κοινωνικής προέλευσης ή ηλικίας. Μεταξύ αυτών ένα αγοράκι εννέα ετών, μία γιαγιά 70 ετών, υποψήφιοι βουλευτές και ακτιβιστές...
  • Ξεκάθαρη νίκη πέτυχαν την Κυριακή οι Αυστριακοί Σοσιαλδημοκράτες στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο και στο δήμο της Βιέννης, αφήνοντας στη δεύτερη θέση, και μάλιστα σε απόσταση εννέα εκατοστιαίων μονάδων, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.
  • Ομάδα που ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε η Εθνική Επιτροπή Αντιτρομοκρατίας της Ρωσίας.

Οικονομία

  • Πλήθος έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013 πέτυχε να μεταφέρει στο νέο ΕΣΠΑ η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας. Τη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο υφυπουργός Δημόσιων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης παραχωρούν συνέντευξη Τύπου για την πορεία των ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα αναμένεται να ανακοινώσουν τις τέσσερις πρώτες δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
  • Συνάντηση σε θετικό κλίμα με την Κριστίν Λαγκάρντ είχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Λίμα του Περού, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η διευθύντρια του ΔΝΤ συμμερίζεται την προσπάθεια της κυβέρνησης για έγκαιρη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αμέσως μετά θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.
  • Στα μέσα του περασμένου Μαΐου στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, συγκαλείται ευρεία μυστική σύσκεψη στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι μιας σειράς υπουργείων. Στη σύσκεψη του κ. Δραγασάκη αξιολογήθηκε το βάθος της προετοιμασίας και οι αντοχές της κυβέρνησης σε τομείς-κλειδιά, όπως η επάρκεια σε ενέργεια, σε τρόφιμα, σε φάρμακα, αλλά και οι δυνατότητες για εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης.

Αθλητισμός

  • Ιστορία έγραψε η Αλβανία, η οποία επικράτησε με 3-0 στην Αρμενία και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Euro. Στο άλλο ματς του 9ου ομίλου, η Πορτογαλία, που προκρίθηκε ως 1η, επικράτησε με 2-1 στη Σερβία. Την πρόκρισή της πανηγυρίζει από τον όμιλο της Ελλάδας (6ο) και η Ρουμανία, η οποία νίκησε με 3-0 στα Νησιά Φερόε. Για τον ίδιο όμιλο, Φινλανδία και Βόρεια Ιρλανδία (πέρασε ως 1η) έμειναν στο 1-1. Τέλος, στον 4ο όμιλο, η Γερμανία νίκησε 2-1 δύσκολα την Γεωργία και κατέκτησε την 1η θέση, ενώ το δεύτερο εισιτήριο πήρε η Πολωνία που επικράτησε με το ίδιο σκορ της Ιρλανδίας. Η Σκοτία σκόρπισε το Γιβραλτάρ με 6-0 εκτός έδρας στο αδιάφορο ματς του ομίλου.
  • Τρεις τραυματίες μετρά η εθνική, μετά τον αγώνα της με την Ουγγαρία, στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την πρώτη νίκη της (4-3) στα προκριματικά του Euro 2016. Πιο σοβαρή φαίνεται η περίπτωση του δεξιού οπισθοφύλακα του ΠΑΟΚ, Στέλιου Κίτσιου, ο οποίος έχει υποστεί θλάση, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από το ιατρικό τιμ. Διάστρεμμα υπέστη ο Κώστας Σταφυλίδης. Τέλος, ο τρίτος... άτυχος Έλληνας διεθνής είναι ο Παναγιώτης Κονέ. Ο μεσοεπιθετικός της Ουντινέζε δέχτηκε χτύπημα πάνω από τη γάμπα.
  • Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης αναφέρθηκε μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής με την Ουγγαρία στην υπόθεση του Μπερντ Σούστερ η οποία ναυάγησε, ενώ ξεκαθάρισε ότι μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, στο φιλικό με το Λουξεμβούργο, η Εθνική θα έχει βρει προπονητή.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου