Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 10/10/15

  • Για σταδιακή επιδείνωση του καιρού το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας κάνει λόγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Την Κυριακή τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Πελοπόννησο, κεντρική Στερεά, Θεσσαλία, Σποράδες, ανατολική Μακεδονία, Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.
  • Τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης στα μέτωπα των μεταρρυθμίσεων και της επανεκκίνησης της οικονομίας, αναφέρθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης, με αντιπροσωπία από τις ΗΠΑ, με επικεφαλής τέσσερις γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος, που επισκέφθηκε σήμερα το υπουργείο.
  • «Σήμερα, εδώ από την Πάτρα ξεκινάει το αύριο της παράταξής μας. Της ανοιχτής, της σύγχρονης, της ισχυρής Νέας Δημοκρατίας, έτσι όπως τη θέλουμε» τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε συγκέντρωση. Τάχθηκε υπέρ καθορισμένης θητείας του προέδρου του κόμματος και κατά της επετηρίδας, όπως είπε.
  • Επανέρχονται από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στους τρεις δακτυλίους της Αττικής, μικρό, μεγάλο και πράσινο.
  • Στην φυλακή οδηγείται ο επιχειρηματίας Κώστας Δαφέρμος μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Νίκου Τσιρώνη, για κακουργηματικές κατηγορίες σχετικά με παράνομες αμοιβές, που φέρονται να διακινήθηκαν για την αγορά των ρωσικών συστημάτων Kornet από το υπουργείο Αμυνας.

Κόσμος

  • Oι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων συνεχίζουν με φρενήρεις ρυθμούς να αναζητούν τον… σωτήρα τους, τον νέο πρόεδρό τους, ωστόσο ο υποψήφιος που προβάλλεται ως ο επικρατέστερος για να αναλάβει την θέση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του συντηρητικού κόμματος δηλώνει ότι δεν έχει καμία επιθυμία να αναλάβει αυτό το πόστο.
  • Διαδηλωτής σκοτώθηκε στο ιρακινό Κουρδιστάν την Παρασκευή, δήλωσαν αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters, στη διάρκεια βίαιων επεισοδίων στην πόλη Καλαντίζε.
  • Μια 51χρονη Ρωσίδα καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη καθώς μαχαίρωσε, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, τον εγγονό της ηλικίας 5 ετών, επειδή δεν κατάφερε να βρει και να της φέρει το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης, γνωστοποίησαν σήμερα, Παρασκευή, οι δικαστικές αρχές της Ρωσίας.
  • Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σκοπεύει να «παγώσει» το αποτυχημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξοπλισμού σύρων ανταρτών που πολεμούν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία. Αντ' αυτού θα παρέχει περιορισμένο εξοπλισμό σε συγκεκριμένα άτομα και θα παρέχει εναέρια στήριξη σε ομάδες της αντιπολίτευσης που θα έχουν περάσει από έλεγχο.
  • Εκρηκτικό σκηνικό διαμορφώνεται πλέον στη Μέση Ανατολή καθώς διαχέεται στη Λωρίδα της Γάζας η βία που σαρώνει επί μέρες την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη. Τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά και πάνω από 60 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στον συνοριακό φράχτη στη Γάζα. Εκατοντάδες τραυματίες την ίδια ώρα σε συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη και μπαράζ επιθέσεων με μαχαίρια στο Ισραήλ. Για την έναρξη νέας Ιντιφάντα μιλά ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς... Φωτορεπορτάζ

Οικονομία

  • Τη σημασία που αποδίδει στην τήρηση της δέσμευσης της Ευρώπης να καταστήσει το ελληνικό δημόσιο χρέος βιώσιμο διαμέσου της ελάφρυνσης του, επαναβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζέικομπ Λιου, κατά τη συνάντησή του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στη Λίμα του Περού. Ο κ. Λιου επανέλαβε εξάλλου την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.
  • Αλλαγές περιορισμένου χαρακτήρα στα τέλη κυκλοφορίας μελετώνται για τα τέλη κυκλοφορίας, λίγες μόνο ημέρες πριν αναρτηθούν στο Taxisnet τα ειδοποιητήρια, όπως προκύπτει από δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.
  • Tο ΣΔΟΕ δεν πρόκειται να καταργηθεί ούτε να αποδυναμωθεί, ενώ καμία υπόθεσή του δεν θα παραγραφεί, διαβεβαίωσε εκ νέου ο αναπληρωτής υπουργός Τρ.Αλεξιάδης, μετά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί. Αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ και στις άλλες τόνισε ότι θα ελεγχθούν όλες, «δεν κουκουλώνουμε τίποτα». Αφήνοντας δε αιχμές για το τι έχει γίνει από το 2010 είπε ότι «φαίνεται πως από την αρχή είχε αποφασιστεί να οδηγηθεί σε παραγραφή η λίστα Λαγκάρντ» αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Αθλητισμός

  • Πολλά και ενδιαφέρονται περιελάμβανε το βράδυ της Παρασκευής με τη συνέχεια των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016. Στο Λιχτενστάιν – Σουηδία, ο Μάρκους Μπεργκ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 18' με πλασέ και μάλιστα έπειτα από ασίστ του Τζίμι Ντουρμάζ!
  • Απρόσμενη εξέλιξη ή μη, η τουρκική δικαιοσύνη έκρινε αθώους τους εμπλεκόμενους παράγοντες της Φενέρμπαχτσε, της Μπεσίκτας και της Σίβασπορ για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011. Την Παρασκευή το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης έλαβε τελεσίδικη απόφαση που απαλλάσσει όλους τους κατηγορούμενους με πρώτο τον ισχυρό άνδρα της «Φενέρ», Αζίζ Γιλντιρίμ, ο οποίος είχε προφυλακιστεί.
  • Οι εξελίξεις στην FIFA είναι ραγδαίες, ένα 24ωρο μετά την ποινή αποκλεισμού των 90 ημερών από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, που επιβλήθηκε στους Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί από την Επιτροπή Δεοντολογίας της παγκόσμιας συνομοσπονδίας. Με ανακοίνωσή της η ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου γνωστοποίησε την Παρασκευή πως η Εκτελεστική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 20 Οκτωβρίου, προκειμένου να λάβει σημαντικές αποφάσεις για την υπόθεση που αφορά τους δύο κορυφαίους παράγοντες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην... ατζέντα δεν υπήρχε κάποια συνεδρίαση μέχρι τον επόμενο Δεκέμβριο.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου