Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Απεβίωσε ο ερευνητής/επιστήμων καθηγητής του ΜΙΤ Ηλίας Γυφτόπουλος

Δευτέρα, 25 Ιουνίου, 2012
Απεβίωσε ο ομότιμος καθηγητής του ΜΙΤ Ηλίας Γυφτόπουλος ειρηνικά στο σπίτι του στο Lincoln, Massachusetts, σε ηλικία 84 ετών.
Ο Διδάκτωρ Γυφτόπουλος ήταν καθηγητής της Μηχανολογίας και Πυρηνικής Τεχνολογίας για περισσότερα από 20 χρόνια μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 1996.
Γεννήθηκε στην Αθήνα, Ελλάδα, και ήρθε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, το φθινόπωρο του 1953 ως μεταπτυχιακός φοιτητής. Παρέμεινε στο MIT για το σύνολο της καριέρας του, όπου διέπρεψε ως ένα εξαίρετο δάσκαλο, καθηγητή, επιστήμονα και ερευνητή. Ήταν μια εξαιρετική ηγετική θέση στην ελληνική κοινότητα της Βοστώνης, συμβουλεύοντας αμέτρητους Έλληνες φοιτητές παρακολουθησαν τα πανεπιστήμια της περιοχής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται Πυρηνικό εργοστάσιο δυναμικής, Φυσική πλάσματος, Φυσική επιφάνεια, Άμεση μετατροπή ενέργειας, Θερμικής ενέργειας, μεταξύ άλλων, κερδίζοντας τίτλους .και πέρνοντας πολλά βραβεία. Ο Δρ Γυφτόπουλος είχε επίσης δραστηριοποιηθεί στον ιδιωτικό τομέα ως διευθυντής της Thermo bioanalysis Corporation, Θέρμο Cardiosystems Inc, Thermo Electron, Θέρμο Αποκατάσταση Α.Ε., ThermoSpectra Corporation, Θέρμο Voltek Corp και Trex Medical Corporation.

Η κηδεία του έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 28 Ιουνίου στο 10:45 πμ στο παρεκκλήσι του Τιμίου Σταυρού στο Ελληνικό Κολέγιο-Σχολή Τιμίου Σταυρού της Ορθοδόξου Θεολογίας, 50 Goddard Ave., Brookline. Η σωρός του Δρ. Γυφτόπουλου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη, 27 του Ιουνίου 4-8 μ.μ. στο Ιερό Παρεκκλήσι του Τιμίου Σταυρού.

1 σχόλιο:

  1. Καλό ταξίδι σε έναν μεγάλο Έλληνα, σε έναν μεγάλο επιστήμονα, σε έναν μεγάλο άνθρωπο που είχα την τιμή, τη χαρά και την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά, σε έναν καλόκαρδο και καλοκάγαθο άνθρωπο που ξεκίνησε μικρό παιδί από το κέντρο της Αθήνας, στην γειτονιά μας στην Πλατεία Αττικής και κατέκτησε με τις γνώσεις του και το ήθος του τις ΗΠΑ και το φημισμένο ΜΙΤ.
    Καλό παράδεισο να έχει και θερμά συλληπητήρια στους οικείους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή