Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 30 Ιουνίου, 2012

  • Πάνω από 8.800 είναι οι μετανάστες που έχουν, μέχρι σήμερα, εγγραφεί στο πρόγραμμα Εθελούσιας Επιστροφής και Επανένταξης. Εν τω μεταξύ ήδη 3.848 έχουν επιστρέψει εθελοντικά στις πατρίδες τους. «Από την υλοποίηση των εθελοντικών επιστροφών αποκομίσαμε ότι, μέσα στην ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε, η μόνη διέξοδος που μπορούμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους αυτούς είναι να τους βοηθήσουμε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με αξιοπρέπεια και ασφάλεια» δηλώνει ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστεύσεως για την Ελλάδα.
  • Οργάνωση με το όνομα «Αποκλίνουσες Συμπεριφορές για την διάδοση του επαναστατικού τερορισμού - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο όχημα στην είσοδο των γραφείων της Microsoft Hellas στο Μαρούσι, τα ξημερώματα της Τετάρτης 27 Ιουνίου.
  • «Ο προσωρινός συμβιβασμός της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ δεν οδηγεί σε χαλάρωση της αντιλαϊκής πολιτικής και δεν αναιρεί τις αιτίες που οξύνουν τη διαπάλη μεταξύ της Γερμανίας και του γαλλοϊταλικού πόλου, με τη στήριξη του δεύτερου απ' την κυβέρνηση των ΗΠΑ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με τίτλο «Πρώτες επισημάνσεις για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ».
  • Ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των δύο δραστών ένοπλης ληστείας και ομηρίας στο σπίτι του προπονητή, Γιώργου Δώνη, την Πέμπτη στην Κηφισιά.
  • Σε μία κατάμεστη αίθουσα του Συμβουλίου της Επικρατείας, παρουσία υπουργών, των μελών του υπηρεσιακού υπουργικού συμβουλίου, διπλωματών, πανεπιστημιακών καθηγητών, δικηγόρων και δικαστών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η τελετή αποχώρησης του Παναγιώτη Πικραμμένου από το δικαστικό σώμα, λόγω συμπλήρωσης του προβλεπόμενου ορίου ηλικίας.

Κόσμος

  • Η Ρωσία είναι κοντά σε συμφωνία να διαγράψει ένα πολύ μεγάλο τμήμα του χρέους της Βορείου Κορέας, που χρονολογείται από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, και να επενδύσει στην απομονωμένη χώρα. Το χρέος φτάνει τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια και η Μόσχα μπορεί να διαγράψει ακόμα και το 90%.
  • Η Ρωσία θεωρεί ότι υπάρχουν «πολύ καλές πιθανότητες» να πραγματοποιηθεί πρόοδος όσον αφορά την επίλυση της συριακής κρίσης στη σύνοδο της Γενεύης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετά τις συνομιλίες που είχε με την επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον στην Αγία Πετρούπολη. «Μπορώ να πω ότι έχουμε πολύ καλές πιθανότητες αύριο [Σάββατο] να βρούμε κοινό έδαφος και να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός», είπε ο Ρώσος υπουργός.
  • Η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά για πιθανά θύματα από την πυρκαγιά που συνεχίζει να μαίνεται στο Κολοράντο. Ένας νεκρός και περισσότερες από 340 καμένες κατοικίες καταγράφονται μέχρι στιγμής με την πολιτεία πλέον σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με απόφαση του προέδρου Ομπάμα· δεκάδες χιλιάδες είναι όσοι αναγκάστηκαν από τα σπίτια τους.
  • Μία ημέρα πριν την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μούρσι, απευθύνθηκε στους Αιγύπτιους με ομιλία του στην πλατεία Ταχρίρ, τον τόπο όπου γεννήθηκε και καθιερώθηκε η επανάσταση που τον έφερε στην εξουσία. Έδωσε συμβολικά μπροστά σε χιλιάδες κόσμου τον όρκο που θα δώσει το Σάββατο και ενώπιον του Ανώτατου Συνταγματικού Συμβουλίου και έχρισε εαυτόν αρχηγό της επανάστασης. «Η επανάσταση συνεχίζεται» διαμήνυσε επευφημούμενος.
  • Η Unesco συμπεριέλαβε με μια κατεπείγουσα διαδικασία στη διάρκεια συνόδου στην Αγία Πετρούπολη με απόφασή της τον Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, που βρίσκεται στα Παλαιστινιακά Εδάφη, στη λίστα με τα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Πρόκειται για το πρώτο παλαιστινιακό μνημείο που εγγράφεται στη λίστα των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Οικονομία

  • Με σημαντική ενίσχυση έκλεισαν την Παρασκευή οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Νέα Υόρκη και Ευρώπη, με τις αγορές να υποδέχονται θετικά τις αποφάσεις της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής. «Ράλι» σε Φρανκφούρτη και Παρίσι, τον καλύτερο του μήνα από τον περαμένο Οκτώβριο έκλεισε ο Dow Jones.
  • Ο έλεγχος για τα «μαϊμού» επιδόματα δεν θα περιοριστεί μόνο σε όσους τα ελάμβαναν χωρίς να τα δικαιούνται, αλλά και σε όσους τα ενέκριναν δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος. «Αν κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους, θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν σοβαρά», τόνισε.
  • Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους όρους συνταξιοδότησης μητέρων με ανήλικα τέκνα, περιλαμβάνει εγκύκλιος του ΙΚΑ. Βάσει αυτής δίνεται η δυνατότητα στις μητέρες με ανήλικα παιδιά να συνταξιοδοτηθούν, αναγνωρίζοντας το χρόνο επιδοτούμενης ανεργίας ή ασθένειας 10 χρόνια πριν την ενηλικίωση του παιδιού και όχι 10 χρόνια πριν την αίτηση συνταξιοδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου