Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, 28 Ιουνίου, 2012

  • Δέκα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του Κύκλου Ευρωβουλευτών «Φίλοι της Ελλάδας», σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Η δημιουργία του Κύκλου είναι μια πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή των Γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργου Χατζημαρκάκη, και αποσκοπεί να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό.
  • Δέκα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του Κύκλου Ευρωβουλευτών «Φίλοι της Ελλάδας», σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Η δημιουργία του Κύκλου είναι μια πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή των Γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργου Χατζημαρκάκη, και αποσκοπεί να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό.
  • Υπό έλεγχο τέθηκε στις 9 το βράδυ της Τετάρτης φωτιά που είχε ξεσπάσει τρεις ώρες νωρίτερα στην Άνω Γλυφάδα. Το πύρινο μέτωπο ξεκίνησε από οικόπεδο στη συμβολή των οδών Σουλίου και Πετμεζά καίγοντας χόρτα και ελαιόδενδρα, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κινήθηκε κοντά σε σπίτια. Υπό μερικό έλεγχο, επίσης, φωτιά στην περιοχή Σταματέικα του Δήμου Επιδαύρου.
  • Καλή επιτυχία στον πρωθυπουργό, στη νέα κυβέρνηση και «στο δυσχερές έργο που αναλαμβάνει, υπό τας παρούσας γνωστάς και δυσκόλους συνθήκας, δια τον ελληνικόν λαόν και όχι μόνον», ευχήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, κατά την αντιφώνησή του στο χαιρετισμό του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης, Θόδωρου Καράογλου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη, όπου χοροστάτησε, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.
  • Συνεχίζει τις τηλεφωνικές επαφές του με ξένους ηγέτες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μετά τη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι, ο κ. Σαμαράς μίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς και με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Κόσμος

  • Αντιμέτωποι με ασφυκτικές πιέσεις για ουσιαστικές απαντήσεις σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης βρίσκονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες εν όψει της Συνόδου Κορυφής. Παρά τις αλλεπάλληλες επαφές μεταξύ των «4» (Μέρκελ, Ολάντ, Μόντι, Ραχόι) και το τετ-α-τετ της Τετάρτης Ολάντ-Μερκελ, δεν διαφαίνεται κοινή στάση. Η Γερμανίδα καγκελάριος εξακολουθεί να τηρεί αρνητική στάση για τα ευρωομόλογα, για να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία στη Ρώμη. Ο Μάριο Μόντι, μάλιστα, δηλώνει έτοιμος να συνεχίσει και μετά το πέρας της Συνόδου την προσπάθεια να μην καταστραφεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
  • Θετική ήταν για την ιταλική κυβέρνηση η έκβαση και για τις άλλες δύο ψηφοφορίες εμπιστοσύνης ενώ, παράλληλα, κατάφερε να διασφαλίσει ότι εγκρίθηκε σειρά αμφιλεγόμενων μεταρρυθμίσεων για τα εργασιακά. Το αποτέλεσμα θεωρείται ακόμη ότι θα ενισχύσει την θέση του βαλλόμενου στο εσωτερικό και όλο και λιγότερο δημοφιλούς Μόντι ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ όπου θα ζητήσει περισσότερα μέτρα για την ανάπτυξη και έναν μηχανισμό για την κάλυψη του κόστους δανεισμού της Ιταλίας.
  • Δικαστήριο στη Ρώμη απάλλαξε λόγω παραγραφής τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για την υπόθεση της φοροδιαφυγής που αφορούσε δικαιώματα ταινιών. Απαλλάχτηκαν επίσης ο γιος του Πιερσίλβιο και άλλοι δέκα μάνατζερ.
  • Με έκδηλη απαισιοδοξία για την έκβαση της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, τα ευρωπαϊκά συνδικάτα καλούν τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των «27» να αλλάξουν ριζικά ρότα και να απομακρυνθούν από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης. «Φοβόμαστε ότι θα είναι άλλη μία σύνοδος όπου θα ληφθούν ημίμετρα» λέει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ETUC), τονίζοντας ότι «η σύνοδος αυτή εμφανίζεται ως σύνοδος τελευταίας ευκαιρίας, κάτι που μας έχουν ήδη πει 20 φορές»...
  • Ένας μεγάλος αριθμός Γερμανών μαθητών δεν παρατηρεί σημαντικές διαφορές μεταξύ της δικτατορίας της ναζιστικής Γερμανίας και της δημοκρατικής Γερμανίας, σύμφωνα με μελέτη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου. Από τους 7.500 μαθητές που ρωτήθηκαν, λιγότεροι από τους μισούς πιστεύουν χωρίς αμφιβολία ότι η ναζιστική Γερμανία ήταν μια δικτατορία. Σε ότι αφορά την κομουνιστικοί πρώην Ανατολική Γερμανία, είναι λιγότεροι από ένας στους τρεις.

Οικονομία

  • Σε θετικό κλίμα έγιναν οι συναλλαγές στην Ευρώπη και τη Νέα Υόρκη την Τετάρτη με τους επενδυτές να επιστρέφουν στις αγορές μετά από δύο ημέρες πτώσης και διακυμάνσεων.
  • «Υπερβολικά σκληρούς» χαρακτηρίζει τους όρους που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα ο διευθυντής του IIF Τσ.Νταλάρα και υποστηρίζει ότι θα πρέπει να της δοθεί περισσότερος χρόνος για τη μείωση των ελλειμμάτων της. Μάλιστα, υπολογίζοντας ότι η επιμήκυνση θα κόστιζε περίπου 20 δισ. ευρώ σημειώνει ότι συγκριτικά με όσα επενδύθηκαν «αυτά τα χρήματα δεν είναι πολλά», προσθέτοντας ωστόσο, ότι η παράταση πρέπει να συνδυασθεί με εντατικοποίηση των δομικών μεταρρυθμίσεων. Ενόψει της Συνόδου Κορυφής την «πιο κρίσιμη ίσως στην ιστορία της ΕΕ» τάσσεται υπέρ της αμοιβαιοποίησης του χρέους.
  • Στην παροχή εξωτερικής οικονομικής βοήθειας στην Κύπρο θα μετάσχει, όπως αναμενόταν άλλωστε, και το ΔΝΤ. Το Ταμείο «έλαβε πρόσκληση από τις κυπριακές αρχές να συμμετάσχει στην εξωτερική οικονομική βοήθεια για τον περιορισμό των κινδύνων που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία» δήλωσε η Κρ.Λαγκάρντ τονίζοντας την ετοιμότητα του Ταμείου να συνδράμει, λίγο μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, που ενέκρινε το αίτημα της Λευκωσίας για παροχή βοήθειας. Και πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι στην ανακοίνωση του Eurogroup, θέμα εγγυήσεων θέτει η Φινλανδία...

Αθλητισμός

  • Με στόχο την πρόκριση στον τελικό του EURO 2012, Γερμανία και Ιταλία αναμετρώνται απόψε (21:45, ΕΤ1) στον -χρονικά- δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης που θα βγάλει τον αντίπαλο της Ισπανίας. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 50.000 θέσεων εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας και θα τη διευθύνει ο Γάλλος Στεφάν Λανουά.
  • Η Ισπανία προκρίθηκε στον τελικό του EURO 2012, επικρατώντας 4-2 της Πορτογαλίας στα πέναλτι. Η κανονική διάρκεια και η παράταση του ημιτελικού που έγινε στο Ντόνετσκ, ολοκληρώθηκαν χωρίς τέρματα. Στον τελικό της Κυριακής η κάτοχος του τίτλου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία ή τη Γερμανία που τίθενται αντιμέτωπες απόψε (21:45, ΕΤ1). Eπίσης στο sansimera.gr: η ανάλυση των αγώνων της Εθνικής από τον Γιώργο Δώνη, «EUROύσια» με τον Στέλιο Σοφιανό, παρασκήνια από τους Insiders και φυσικά την πρώτη ιντερνετική μίνι σειρά για το Euro «ΜΠΑΛΑ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ».
  • Την άνοδό του στη Σούπερ Λίγκα, για πρώτη φορά στην ιστορία του, πανηγυρίζει από σήμερα ο Πλατανιάς Χανίων, μία αγωνιστική πριν τη λήξη των πλέι οφ της Football League. Η ομάδα της Κρήτης, αν και ξεκίνησε ως αουτσάιντερ, κατάφερε στη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος να πάρει το τρίτο «εισιτήριο», μετά τους Πανθρακικό και Βέροια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου