Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΗΠΑ: Θα συνεργαστούμε με την Τουρκία για να λογοδοτήσει η Συρία

Τρίτη, 26 Ιουνίου, 2012
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν με τη σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ Τουρκία, ώστε η Συρία να λογοδοτήσει για την εσκεμμένη, όπως την χαρακτηρίζουν αμερικανοί αξιωματούχοι, κατάρριψη ενός τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους την Παρασκευή.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ εξέφρασε την αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς την Τουρκία, καθώς εκείνη ερευνά την κατάρριψη ενός F-4 από τη συριακή αεράμυνα και εξετάζει τους τρόπους, με τους οποίους θα απαντήσει στην ενέργεια αυτή.
Όμως ο Κάρνεϊ απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήματα, σχετικά με το ποια θα ήταν η πρέπουσα απάντηση στο συμβάν. «Θα συνεργαστούμε με την Τουρκία και τους άλλους εταίρους μας ώστε το καθεστώς Άσαντ να λογοδοτήσει», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
«Βρισκόμαστε σε στενή επικοινωνία με τούρκους αξιωματούχους καθώς το ερευνούν», πρόσθεσε ο Κάρνεϊ, επισημαίνοντας ότι η Άγκυρα αναμένεται να κάνει μια παρουσίαση για το γεγονός στην αυριανή συνεδρίαση του ΝΑΤΟ.
Η ίδια η Τουρκία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι δεν σκοπεύει να κηρύξει πόλεμο στη Συρία εξαιτίας της κατάρριψης του μαχητικού της αεροσκάφους.
Η Ουάσινγκτον έχει ήδη καταδικάσει το συμβάν με έντονο τρόπο. Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον το χαρακτήρισε χθες Κυριακή «ιταμή ενέργεια».
Αξιωματούχοι του Πενταγώνου, έπειτα από συνάντηση που είχαν σήμερα, δήλωσαν ότι πιστεύουν πως η κατάρριψη ήταν εσκεμμένη. «Το γεγονός είναι ότι καταρρίφθηκε. Πιστεύουμε ότι ήταν εσκεμμένο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ναύαρχος Τζον Κίρμπι.
Ο Τζορτζ Λίτλ, επίσης εκπρόσωπος του Πενταγώνου, πρόσθεσε από την πλευρά του: «Το συριακό καθεστώς πρέπει να λογοδοτήσει γι' αυτό (…) Η πράξη αυτή αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την έλλειψη νομιμότητας του καθεστώτος (του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ και όσων κάνει και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου