Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη 27 Ιουνίου, 2012

  • Σε απολογισμό των εκλογών αναμένεται να προχωρήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος την Τετάρτη, δίνοντας παράλληλα το στίγμα του για την ανασύσταση του Κινήματος. Κατά τη συνεδρίαση αναμένεται επίσης να καθοριστούν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
  • Την παραίτησή του από τη θέση του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ υπέβαλε ο Δ.Χατζησωκράτης την Τρίτη. Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι θα παραμείνει ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στα πολιτικά τεκταινόμενα. Ουσιαστικά, με αυτή την κίνηση, το κορυφαίο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, που εκπροσωπούσε το κόμμα στην Επιτροπή για την προγραμματική συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων, εξέφρασε την ενόχλησή του για την επιλογή του Φ.Κουβέλη να κρατήσει την έδρα της Β' Αθήνας, αντί εκείνης της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Βουλής ο κ. Χατζησωκράτης.
  • Την παραίτησή του από τη θέση του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ υπέβαλε ο Δ.Χατζησωκράτης την Τρίτη. Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι θα παραμείνει ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στα πολιτικά τεκταινόμενα. Ουσιαστικά, με αυτή την κίνηση, το κορυφαίο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, που εκπροσωπούσε το κόμμα στην Επιτροπή για την προγραμματική συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων, εξέφρασε την ενόχλησή του για την επιλογή του Φ.Κουβέλη να κρατήσει την έδρα της Β' Αθήνας, αντί εκείνης της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Βουλής ο κ. Χατζησωκράτης.
  • Tα πολλά και σοβαρότατα προβλήματα των πανεπιστημίων αναμένεται να συζητήσουν οι πρυτάνεις τους στη Σύνοδό τους, που θα γίνει το προσεχές Σάββατο στην Ερέτρια Ευβοίας. Οι πρυτάνεις αναμένεται να αναπτύξουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους στον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να παραστεί στη Σύνοδο, που οργανώνεται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.
  • Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για τον Ευρωπαϊκό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό «Ανασυγκρότηση του Κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου» τον οποίο χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Ωνάση. Από τις 21 Μαΐου 2012 έως σήμερα στον διαδικτυακό κόμβο του διαγωνισμού έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 1.200 ενδιαφερόμενοι από 55 χώρες. Η προθεσμία εγγραφής στον διαγωνισμό λήγει στις 23 Ιουλίου 2012.

Κόσμος

  • Η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι έλαβε τις πρώτες δύο από τις τέσσερις ψήφους εμπιστοσύνης, τις οποίες ζήτησε προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία για τη μεταρρύθμιση στον τομέα της εργασίας, μεταρρύθμιση που είχε επικριθεί τόσο από τις εργατικές ενώσεις, όσο και από τους εργοδότες. Οι άλλες δύο ψηφοφορίες, που θα σημάνουν την τελειωτική έγκριση των μεταρρυθμίσεων, θα διεξαχθούν την Τετάρτη· σχεδόν βέβαιη θεωρείται η παροχή της ψήφου υπέρ της κυβέρνησης.
  • Η κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους από τη Συρία, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ούτε πρόκληση, ούτε ηθελημένη ενέργεια, υποστηρίζει η Ρωσία καλύπτοντας πλήρως –έστω και με κάποια καθυστέρηση– τη στενή της σύμμαχο Συρία. Καλεί ακόμη η Μόσχα όλα τα μέρη στην περιοχή και στο εξωτερικό «να δράσουν αποκλειστικά προς το συμφέρον» του σχεδίου Άναν «απέχοντας από τη λήψη μέτρων εκτός αυτού του πλαισίου».
  • Η γερμανική Δικαιοσύνη απεφάνθη ότι το να υποβάλλεται ένα παιδί σε περιτομή για θρησκευτικούς λόγους αποτελεί σωματική βλάβη, η οποία θα πρέπει να τιμωρείται ποινικά, σε μια καίριας σημασίας απόφαση που δύναται να αποτελέσει δικαστικό προηγούμενο. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου της Κολονίας αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στη Γερμανία, όπου πολλές χιλιάδες νεαρά αγόρια, μουσουλμάνοι και εβραίοι, υποβάλλονται σε περιτομή κάθε χρόνο κατ' απαίτηση των γονιών τους.
  • Η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται ελέω κρίσης να μειώσει στα 5,5 ευρώ από επτά έως οκτώ ευρώ σήμερα την αξία των κουπονιών με τα οποία οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να γευματίζουν σε εστιατόρια και καφέ-μπαρ, γράφει η Corriere della Sera. Με το «ψαλίδι» στα κουπόνια το ιταλικό Δημόσιο θα μπορούσε να εξοικονομήσει περί τα δέκα εκατ. ευρώ ετησίως, και κατ' επέκταση θα ήταν ίσως εφικτή η αποφυγή της προγραμματισμένης αύξηση του ΦΠΑ, αναφέρει η εφημερίδα. Όμως, οι εμπορικές ενώσεις αντιδρούν και πολιτικοί σχολιαστές τονίζουν ότι οι επιπτώσεις για την οικονομία θα μπορούσαν να είναι πολύ ευρύτερες.
  • Η Κύπρος δεν πρέπει να αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, μετά το επίσημο αίτημά της για οικονομική στήριξη από τον EFSF, δήλωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ. Πρότεινε, μάλιστα, όλες οι χώρες που έχουν ζητήσει οικονομική βοήθεια, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ελλάδα, να μην μπορούν να ασκούν την προεδρία της ΕΕ. «Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να θεραπεύσουμε την Ευρώπη, αν ο πρόεδρός της βρίσκεται στην εντατική με μία εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια» τόνισε. Αποστάσεις λαμβάνει η κυβέρνηση.

Οικονομία

  • Το πακέτο μέτρων που αποσκοπούν στην εξοικονόμηση έως 200 εκατ. ευρώ συζητήθηκε στη σύσκεψη για την οικονομία, που έγινε μεταξύ του προέδρου Δ.Χριστόφια και των αρχηγών των κομμάτων. Δεν έγινε καμία συζήτηση για το ύψος του ποσού, που θα αιτηθεί η Κύπρος από το ευρωμηχανισμό ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι αυτό θα καθοριστεί στη διαδικασία που θα ακολουθήσει. Οι πολιτικοί αρχηγοί δήλωσαν ότι αναμένουν και γραπτώς τα μέτρα, με κάποιους να εκτιμούν ότι η λήψη τους θα στείλει θετικά μηνύματα για την οικονομία της Κύπρου ενισχύοντας τη διαπραγματευτική θέση της απέναντι στους εταίρους.
  • Τάσεις σταθεροποίησης και μεικτά πρόσημα επικράτησαν την Τρίτη στις αγορές της Ευρώπης και στη Νέα Υόρκη μετά τη σημαντική πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης.
  • Με τρία ψηφίσματα της, η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης καταδίκασε τη μονόπλευρη λιτότητα που επιβάλλουν στους λαούς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα ότι οι πολιτικές λιτότητας συνιστούν έναν εν δυνάμει κίνδυνο για τη δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα στην Ευρώπη. Η Συνέλευση στέλνει σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι η μέχρι στιγμής αντιμετώπιση του προβλήματος είναι εσφαλμένη και απαιτείται αλλαγή πορείας προς την κατεύθυνση της διασφάλισης των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Αθλητισμός

  • Την πρώτη του συνάντηση με τους Γιάννη Βρέντζο και Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας, είχε το απόγευμα της Τρίτης, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ στο προπονητήριο του Ρέντη. Εκνευρισμός Μιραλάς για τα καθημερινά μεταγραφικά σενάρια γύρω από το όνομά του. Δημοσίευμα για τον διεθνή Νιγηριανό μπακ της Μπράγκα, Έλντερσον Ετσιεζίλε.
  • Στην τελική ευθεία μπαίνει το επόμενο διήμερο το EURO 2012, με την διεξαγωγή των δύο ημιτελικών. Το βράδυ της Τετάρτης (21:45 ώρα Ελλάδας) διεξάγεται ο «ημιτελικός της Ιβηρικής», ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Ισπανία, με «έπαθλο» την συμμετοχή στον τελικό της 1ης Ιουλίου. 
  • Στήριξη στον Θωμά Μαύρο, παρέχει ο Ντέμης Νικολαΐδης, όπως τόνισε ο ίδιος στον νέο «ισχυρό άνδρα» της ΠΑΕ σε μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Τρίτης. Μετά τη συνάντηση με τον Ανδρέα Δημητρέλο, ο Ντέμης είχε τηλεφωνική επαφή και με τον Μαύρο, ξεκαθαρίζοντάς του ότι θα σταθεί δίπλα του στο εγχείρημα που κάνει να ηγηθεί της επόμενης μέρας στην ΑΕΚ. «Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε όλοι ενωμένοι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε», δήλωσε αμέσως μετά ο Μαύρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου