Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 26 Ιουνίου, 2012

Τους 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία την Τρίτη στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Τους 39 βαθμούς θα αγγίξει ο υδράργυρος στην Αττική.
  • Η προγραμματισμένη για την Τρίτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 11:00 π.μ. στη Βουλή. Η εξέλιξη πιθανότατα συνδέεται με τις διεργασίες -μετά την παραίτηση του Βασίλη Ράπανου- για το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών, που αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη.
  • «Ήταν μια δύσκολη περίοδος σε όλους τους τομείς και για εμάς και για όλον το κόσμο. Ο φόβος μας ήταν ότι εν μέσω δυο εκλογικών αναμετρήσεων, μπορεί να μην δινότανε η ανάλογη βαρύτητα στις πανελλαδικές εξετάσεις, όπως και τελικά έγινε», λέει στο Βήμα ο 17χρονος Μάνος Τραϊτοράκης, μαθητής του Αρσακείου Αθήνας, που συμπλήρωσε στις εξετάσεις του Μαΐου 19.620 μόρια.
  • Με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου πρόκειται να συναντηθεί την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος στο περιθώριο της Διάσκεψης του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου. Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο υπουργός συνάντησε στο Φανάρι τον οικουμενικό πατριάρχη, Βαρθολομαίο.
  • Γενικά πτωτική είναι η τάση αποκαλύπτει η επεξεργασία των βαθμολογικών στοιχείων που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Εντούτοις, θα υπάρξουν και τμήματα στα οποία θα παρατηρηθεί εφέτος άνοδος (πρώτο επιστημονικό πεδίο).Εξάλλου, σε μια πολύ δύσκολη χρονιά δηλαδή, όπως η φετινή, αυξήθηκε ο αριθμός των αριστούχων. Όλοι πίνακες με τα στατιστικά· την Τετάρτη οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των Επαγγελματικών Λυκείων. Αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία...

Κόσμος

  • Ένταση στο «κόκκινο» και διπλωματικός «πυρετός» στη σκιά της κατάρριψης του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους F-4 Phantom, με την Άγκυρα και τη Δαμασκό να δίνουν αντικρουόμενες εκδοχές για το επεισόδιο. Η Τουρκία υποστηρίζει ότι το μαχητικό κατερρίφθη σε διεθνή εναέριο χώρο και μιλά ακόμη και για πυρά κατά δεύτερου μαχητικού που ερευνούσε για ίχνη του πρώτου. Ξεκαθάρισε δε ότι στη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ θα κάνει επίκληση του Άρθρου 4 αλλά και του Άρθρου 5 περί συντονισμένης αντίδρασης της Συμμαχίας. Για καθαρή παραβίαση εθνικής κυριαρχίας μιλά η Συρία, λέγοντας ότι το μαχητικό πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος και χτυπήθηκε από αντιαεροπορικά πυρά και όχι από κατευθυνόμενο πύραυλο. Ανώτατοι Σύροι στρατιωτικοί αυτομολούν την ίδια στιγμή στην Τουρκία...
  • Την φήμη της ως το πιο ασφαλές καταφύγιο για χρήμα, χρυσό και τιμαλφή αποδεικνύει για άλλη μία φορά η Ελβετία καθώς επενδυτές που προσπαθούν να διασφαλίσουν περιουσιακά στοιχεία τους εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας. Επενδυτές και μεγαλοκαταθέτες ζητούν θυρίδες και αυξημένη προστασία και ασφαλιστική κάλυψη για να αποθέσουν πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία.
  • Σε μια προσπάθεια επανένωσης του Συντηρητικού Κόμματος, μετά την αποστασιοποίηση της δεξιάς πτέρυγας των Τόρις που ζητά σκληρότερα μέτρα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποίησε ότι πρόκειται να γίνουν βαθιές περικοπές σε σειρά επιδομάτων στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας μείωσης του δημόσιου ελλείμματος.
  • Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκανε ομόφωνα αποδεκτή την αμφιλεγόμενη διάταξη του νόμου που ενέκρινε η Αριζόνα το 2010 και έδινε τη δυνατότητα σε αστυνομικούς να πραγματοποιούν ελέγχους σε μετανάστες για άδειες παραμονής. Με την ίδια απόφαση απορρίφτηκαν άλλες τρεις διατάξεις, μεταξύ τους αυτή που επέτρεπε σε αστυνομικούς να σταματούν άτομα ακόμα και με απλή υποψία ότι είναι παράνομοι μετανάστες και να ζητούν τα χαρτιά τους.
  • Το εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν προς τις χώρες της ΕΕ πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου, όπως είχε συμφωνηθεί εξαρχής τον περασμένο Ιανουάριο, συμφώνησαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ κατά το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο τη Δευτέρα. Παράλληλα οι υπουργοί απέρριψαν το αίτημα της Ελλάδας για ειδική μεταχείριση (όπως εξαίρεση ή πιστώσεις) σε ό,τι αφορά τις δικές της εισαγωγές λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Οικονομία

  • Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε από μία έως και τέσσερις βαθμίδες την πιστοληπτική ικανότητα 28 ισπανικών τραπεζών, λίγες ώρες μετά το επίσημο αίτημα της Μαδρίτης για οικονομική ενίσχυση από την ευρωζώνη.
  • Σε έκτακτη συνεδρίαση συνέρχεται το ΔΣ του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), μετά τα «έκτροπα» και τα βίαια επεισόδια στην Γενική Συνέλευση του περασμένου Σαββάτου. «Η πρόεδρος του Οργανισμού, Ελένη Σπανοπούλου, συγκαλεί έκτακτο ΔΣ με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την εκτίμηση της κατάστασης και τη λήψη αποφάσεων με γνώμονα τη νομιμότητα, το συμφέρον του Οργανισμού και των 20.000 ασφαλισμένων μελών του, τις οποίες θα ανακοινώσει» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
  • Με σημαντική πτώση άνοιξε η εβδομάδα στις αγορές της Ευρώπης και στη Νέα Υόρκη καθώς οι ειδήσεις από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους παραμένουν δυσοίωνες και καθώς υπάρχει δυστοκία για τη λήψη δραστικών αποφάσεων.

Αθλητισμός

  • Ο Θωμάς Μάυρος συνεχίζει να βάζει την υπογραφή του στη ΑΕΚ, καθώς όπως όλα δείχνουν ήρθε σε συμφωνία για την ανάληψης της θέσης τους τεχνικού διευθυντή από τον Βασίλη Τσιάρτα.
  • Συνέντευξη Τύπου στον Βόλο παραχώρησε ο Αχιλλέας Μπέος ο οποίος εξαπέλυσε -όπως αναμένονταν- «επίθεση» κατά πάντων. Στο επίκεντρο της ομιλίας του ήταν οι κ. Μπιτσαξής, Πατέρας, Κούγιας, Γερουλάνος, αλλά και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου