Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 25 Ιουνίου, 2012

Δύο άτομα, ένας 30χρονος και ένα 37χρονος, συνελήφθησαν και ομολόγησαν την Κυριακή ότι σκότωσαν, έπειτα από λογομαχία, έναν 37χρονο υπάλληλο εταιρείας ασφαλείας στην περιοχή του Ρέντη.Οι πολίτες τεσσάρων μεγάλων χωρών της Ευρωζώνης (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία) αμφιβάλλουν για την δυνατότητα της Ελλάδας να παραμείνει σε αυτή, αλλά συνεχίζουν να υποστηρίζουν το ενιαίο νόμισμα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της Ifop-Fiducial σε ευρωπαϊκό επίπεδο που δημοσιεύεται σε αρκετά ΜΜΕ.
  • Από την 1η Ιανουαρίου 2011, όταν περιήλθε στις αρμοδιότητες του υπουργού Εσωτερικών η έγκριση προσλήψεων στους ΟΤΑ, μέχρι τις 15 Ιουνίου 2011 που ασκούσα καθήκοντα υπουργού Εσωτερικών, εγκρίθηκαν μόνο 1.153 προσλήψεις, απαντά ο Γιάννης Ραγκούσης σε δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο έκθεση της αντιπροσωπείας της τρόικας αποκαλύπτει πως σε τέσσερις τομείς του Δημοσίου -ΟΤΑ, ΥΠΠΟΤ, υγεία και αστυνομία- το προσωπικό, αντι να μειωθεί, αυξήθηκε.
  • Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία ανακοίνωσης των βαθμολογιών των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο Παιδείας, οι βαθμοί των Γενικών (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα μετά τις 13:00. Παράλληλα, «τρέχει» η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων, η οποία λήγει στις 5 Ιουλίου.
  • «Κάθε διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι εξαρχής υπονομευμένη και οι συζητήσεις με την τρόικα απλά παρατείνουν το μαρτύριο της σταγόνας για το δοκιμαζόμενο λαό μας» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κόσμος

  • Ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε πως το τουρκικό αεροσκάφος που κατέρριψε η Συρία βρισκόταν σε διεθνή εναέριο χώρο, δεν είχε καμιά σχέση με την κρίση στη χώρα και χτυπήθηκε χωρίς προειδοποίηση. Διπλωματική νότα κατά της Δαμασκού από την Τουρκία. Αντιπρόσωποι των κρατών μελών της Συμμαχίας θα συναντηθούν την Τρίτη για να συζητήσουν το θέμα κατόπιν τουρκικού αιτήματος. Σκληρή αντίδραση από τις ΗΠΑ με την Χίλαρι Κλίντον να κάνει λόγο για «ξεδιάντροπη» ενέργεια, υποσχόμενη ότι η Ουάσινγκτον θα συνεργαστεί με την Άγκυρα ώστε να δοθεί η αρμόζουσα απάντηση και να προωθηθεί η πολιτική μετάβαση στη Συρία.
  • Σε μία εναλλαγή της μοίρας αδιανόητη ενάμιση χρόνο πριν, ένας ισλαμιστής που είχε φυλακιστεί από τον Χόσνι Μουμπάρακ σήμερα τον διαδέχθηκε στην προεδρία του μεγαλύτερου αραβικού κράτους σε μία εκλογική νίκη ιστορικής σημασίας για την Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή. Ο Μοχάμεντ Μούρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας προβάλλει την εικόνα του μετριοπαθούς Ισλάμ δεσμευόμενος ότι θα είναι πρόεδρος όλων των Αιγυπτίων -και αυτό ακριβώς είναι που ζητά η Δύση στα συγχαρητήρια μηνύματά της. Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην πλατεία Ταχρίρ, όπου θα συνεχιστεί η διαμαρτυρία των Αδελφών Μουσουλμάνων κόντρα στις υπερεξουσίες του στρατού.
  • Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Σαουδική Αραβία θα επιτρέψει σε αθλήτριες να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, που μέχρι τώρα αποτελείτο μόνο από άνδρες, κινδύνευε με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εξαιτίας της διάκρισης μεταξύ των δύο φύλων.
  • Η ιρανική κυβέρνηση χαιρετίζει τη νίκη του υποψηφίου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μούρσι στις πρώτες προεδρικές εκλογές της μετά Μουμπάρακ εποχής στην Αίγυπτο, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται στα τελικά στάδια μίας «Ισλαμικής Αφύπνισης». Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ ανακοινώνει ότι σέβεται το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας στην Αίγυπτο, καλώντας τη νέα διακυβέρνηση να σεβαστεί εξίσου την ειρηνευτική συμφωνία του 1979 μεταξύ των δύο κρατών.
  • Στρατηγικό ρόλο στη χάραξη της επικοινωνιακής τακτικής της Αγίας Έδρας αναλαμβάνει ο Αμερικανός δημοσιογράφος Γκρεγκ Μπεργκ, ανταποκριτής του δικτύου Fox News στη Ρώμη και μέλος του συντηρητικού καθολικού τάγματος Opus Dei. Σε μία «επαναστατική» κίνηση για τα δεδομένα της Αγίας Έδρας, ο Μπεργκ προσελήφθη ως «ανώτατος σύμβουλος επικοινωνίας» για να βελτιώσεις τις ταραγμένες σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης, τη στιγμή που η Καθολική Εκκλησία στροβιλίζεται γύρω από το σκάνδαλο διαρροής ευαίσθητων πληροφοριών, περιλαμβανομένων επιστολών του ίδιου του Πάπα Βενέδικτου.

Οικονομία

  • Οι εκπρόσωποι των ομόσπονδων κρατιδίων στην Άνω Βουλή της Γερμανίας συμφώνησαν την Κυριακή να ψηφίσουν υπέρ του νόμου για την εφαρμογή του Δημοσιονομικού Συμφώνου και την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στις 29 Ιουνίου. Τα κρατίδια ανησυχούσαν ότι η ψήφιση του Δημοσιονομικού Συμφώνου θα είχε επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, και ζητούσαν τη βοήθεια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
  • Συνταγματικός κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο αυτεπάγγελτος συμψηφισμός χρεών που έχουν ρυθμιστεί (κατόπιν περαίωσης) με οφειλές του Δημοσίου, οι οποίες προέρχονται από εργολαβικά ανταλλάγματα παροχής υπηρεσιών.
  • Τα νεώτερα για την πορεία της υγείας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προοριζόμενου για το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομικών Βασίλη Ράπανου μεταθέτουν χρονικά την επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, που είχε προγραμματισθεί να ξεκινήσει τη Δευτέρα. Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι η τρόικα ανέβαλε το ταξίδι της στην Ελλάδα για «μερικές μέρες» και η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί τα επόμενα 24ωρα. Δεδομένης και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που διεξάγεται την Πέμπτη και την Παρασκευή, εκτιμάται ότι οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ ενδεχομένως να φθάσουν στην Αθήνα στις αρχές Ιουλίου.

Αθλητισμός

  • Σε ηλικία μόλις 23 ετών ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ, Μιγκέλ «Μίκι» Ρόκε Φαρέρο, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Είχε διαγνωστεί ότι πάσχει από την επάρατη νόσο τον Μάρτιο του 2011 και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Το βράδυ της Κυριακής ο νεαρός Ισπανός άφησε την τελευταία του πνοή.
  • Η Ιταλία επικράτησε με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι της Αγγλίας μετά το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση και εξασφάλισε το 4ο εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Euro 2012. Οι Ιταλοί, που θα βρουν μπροστά τους την Πέμπτη τη Γερμανία, είχαν 36 (!) τελικές προσπάθειες έναντι 9 των Άγγλων που είχαν παθητικό ρόλο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου