Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 24 Ιουνίου, 2012

Κυριακή, 24 Ιουνίου, 2012

  • Με παρέλαση και συναυλία, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, με στόχο την προβολή των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ ατόμων. Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ενώ σε κάποια στιγμή σημειώθηκε ένταση και μικροεπεισόδια, όταν ομάδα ατόμων, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη μητρόπολη Θεσσαλονίκης, εκτόξευσαν αβγά και φώναξαν συνθήματα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη διοργάνωση του φεστιβάλ.
  • Στην ορεινή Όλυμπο της Καρπάθου βρίσκεται από το Σάββατο το απόγευμα κλιμάκιο του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) με σκοπό τη στήριξη και την ανακούφιση των 400 κατοίκων της που αισθάνονται ξεχασμένοι από όλους. Το κλιμάκιο έχει περιοδεύσει ήδη σε πολλά νησιά της ακριτικής άγονης γραμμής και την Κυριακή θα βρίσκεται στην Κάσο.
  • Απρόοπτη εξέλιξη είχε για δύο ψαροτουφεκάδες η εξόρμηση για το αγαπημένο τους χόμπι. Το ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε στην βραχονησίδα Ζουράφα Σαμοθράκης, με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί σοβαρά και ο άλλος να αγνοείται έως αυτήν την ώρα.
  • Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών σημειώθηκε στις 8:52 μ.μ. το βράδυ του Σαββάτου, με επίκεντρο 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αιγίου, ή 150 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας, και εστιακό βάθος 54 χιλιομέτρων. Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές. Η δόνηση έγινε αισθητή και στην πρωτεύουσα.
  • «Η Κύπρος δεν είναι προ του φάσματος της ένταξης στο μηχανισμό [στήριξης] λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της οικονομίας, αλλά λόγω της ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών, οι οποίες σημαντικά εκτέθηκαν στην ελληνική οικονομία. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας και αυτό πρωτίστως προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε». Αυτό δηλώνει ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας στο Βήμα της Κυριακής, χαρακτηρίζοντας παράλληλα απαράδεκτο τον τρόπο που λειτουργεί η τρόικα.

Κόσμος

  • Περισσότερο φως σε μια περίεργη υπόθεση έριξε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, το οποίο ανακοίνωσε επίσημα την κατάρριψη ενός μαχητικού F4 της τουρκικής μαχητικής αεροπορίας, το οποίο πετούσε στον εναέριο χώρο της. «Το συμβάν αντιμετωπίστηκε βάσει των όσων ισχύουν σε αυτές τις περιπτώσεις» δήλωσε στρατιωτικός αξιωματούχος που μίλησε στο πρακτορείο. Το γεγονός επιβεβαίωσε και η Αγκυρα, με τον Τούρκο πρόεδρο να μην αποκλείει το ενδεχόμενο το μαχητικό να παραβίασε τον εναέριο χώρο της Συρίας. Aγκυρα και Δαμασκός πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση, διαμηνύει ο ΓΓ του ΟΗΕ.
  • Έτοιμοι να προσφέρουν στους σεισμοπαθείς της περιφέρειας Εμίλια- Ρομάνια τις απολαβές τους από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου είναι πολλοί Ιταλοί παίκτες, σε περίπτωση που προκριθούν στην τελική φάση του EURO 2012. Η είδηση έγινε γνωστή από την περιφέρεια της βορειοανατολικής Ιταλίας, που τις τελευταίες εβδομάδες χτυπήθηκε σκληρά από τον Εγκέλαδο.
  • Την Κυριακή θα ανακοινωθεί το οριστικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής που επιβλέπει τη διαδικασία. Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο ισλαμιστής Μοχάμεντ Μόρσι όσο και ο πρώην πρωθυπουργός Αχμέντ Σαφίκ υποστηρίζουν ότι είναι οι νικητές των εκλογών βασιζόμενοι στην ανεπίσημη καταμέτρηση των ψήφων.
  • Νέα κυβέρνηση σχημάτισε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Ασαντ, διατηρώντας στις ίδιες θέσεις τους υπουργούς Εσωτερικών, Άμυνας και Εξωτερικών. Η αιματοχυσία στη χώρα συνεχίζεται με τα Ηνωμένα Έθνη και τον απεσταλμένο τους Κόφι Ανάν να κάνει νέα έκκληση για πιέσεις στη Δαμασκό. Η άλλη διάσταση της κρίσης έχει να κάνει με το τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους που χρειάζονται άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια.
  • Μια μεγαλοπρεπέστατη γκάφα διέπραξαν οι Αρχές στο Μεξικό, όταν ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν τον γιο του πλέον καταζητούμενου βαρώνου ναρκωτικών. Τελικά, ο «γιος του βαρώνου» δεν ήταν παρά ένας πωλητής αυτοκινήτων. Το περιστατικό συνέβη λίγες μέρες προτού οι πολίτες προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Οικονομία

  • Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να συναντηθεί τις επόμενες ημέρες στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, εν όψει της Συνόδου Κορυφής στις 28 και 29 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, ενώ με την Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί την Τετάρτη. Οι επαφές του Γάλλου προέδρου πραγματοποιούνται λίγο μετά τη «μίνι Σύνοδο» της Ρώμης, κατά την οποία Παρίσι, Βερολίνο, Ρώμη και Μαδρίτη συμφώνησαν να διατεθούν 130 δισ. ευρώ για αναπτυξιακά μέτρα.
  • Την ανάγκη για εθνικό μορατόριουμ και προσωρινή ανακωχή επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. «Αν η κυβέρνηση δεν πετύχει, θα είναι χτύπημα για τον τόπο. Αποκλείεται να αποτύχει η κυβέρνηση και να πετύχει η χώρα. Δίνουμε εθνική μάχη, αντίστοιχη με τη μάχη που έδωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
  • Ελαστικότερη στάση στο θέμα της δημοσιονομικής προσαρμογής θα υιοθετήσει η τρόικα που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από τρεις μήνες. Η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνεννόηση με το ΔΝΤ και σε συντονισμό με το Eurogroup αποφάσισαν να προσεγγίσουν διαφορετικά τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδας και της Πορτογαλίας και να εστιάσουν εφεξής στο διαρθρωτικό έλλειμμα και όχι στο κυκλικό (ονομαστικό) έλλειμμα όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Αθλητισμός

  • Η Ισπανία επικράτησε με 2-0 της Γαλλίας στον 3ο προημιτελικό του Euro 2012 και έκοψε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου την περιμένει η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο. Σκόρερ και των δύο τερμάτων των Ιβήρων ήταν ο Τσάμπι Αλόνσο, με κεφαλιά στο 19' και με πέναλτι στο 91'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου