Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Στο μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ, Τρίτη, 26 Ιουνίου, 2012

Τελικά θα έχουμε κυβέρνηση χωρίς Ράπανο, λες να είναι άρρωστος όπως λέγουν ή δεν το δέχτηκαν οι φίλοι και συνέταιροι από την Ευρώπη και ΗΠΑ; Πολλά να περιμένεις και επειδή τελικά η κυβέρνηση των τριών κομμάτων (κάτι σαν σαλάτα) δεν έβαλαν ράπανο μήπως πρέπει να βάλουν κάποιον άλλον που έχει ρίζα από ζαρζαβατικό; Να για παράδειγμα κάποιον “Αγγούρι” από τα Καλύβια. Ότι και να γίνει πρέπει η κυβέρνηση να έχει ζωή τουλάχιστον 6 μήνες, έτσι για να σβήσουν τα αδιόρθωτα των προηγουμένων, νομίζω!!!

Λένε ότι ο πολιτικός που συνδέθηκε περισσότερο από κάθε άλλον με την εθνική οδύνη του Μνημονίου, που με τις δηλώσεις του περί “Τιτανικού” εξελίχτηκε σε… χαρά των κερδοσκόπων, καθώς εκτόξευσε τα spreads της Ελλάδας, που οδήγησαν τη χώρα σε έξοδο από τις αγορές, και ο οποίος στη συνέχεια έπαθε… αφωνία, χάνοντας κάθε ευκαιρία για διαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανήκει στα αποκαλούμενα από τον ίδιο τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και διάδοχό του στο υπουργείο Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, “βαρίδια”. Η εκλογική κάθοδός του στην Περιφέρεια Αττικής είχε την αρνητική κατάληξη που θα προέβλεπε κάθε λογικός άνθρωπος. Και στο ΠΑΣΟΚ, σχεδόν κανείς πλέον δεν θέλει να θυμάται τη θητεία του. Πόσο μάλλον δεν έχει διάθεση να σπεύσει να τον υπερασπιστεί. Φυσικά, όπως εύλογα μπορεί να προβλέψει κανείς, δύσκολα θα παραδεχθεί τις μεγάλες ευθύνες του. Κάτι που σημαίνει ότι θα… ξυπνήσει μνήμες. Και θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. 

Τρεις υπουργοί της σημερινής Κυβέρνησης έχουν την καταγωγή τους από την Ηλεία. Είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υπουργός των Εξωτερικών, από το Αυγείο (δίπλα στην Αρχαία Ήλιδα), ο Κώστας Τζαβάρας, αναπληρωτής υπουργός Παιδείας & Πολιτισμού, από τον Πύργο και ο Ευάγγελος Λιβεριάτος, υπουργός Περιβάλλοντος, από το Βαρθολομιό. Καλή τους επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

Είδαμε τον προϋπολογισμό λειτουργίας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Εθνικός Κήρυξ" της Νέας Υόρκης) για το τρέχον έτος να ξεπερνάει τα $26 εκατομμύρια. Ποσό αρκετά μεγάλο που προέρχεται από το 15% των μικτών εξόδων των κοινοτήτων! (Οι μεγαλύτεροι θα ενθυμούνται την 10η, εδώ έχουμε τη 15η!). Μάλιστα ο μητροπολίτης Αλέξιος της Ατλάντας θα κάνει πρόταση στην Κληρικο... κατά το πλείστον και λιγότερο Λαϊκή συνέλευση που θα γίνει στην Αριζόνα να πηγαίνουν άνθρωποι ειδικοί αποσταλμένοι από την Αρχιεπισκοπή να κάνουν “marketing” στις κοινότητες και να τους μαθαίνουν πως θα λένε στους ενορίτες να δίνουν περισσότερα!!! Κάτι δεν πάει καλά, σίγουρα δεν πάει καλά. Καλά θα κάνει ο Αλέξιος και ο κάθε Αλέξιος να κατέβει και να πλησιάσει το λαό. Δεν βάζουν βέβαια στον προϋπολογισμό κάπου 600 εν ενεργεία ιερείς άλλους καμιά 250 συνταξιούχους που ο καθένας παίρνει ένα μέσο όρο $70,000 το χρόνο (850 Χ $70,000 = $59,500.000) συν το αυτοκίνητο, το τηλέφωνο το σόσιαλ σεκιούριτη τη σύνταξη το ποσό αυτό πρέπει να ξεπερνάει τα $70,000,000 και 26,500, 000 ο προϋπολογισμός της αρχιεπισκοπής μας κάνουν $96,500,000 όλα μαζί. Επίσης, τα άλλα λειτουργικά έξοδα της κάθε κοινότητας, υπαλλήλους, ηλεκτρισμό, καύσιμα, επισκευές κλπ. Όλα αυτά με τον οβολό του ενορίτη. Λοιπόν συνιστώ στον κάθε Αλέξιο να βάλει νεράκι στο κρασί του και να πλησιάσει την ομογένεια γιατί τα πράγματα δεν πάνε καλά. Όσο για το “marketing” θα μπορούσε ο κάθε Αλέξιος με παρόμοιες σκέψεις να προσφέρει τέτοιου είδους υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα, δεν είναι ανάγκη να είναι κληρικός και μάλιστα “χρυσοπληρωμένος”. Όσο για εμάς, για πολλά χρόνια έχουμε κάνει πολύ δουλειά στην ελληνική κοινότητα/ενορία, αφιλοκερδώς, και δεν δεχόμαστε καμία μα καμία κουβέντα. Έχουμε περάσει τις εξετάσεις και μάλιστα με άριστα, διαθέτοντας, κόπο, χρόνο και $$$.

Επιβεβαιώνει η Τουρκία ότι το τουρκικό αεροπλάνο που κατέρριψε η αεράμυνα της Συρίας πετούσε στον συριακό εναέριο χώρο. Ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ δήλωσε το Σάββατο ότι το τουρκικό πολεμικό «ίσως» είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Συρίας. Πρόσθεσε ότι είναι συνηθισμένο τα πολεμικά αεροσκάφη που πετούν σε πολύ υψηλές ταχύτητες να διασχίζουν τα σύνορα για μικρές αποστάσεις. Η Δαμασκός δήλωσε ότι κατέρριψε το αεροσκάφος την Παρασκευή στον δικό της εναέριο χώρο «σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν τέτοιες καταστάσεις» και ότι αυτό έπεσε στη Μεσόγειο. Η Συρία έκανε αυτό που λέει ο διεθνής νόμος αλλά η Ελλάδα...; Στην ΄Άνδρο πετούσαν τουρκικά πολεμικά πριν λίγες εβδομάδες. Να έχασαν τον προσανατολισμό τους για περίπου 150-200 μίλια; Άλλο Συρία άλλο Ελλάδα.

Περιχαρής ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη Ηλίας Φωτόπουλος για την εκδήλωση που έκανε την Κυριακή 17 Ιουνίου, ημέρα των ελληνικών εκλογών, για την Εβραϊκή Κοινότητα της Βοστώνης όπου συμμετείχαν 360 περίπου Εβραϊκής καταγωγής και καμιά τριανταριά Ελληνικής καταγωγής συμπεριλαμβανομένου και το προσωπικό του Ελληνικού Προξενείου. Μπράβο στο Γενικό που βλέπει πίσω αλλά και μακριά και η “ανάγκη” γίνεται καθήκον για να έχουμε καλές σχέσεις. Το ερώτημα μας είναι πότε θα κάνει κάτι ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη και θα μαζέψει το Ελληνικό στοιχείο, αντιπροσώπους Συλλόγων, Ομοσπονδία, Κοινοτήτων για θέματα του Ελληνισμού; Εκτός και εάν δεν υπάρχουν λεφτά. Να δούμε τι θα κάνει για την Ομογένεια η νέα Κυβέρνηση και προ πάντων ποιά θα είναι η γραμμή του Υπουργείου Εξωτερικών και των Ιεραρχών.

Αλβανοί πολίτες είχαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα και έπαιρναν συντάξεις χωρίς να δικαιούνται! Αυτό βγήκε στη δημοσιότητα με πολλούς από αυτούς να χρησιμοποιούν πόλεις της Ηπείρου και άλλων περιοχών της Ελλάδος. Σε ένα χρόνο έβγαζαν σύνταξη του ΟΓΑ! Δεν είναι μόνο οι αλβανικής καταγωγής αλλά και άλλοι λαθρομετανάστες που βρήκαν ξέφραγη την Ελλάδα και έπαιρναν για χρόνια συντάξεις, φάρμακα και νοσηλεία στα νοσοκομεία της Ελλάδος. Το ερώτημά μας είναι... πόσοι από αυτούς είχαν κάρτες και ψήφιζαν στην Ελλάδα, εκλογικά βιβλιάρια και ελληνικές ταυτότητες; Μήπως μπορεί να μας πει ο Ραγγούσης; Αυτός πρέπει να ξέρει.

Την περασμένη εβδομάδα κάποιος ή κάποιοι από την νήσο Πάρο προσπάθησαν να μπουν στους κωδικούς της ιστοσελίδας μας και να δημιουργήσουν κάποια κατάσταση!!! Αντιλαμβανόμαστε ότι δημιουργούμε πρόβλημα σε μερικούς “αναξιοματούχους”, παρατρεχάμενος και κολαούζους. Έχουμε τους κωδικούς και από ποια διεύθυνση μπήκαν στην ιστοσελίδα μας. Μη δοκιμάσουν πάλι γιατί θα γράψουμε την διεύθυνση τους, τον αριθμό τηλεφώνου που έκαναν τη σύνδεση και το αριθμό του λογαριασμού τους. Εξηγηθήκαμε; Αλλού ο τραμπουκισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου