Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

"Μάχη" για τα έδρανα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ

Πέμπτη, 28 Ιουνίου, 2012
Θέμα προέκυψε από το πουθενά με τα έδρανα του ΚΚΕ καθώς φαίνεται να τα διεκδικούν ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, ενόψει της ορκωμοσίας της Πέμπτης


Τα έδρανα τα οποία ως τώρα καταλάμβανε το ΚΚΕ στην αριστερή πτέρυγα της Βουλής εμφανίζονται να διεκδικούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, ενόψει της ορκωμοσίας την Πέμπτης.
Ο πρόεδρος της Βουλής Β. Πολύδωρας φέρεται να κάλεσε τα τρία εμπλεκόμενα μέρη "να τα βρουν μεταξύ τους", ενώ παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, συνέστησε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ να μην πειράξουν το ΚΚΕ, το οποίο καταλαμβάνει από τη μεταπολίτευση έως σήμερα τα πρώτα έδρανα της αριστερής πτέρυγας.
Άλλο όμως τι λέει ο κ. Πολύδωρας και άλλο ποια είναι η πραγματικότητα, διότι το ΚΚΕ διαθέτει πια μόλις 12 βουλευτές και υπολείπεται των υπόλοιπων αριστερών κομμάτων.
Προφανώς η "μάχη" που, όπως λένε πάντα οι πληροφορίες, έχει ξεκινήσει είναι κυρίως συμβολική παρά ουσιαστική.
Από τη μία ο Περισσός δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να αφήσει αμαχητί τη θέση αυτή.
Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ τη διεκδικεί καθώς πλέον ένα κόμμα της Αριστεράς έχει καταλάβει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Προχώρησε μάλιστα και σε προτάσεις, μία εκ των οποίων ήταν να καταλάβουν οι 71 βουλευτές του όλη την αριστερή πτέρυγα συν κάποια έδρανα από το πίσω μέρος της διπλανής πτέρυγας, την οποία εισηγήθηκε να μοιραστούν ΔΗΜ.ΑΡ και ΚΚΕ.
Σε αυτή όμως την περίπτωση θα ανέκυπτε και άλλο ένα πρόβλημα: ποιο από τα δυο κόμματα θα καθόταν μπροστά; Η ΔΗΜΑΡ, που είναι και κυβερνητικός εταίρος ή το ΚΚΕ;
Από το ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι θα μπορούσαν να καθίσουν σε παράλληλη διάταξη στη συγκεκριμένη πτέρυγα και έτσι να έχουν πρόσβαση στο μπροστινό έδρανο και τα δυο κόμματα.
Ουσιαστικά αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει, αφού θα ήταν εντελώς παράλογο και μη ρεαλιστικό να παρακάθονται οι ηγεσίες των δυο κομμάτων.
Ίδια στάση και από τη ΔΗΜΑΡ
Και η ΔΗΜΑΡ με 17 βουλευτές εκδήλωσε ενδιαφέρον για τα αριστερά έδρανα του ΚΚΕ με πρόσβαση στη μπροστινή σειρά, ζητώντας να πάνε οι βουλευτές του ΚΚΕ από πίσω και ο ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει τη διπλανή πτέρυγα όπου είχαν καθίσει οι βουλευτές του στην τελευταία ορκωμοσία μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Όλα αυτά θα μπουν σε δεύτερη μοίρα, εάν ακολουθηθεί ο κανονισμός της Βουλής, σύμφωνα με τον οποίον, σε περίπτωση διαφωνίας των κομμάτων "ο προσδιορισμός των θέσεων γίνεται από τον Πρόεδρο της Βουλής με βάση τη δύναμη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και την κοινοβουλευτική παράδοση".
Και στο βάθος συμφωνία
Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, από τις συζητήσεις μεταξύ των τριών πλευρών τις οποίες εκπροσωπούν οι κύριοι Κουράκης, Οικονόμου και Χαλβατζής, φαίνεται να προκύπτει μια αχτίδα φωτός.
Έτσι, ως επικρατέστερο σενάριο συμφωνίας των τριών κομμάτων είναι τελικώς το ΚΚΕ να υποχωρήσει και να καθίσει πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ στην αριστερή πτέρυγα και η ΔΗΜΑΡ να καταλάβει τα μπροστινά έδρανα της διπλανής πτέρυγας.
Εάν όμως συμβεί αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μοιραστούν σε θέσεις και πίσω από τη ΔΗΜΑΡ ώστε να χωρέσουν όλοι.
Τέλος, οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα καθίσουν πίσω από τη ΝΔ στην πρώτη πτέρυγα της αίθουσας, ενώ οι 20 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων πίσω από το ΠΑΣΟΚ, στην κεντρική πτέρυγα

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου