Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Προτεραιότητα για Χατζηδάκη Ολυμπία Οδός και αυτοκινητόδρομοι

dromosΔευτέρα, 25 Ιουνίου, 2012

Ελπίδες και από ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ

Κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από τον υπηρεσιακό υπουργό Σίμο Σιμόπουλο, ο κ. Χατζηδάκης έδωσε το περίγραμμα των άμεσων
κινήσεών του, τονίζοντας ότι πρώτη προτεραιότητα είναι να ξεμπλοκαριστούν τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ, κυρίως δε οι αυτοκινητόδρομοι, αλλά και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την τραπεζική δανειοδότηση προς τους ιδιώτες- κατασκευαστές των έργων αυτών.
Δεύτερον, να ολοκληρωθούν τα νέα οργανογράμματα για τις ΔΕΚΟ, τρίτον να προχωρήσει η εξυγίανση του ΟΣΕ με φροντίδα για τον φορολογούμενο, όπως τόνισε ο υπουργός, αλλά και με έργα για τον εργαζόμενο. Τέταρτη προτεραιότητα είναι να προχωρήσουν οι επεκτάσεις του «Μετρό» της Αθήνας.
Ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς υπήρξε απεμπλοκή των εργασιών για την επέκταση του δικτύου και υποσχέθηκε να προχωρήσει ταχύτατα η συνεργασία του υπουργείου με την «Αττικό Μετρό». Πέμπτο, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με το «Μετρό» της Θεσσαλονίκης. «Δεν υποσχόμαστε θαύματα, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», υπογράμμισε.
Ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε επίσης για την ανάγκη εθνικής συμμαχίας για την επιτυχία της χώρας και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Συμπλήρωσε δε με νόημα ότι αυτές τις στιγμές θυμάται τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τη φράση που είπε γυρνώντας, το 1974, από το Παρίσι: «προσευχηθείτε για μένα».
Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, ο ίδιος θα έχει τη συνολική εποπτεία, τον δε τομέα των υποδομών- μεταφορών θα αναλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης, που διετέλεσε υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο επί Γιώργου Σουφλιά, τον τομέα του εμπορίου θα αναλάβει ο υφυπουργός Αθανάσιος Σκορδάς και τον τομέα των επενδύσεων θα αναλάβει ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης. Ελπίδες και από ΓΕΚ- ΤΕΡΝΑ Ποσό 120 - 130 εκατ. ευρώ θα εισρεύσει αμέσως στα ταμεία του ομίλου της ΓΕΚ Τέρνα αν ξεκινήσουν τα έργα παραχώρησης, δήλωσε χθες ο επικεφαλής του ομίλου Γιώργος Περιστέρης.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι ελπίδες για την επανεκκίνηση των τριών οδικών έργων (Ιονία Οδός, Ε65, Κόρινθος - Τσακώνα) στα οποία συμμετέχει η ΓΕΚ Τέρνα μετατίθενται για το τέλος του 2012. Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ο κ. Περιστέρης είπε ότι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του ομίλου ανέρχεται σε 1,7 δισ. ευρώ, ενώ είναι ανάδοχος σε έργα 1,5 δισ. ευρώ, τα οποία αν υπογραφούν θα εκτοξεύσουν το ανεκτέλεστο στα 3,2 δισ.
Σε ό,τι αφορά τον τομέα των ακινήτων,δήλωσε ότι οι δραστηριότητες έχουν περιοριστεί λόγω της ύφεσης στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Τόνισε όμως πως υπάρχει ενδιαφέρον από σοβαρούς αγοραστές για το συγκρότημα στην Πλατεία Μακεδονίας στη Σόφια, που ολοκληρώνεται το 2014. Στην ενέργεια, ο όμιλος έχει σε λειτουργία ή υπό κατασκευή μονάδες συνολικής ισχύος 733 MW (θερμικά, αιολικά, φωτοβολταϊκά) καθώς και άδειες 1.500 MW στην Ελλάδα.
Η Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε με απαρτία 44,69% και ενέκρινε τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου