Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Πόλεμος Μπουτάρη - Ανθιμου με φόντο το πρώτο Gay Pride

 Τρίτη, 26 Ιουνίου, 2012
Αναγνώριση και σεβασμός όλων των ιδιαιτεροτήτων ή απαράδεκτη πρόκληση στα ήθη και στα έθιμα; Το ερώτημα που έχει απαντηθεί σχεδόν σε όλο τον κόσμο και με τη διοργάνωση φεστιβάλ υπηρηφάνειας των ομοφυλοφίλων, δίχασε το απόγευμα του Σαββάτου τη Θεσσαλονίκη.
Ετσι, το άνοιγμα στην ομοφυλοφιλική κοινότητα που έγινε με τη διοργάνωση του πρώτου φεστιβάλ Gay Pride την Παρασκευή και το Σάββατο εξελίχθηκε σε ένα ακόμα πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Δήμου και Μητρόπολης.
Η πρόθεση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να αναδειχτεί το προφίλ μιας πόλης που σέβεται κάθε ιδιαιτερότητα, και αυτή τη φορά εκφράστηκε με την υποστήριξη του φεστιβάλ, προκάλεσε την αντίδραση του Μητροπολίτη Ανθιμου, ο οποίος έκανε λόγο για απαράδεκτες εκδηλώσεις. Και η στάση αυτή της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης έδωσε το έναυσμα για την πρόκληση επεισοδίων από μέλη θρησκευτικών οργανώσεων στη διάρκεια της παρέλασης με την οποία κορυφώθηκε η γιορτή.
Τη θλίψη του για τα επεισόδια αλλά και για τη στάση της Μητρόπολης εξέφρασε στα «ΝΕΑ» ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος, πάντως, τόνισε ότι οι αντιδράσεις έγιναν από μικρή ομάδα ανθρώπων σε αντίθεση με το πλήθος κόσμου που συμμετείχε στη γιορτή.
«Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που παλεύει εδώ και πολύ καιρό να ανοίξει την αγκαλιά της σ' όλο τον κόσμο. Βασικό στοιχείο της προσπάθειας αυτής είναι η αναγνώριση και ο σεβασμός όλων των ιδιαιτεροτήτων. Η δημαρχία μας δεν είναι φοβική. Αλλωστε, σε όλες τις πόλεις του κόσμου γίνονται ανάλογες εκδηλώσεις. Λυπάμαι που ο Μητροπολίτης είχε αυτή τη συμπεριφορά και πολύ περισσότερο για την προειδοποίηση που έκανε μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε», δήλωσε.
Ο Ανθιμος. «ΤΑ ΝΕΑ» επικοινώνησαν με τον Μητροπολίτη Ανθιμο, ο οποίος όμως δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.
Ωστόσο, ακόμα και στο χθεσινό του κήρυγμα επέρριψε ευθύνες στον Δήμο Θεσσαλονίκης για την «αποτρόπαιη», όπως τη χαρακτήρισε, εικόνα μέσα στην πόλη. Στην ανακοίνωση της Μητρόπολης, η ομοφυλοφιλία αντιμετωπίζεται ως «εκτροπή από τη φυσική ζωή των ανθρώπων», ενώ η δημόσια εμφάνιση των ομοφυλοφίλων χαρακτηρίζεται απαράδεκτη «για τα ήθη και έθιμα της πόλης».
«Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι εκτροπές και διαστροφές στη ζωή των ανθρώπων που οφείλονται σε σατανική ή ανθρώπινη παρέμβαση μπορούν να επισημοποιούνται και να προβάλλονται δημόσια, διότι είναι αδύνατον να γίνουν αποδεκτά τα φαινόμενα αυτά στην κοινή γνώμη», αναφερόταν χαρακτηριστικά.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου