Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΗΠΑ: Αποτελεσματικό το νέο σύστημα αναχαίτισης πυραύλων

ΗΠΑ: Αποτελεσματικό το νέο σύστημα αναχαίτισης πυραύλωνΠέμπτη, 28 Ιουνίου, 2012

Προορίζεται για την αντπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ στην Ρουμανία

Ένας πύραυλος αναχαίτισης της αμερικανικής Raytheon εκτοξεύτηκε την Τρίτη από πλοίο στα ανοιχτά της Χαβάης και εξουδετέρωσε με επιτυχία έναν εισερχόμενο βαλλιστικό πύραυλο, σε μια δοκιμή που θεωρείται κρίσιμης σημασίας για το σκέλος της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ που θα αναπτυχθεί στη Ρουμανία.
Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Αντιπυραυλικής Άμυνας του αμερικανικού Πενταγώνου, ο πύραυλος SM-3 Block IB εκτοξεύτηκε από το καταδρομικό USS Lake Erie και αναχαίτισε πύραυλο-στόχο που είχε εκτοξευτεί από το Πεδίο Βολής Ειρηνικού, που βρίσκεται στο Καβάι της Χαβάης.
Σε αυτή τη δοκιμή, αναφέρει το Reuters, ο στόχος ήταν πύραυλος μέσου βεληνεκούς με δύο στάδια -το ανώτερο στάδιο, το οποίο περιέχει τη γόμωση, χτυπήθηκε στον αέρα μετά την αποδέσμευσή του από το πρώτο στάδιο με τον κινητήρα προώθησης.
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, η χρήση στόχου δύο σταδίων ήταν ένα σενάριο «πιο αντιπροσωπευτικό» μιας πραγματικής επίθεσης.
Οι πύραυλοι SΜ-3 της Raytheon είναι σχεδιασμένοι να συνεργάζονται με το σύστημα εγγύς προστασίας πλοίων Aegis της Lockheed Martin (το οποίο χρησιμοποιείται και από την Ελλάδα).
Οι SM-3 αναπτύχθηκαν για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων μικρού και μέσου βεληνεκούς.
Η έκδοση Block IB του πυραύλου προγραμματίζεται να εγκατασταθεί το 2015 στη Ρουμανία ως τμήμα της αντιπυραυλικής ασπίδας που σχεδιάζουν να αναπτύξουν οι ΗΠΑ στην Ευρώπη, προκειμένου να προστατεύουν τις ευρωπαϊκές χώρες του NASO από πυραύλους του Ιράν ή και της Βορείου Κορέας.
Η δοκιμή της Τρίτης ήταν η δεύτερη επιτυχής δοκιμή του Block IB μετά την αποτυχία του να αναχαιτίσει το στόχο σε δοκιμαστική εκτόξευση το Σεπτέμβριο.
Το Block IB βασίζεται σε δύο αισθητήρες που αναγνωρίζουν την υπέρυθρη θερμική ακτινοβολία των θερμικών πυραύλων, καθώς και σε ένα νέο μηχανισμό που χρησιμοποιεί σύντομους παλμούς προώθησης για να κατευθυνθεί προς το στόχο με μεγαλύτερη ακρίβεια.
Δεν περιέχει γόμωση και καταστρέφει το στόχο μόνο με τη δύναμη της πρόσκρουσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου