Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε το Κολοράντο ο Ομπάμα


ΗΠΑ: Τουλάχιστον δύο οι νεκροί από τις πυρκαγιές στο ΚολοράντοΣάββατο, 30 Ιουνίου, 2012

Πύρινη κόλαση στο Κολοράντο των ΗΠΑ
Κολοράντο Σπρινγκς, ΗΠΑ

Η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά για πιθανά θύματα από την πυρκαγιά που εξακολουθεί να μαίνεται στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Ενας νεκρός και περισσότερες από 340 καμένες κατοικίες καταγράφονται μέχρι στιγμής, με την πολιτεία να είναι πλέον σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με απόφαση του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Δεκάδες χιλιάδες είναι όσοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Ο νεκρός βρέθηκε σε κατοικία που κάηκε, ανέφερε η αστυνομία, και πρόσθεσε ότι στην ίδια κατοικία ζούσε και άλλο ένα άτομο του οποίου η τύχη προς το παρόν αγνοείται.
Πάντως η αστυνομία φοβάται μήπως ο αριθμός των θυμάτων αυξηθεί και αναφέρεται σε εκκλήσεις πολιτών για τους οποίους δεν υπάρχουν νέα. Σημειώνεται ότι άλλος ένας νεκρός καταγράφεται στην πολιτεία, σε άλλο μέτωπο.
Η «Φωτιά του Ουόλντο Κάνιον» ήδη θεωρείται η μεγαλύτερη στην ιστορία του Κολοράντο, τόσο σε μέγεθος όσο και σε ζημιές.
Η πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο και έφθασε την Τρίτη κοντά σε πόλη, το Ουάλντο Κάνιον, κατέστρεψε 346 κατοικίες και απειλεί άλλα 20.000 κτίρια και επιχειρήσεις σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές Αρχές.
Ως τώρα, παρ' ότι έχει περιοριστεί κάπως και ελέγχεται κατά 15%, η πυρκαγιά έχει κάψει πάνω από 100.000 στρέμματα. Η πυροσβεστική εκτιμά ότι θα χρειαστεί εβδομάδες για να περιορίσει τις πυρκαγιές.
Ο Πρόεδρος Ομπάμα κήρυξε την Πέμπτη το Κολοράντο «πολιτεία σε κατάσταση μεγάλης καταστροφής», με σκοπό να επιτραπεί η εκταμίευση έκτακτων ομοσπονδιακών κονδυλίων. Την Παρασκευή ο Ομπάμα θα μεταβεί στην περιοχή ώστε να έχει προσωπική αντίληψη για το εύρος της καταστροφής.
Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και του ιδιαιτέρως ξηρού κλίματος πολλές είναι οι φωτιές που μαίνονται σε διάφορα σημεία των δυτικών ΗΠΑ. Οι κυριότερες καταγράφονται στο Κολοράντο, στη Γιούτα, στη Μοντάνα, στο Νέο Μεξικό, ακόμη και στην Αλάσκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου