Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Συνάντηση με την Μέρκελ πριν από τη Σύνοδο Κορυφής - Τηλεφωνική επικοινωνία με Ομπάμα

Ολάντ:«να επιταχύνουμε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση»Πέμπτη, 28 Ιουνίου, 2012

Ολάντ:«να επιταχύνουμε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση»

Συνάντηση με την κυρία Ανγκελα Μέρκελ έχει την Τετάρτη το βράδυ στο Παρίσι, ο πρόεδρος της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ.
Με το θέμα των ευρωομολόγων να αποτελεί το βασικό σημείο τριβής ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία, ο Φρανσουά Ολάντ και η Άνγκελα Μέρκελ συγκλίνουν τουλάχιστον στην ανάγκη η Σύνοδος Κορυφής να αποφασίσει μέτρα για την ανάπτυξη, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις τους πριν τη συνάντησή τους την Τετάρτη στο Παρίσι.
Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ότι έχουμε εργαστεί πολύ για την ανάπτυξη και ότι «περιμένουμε αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής». Όπως επισήμανε, «επιθυμούμε οικονομική σταθερότητα, αλληλεγγύη και ολοκλήρωση»· όλος ο κόσμος κοιτάζει προς την Ευρώπη και περιμένει αποφάσεις.
Πάντως, όπως είπε,το Παρίσι και το Βερολίνο επιθυμούν «να εμβαθύνουν την οικονομική και νομισματική --και αύριο πολιτική—ένωση».
Από την πλευρά της, η καγκελάριος Μέρκελ παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στην Ευρώπη είναι πολύ σοβαρή και επανέλαβε ότι η αντιμετώπιση της κρίσης χρειάζεται «περισσότερη Ευρώπη».

Τηλεφωνική επικοινωνία Ολάντ - Ομπάμα
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσημα, αργά το βράδυ της Τετάρτη ότι, «ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε νωρίτερα τηλεφωνική μακρά επικοινωνία με τον Γάλλο (σοσιαλιστή) πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ».
Η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας έχει ως εξής: «Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες, για να προωθηθούν ταυτοχρόνως οι στόχοι της οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και της σταθεροποίησης της οικονομικής κατάστασης στην ευρωζώνη, εδώ και πολλούς μήνες αντιμέτωπης με την κρίση κρατικού χρέους, βρέθηκαν στο επίκεντρο αυτής της επικοινωνίας ανάμεσα στους δύο προέδρους»
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου