Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Χαβάη: Κροίσος αγοράζει ολόκληρο νησί με 3.200 κατοίκους

Χαβάη: Κροίσος αγοράζει ολόκληρο νησί με 3.200 κατοίκουςΚυριακή, 24 Ιουνίου, 2012
O Διευθύνων Σύμβουλος της Oracle, Λάρι Έλισον θα αγοράσει το 98% του Λανάι
O 68χρονος Ελισον ίδρυσε τη διάσημη εταιρεία λογισμικού το 1977
Χαβάη
O Διευθύνων Σύμβουλος της Oracle, Λάρι Έλισον, θα αγοράσει το 98% του νησιού Λανάι από τον σημερινό ιδιοκτήτη του, δηλαδή την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Χαβάης.
Αυτό δήλωσε ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας, Νιλ Αμπερκρομπι, καλωσορίζοντας στη Χαβάη τον αμερικανό δισεκατομμυριούχο (κι έκτο πλουσιότερο άνθρωπο στο κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, με προσωπική περιουσία σχεδόν 27 δισ. ευρώ) προσθέτοντας πως «εδώ και καιρό ο κύριος Έλισον επιδεικνύει ενδιαφέρον για το Λανάι. Το πάθος του για τη φύση και πιο ειδικά τη θάλασσα είναι γνωστό αφού έλαβε μέρος και στο κύπελλο Αμερικής για ιστιοφόρα».
Η τιμή πώλησης του, μεγέθους 141 τ.χλμ., νησιού, δεν είναι ξεκάθαρη, αν και τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η τιμή εκκίνησης ήταν μεταξύ 500 και 600 εκατομμυρίων δολαρίων (400-480 εκατ. ευρώ). Στο μικρό εξωτικό νησί διαμένουν σήμερα 3.200 άτομα.
Στον Έλισον θα ανήκει το 98% του νησιού, καθότι το υπόλοιπο 2% θα συνεχίσει να ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Ντέιβιντ Μέρντοκ, διευθυντή της εταιρίας Castle and Cooke Inc. Ο Μέρντοκ δήλωσε ότι θα κρατήσει το σπίτι του στο Λανάι καθώς και το δικαίωμα να χτίσει ένα αιολικό πάρκο, στα πλαίσια του οποίου θα τοποθετηθούν ανεμόμυλοι σε 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα του νησιού ώστε να προσφέρει ηλεκτρική ενέργεια στο Οάχου, μέσω ενός υποθαλάσσιου καλωδίου.
«Η πώληση του Λανάι δεν ήταν μια παρορμητική απόφαση. Έψαχνα εδώ και καιρό για έναν αγοραστή ο οποίος θα έχει τον κατάλληλο ενθουσιασμό και τον απαιτούμενο σεβασμό για τους κατοίκους του νησιού», τόνισε ο Μέρντοκ, καταλήγοντας πως «έχω μάθει στη ζωή ότι η αλλαγή είναι αναπόφευκτη και μπορεί να είναι αρκετά θετική, όταν καθοδηγείται στη σωστή κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου