Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

H Ελλάδα ζητάει πολιτικές ανάπτυξης από την Ευρώπη


Επιστολή Σαμαρά στους ευρωπαίους ηγέτες θα μεταφέρει ο Παπούλιας

Τετάρτη 27 Ιουνίου, 2012
Επιστολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα παραδώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ-Μανουέλ Μπαρόζο και στους 26 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στην επιστολή του, ο κ. Σαμαράς επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι με την πρόσφατη απόφασή του ο λαός εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και ότι αυτός είναι και ο στόχος της κυβέρνησης. Ο κ. Παπούλιας θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες το απόγευμα της Τετάρτης.Ο κ. Σαμαράς τονίζει επίσης ότι οι Έλληνες ζητούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να υπάρξουν πολιτικές ανάπτυξης, ενώ θέτει και το θέμα της επικαιροποίησης του μνημονίου, με αντικατάσταση, μεταξύ άλλων, μέτρων που δεν έχουν αποδώσει.
Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επαφές με ευρωπαίους ηγέτες. Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με την Καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, τον Πρόεδρο του Eurogroup Zαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς.
Το πρωί της Τετάρτης ο κ. Παπούλιας θα έχει στο Προεδρικό Μέγαρο νέα σύσκεψη εργασίας με τον Γ.Ζανιά, τον Κ.Χατζηδάκη και τον Χρ.Σταϊκούρα.
Αμέσως μετά έχει προγραμματιστεί συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την Τρίτη, σειρά επαφών με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Γιώργο Ζανιά, τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε ότι θα μετέχει και αυτός στην αποστολή στις Βρυξέλλες και τόνισε ότι «όλα είναι πλέον κάλα οργανωμένα», ενώ εκτίμησε ότι «η έκβαση της αποστολής θα είναι θετική».
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι παρουσίασε στον κ. Παπούλια τις απόψεις του και την εμπειρία του εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής, καθώς οι ευρωπαίοι εταίροι περιμένουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τους μεταφέρει τη θέση της χώρας μετά τις εκλογές του Ιουνίου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ανέλαβε να εκπροσωπήσει τη χώρα μετά την εμπλοκή που υπήρξε στην εκπροσώπηση σε επίπεδο υπουργού Εξωτερικών και δεδομένης της αδυναμίας του Αντώνη Σαμαρά να ταξιδέψει.
Η νομική υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποφάνθηκε ότι στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ μπορούν να συμμετέχουν μόνο αρχηγοί κρατών, δηλαδή πρόεδροι ή πρωθυπουργοί.
Τον Κάρολο Παπούλια θα συνοδεύσουν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Το πρόγραμμα Σαμαρά
Εν τω μεταξύ, ταξίδι σε Γερμανία, Γαλλία και Βρυξέλλες πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μόλις αναρρώσει από την επέμβαση στο μάτι στην οποία υπεβλήθη, όπως δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Reuters.
«Μόλις οι γιατροί του το επιτρέψουν, ο πρωθυπουργός σχεδιάζει μία ευρωπαϊκή περιοδεία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθεί το Βερολίνο, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες» είπε η κυβερνητική πηγή. «Επίσης στα άμεσα σχέδια του είναι επισκεψη στην Ουάσιγκτον και συνάντησή του με τον Μπαράκ Ομπάμα». 
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου