Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Στη Super League ο Πλατανιάς!


Πέμπτη, 28 Ιουνίου, 2012

Μία αγωνιστική πριν το τέλος των πλέι οφ ο Πλατανιάς πανηγυρίζει την παρθενική του άνοδο στη Super League. Μετά τη νίκη επί της Καλλονής και την ήττα της Καλλιθέας η ομάδα του Γιάννη Χατζηνικολάου εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση.σ

Χιτσκοκική τροπή είχε η 5η (και τελευταία όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων) αγωνιστική των πλέι οφ, αφού ο Πλατανιάς εξασφάλισε την πρώτη θέση και την παρθενική του άνοδο στη Super League.
Συγκεκριμένα, η ομάδα του Γιάννη Χατζηνικολάου νίκησε 3-0 την ΑΕΛ Καλλονής στα Χανιά και η Καλλιθέα ηττήθηκε από την Παναχαϊκή (2-1) στην Πάτρα. Ο Πλατανιάς έφτασε τους 11 βαθμούς, η Παναχαϊκή τους 8 και η Καλλιθέα τους 7. Το συγκρότημα του Νίκου Παντέλη έμεινε και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης ανόδου στη μεγάλη κατηγορία, ενώ η Παναχαϊκή δεν ευνοείται σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τον Πλατανιά (αν ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική), αφού έχει χάσει και στα δύο παιχνίδια. Ετσι, ο Πλατανιάς γίνεται η τρίτη ομάδα της Κρήτης που θα αγωνίζεται στα λεγόμενα "μεγάλα σαλόνια" στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Παναχαϊκή-Καλλιθέα 2-1
Για να φτάσουμε σε αυτό το φινάλε μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση των πλέι οφ, χρειάστηκε ένα ματς-θρίλερ στην Πάτρα. Η Παναχαϊκή πάλευε για τις τελευταίες ελπίδες ανόδου, προηγήθηκε με τον Ουρτάδο στο 62', αλλά η Καλλιθέα ισοφάρισε στο 74' και έμενε ζωντανή αφού θα διεκδικούσε την άνοδο την τελευταία αγωνιστική με τον Πλατανιά στο "Ελ Πάσο". Το τέρμα, όμως, του Φουρτάδιο στο 86' έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα της ομάδας του Παντέλη, ενώ η Παναχαϊκή πανηγύρισε μια γλυκόπικρη νίκη, αφού δεν μπόρεσε να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία.


Ο Πλατανιάς ήταν ήσυχος με το 3-0 επί της Καλλονής και περίμενε το τελευταίο σφύριγμα της λήξης για να δει αν θα παραταθεί η αγωνία ή θα πανηγυρίσει από τώρα την άνοδο. Συνέβη το δεύτερο, αφού το "δώρο" της Παναχαϊκής έστειλε τους Κρητικούς στην Α' Εθνική.
Για την ιστορία, τα γκολ του Πλατανιά σημείωσαν οι Δημήτρης (20'), Μήτσης (αυτ. 47') και Μαρτσάκης (63'), ενώ το ματς ήταν... αρκούντως επεισοδιακό με τρεις αποβολές. Μία για τους γηπεδούχους (Παληγεώργος) και δύο για τους φιλοξενούμενους (Τραορέ και Μανουσάκης).

Η Βαθμολογία (Σε 5 αγώνες):
1. Πλατανιάς 11
-----------------------------
2. Παναχαϊκή 8
3. Καλλιθέα 7
4. ΑΕΛ Καλλονής 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου