Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Κώστας Χαρδαβέλλας: Εχασε τη φωνή του – Τι λέει η σύζυγός του

 Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

«Υπάρχει ένα θέμα στις φωνητικές του χορδές» λέει η σύζυγος του Κώστα Χαρδαβέλλα για το ότι έχασε τη φωνή του - «Είναι σαν θηρίο στο κλουβί» λέει η Μαρία Παναγοπούλου.

Στο σοβαρό πρόβλημα υγείας, που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο ο Κώστας Χαρδαβέλλας, και είναι η αιτία που έχασε τη φωνή του μίλησε η σύζυγός του, Μαρία Παναγοπούλου.

«Τον τελευταίο καιρό ο Κώστας έχει χάσει τη φωνή του, μιλάει ψιθυριστά. Ξεκίνησε σαν μια απλή φαρυγγίτιδα, άρχισε να βραχνιάζει ξαφνικά, μέχρι που έφτασε στο σημείο να σβήσει η φωνή του. Ανησυχήσαμε πάρα πολύ γιατί ο Κώστας είχε δώσει και πριν 15 χρόνια μια πολύ σκληρή μάχη με τον καρκίνο, κάναμε εξετάσεις και συνεχίζουμε να κάνουμε πολλές εξετάσεις. Τελικά υπάρχει ένα θέμα στις φωνητικές του χορδές, το οποίο αντιμετωπίζεται, θέλει όμως πολλή προσπάθεια, υπομονή, αφωνία, δηλαδή ούτε να ψιθυρίζει» είπε στην εκπομπή «Happy Day».

«Δεν έχει επανέλθει ο καρκίνος»

Και συνέχισε: «Είναι πολύ δύσκολο για έναν άνθρωπο στα ξαφνικά να βυθιστεί στη σιωπή, κάνει θεραπείες, παίρνει φαρμακευτική αγωγή. Ο Κώστας φοβάται μήπως ο κόσμος ταυτίζει την παλιά του περιπέτεια με αυτό που βιώνει τώρα. Δεν είναι κάτι εύκολο στην αντιμετώπισή του. Ο Κώστας φοβάται μη νιώσουν οι καρκινοπαθείς -γιατί τον έχουν σαν σύμβολο δύναμης επειδή τα κατάφερε πριν 15 χρόνια- ότι μπορεί να επανέλθει αυτό και χάσουν και εκείνοι την πίστη τους. Δεν έχει καμία σχέση με την περιπέτεια της υγείας του».

Αναφερόμενη στην αιτία του προβλήματος η σύζυγος του Κώστα Χαρδαβέλλα ανέφερε: «Έχουν καταλήξει σε ένα συμπέρασμα οι γιατροί, ψάχνουν και κάποια πράγματα ακόμη».

«Είναι σαν θηρίο στο κλουβί»

«Του λείπει πάρα πολύ η δουλειά, το να βγει έξω να επικοινωνήσει. Αυτή τη στιγμή είναι σαν θηρίο στο κλουβί. Πρέπει να κάνει έναν συγκεκριμένο αριθμό θεραπειών, κάποιες ασκήσεις για τις φωνητικές χορδές. Παίρνει αρκετά φάρμακα, πρέπει να ξεκουράζει τη φωνή του. Δεν έχει και πολλή διάθεση να βγαίνει χωρίς να μπορεί να μιλήσει. Τώρα ανακαλύπτει τη δύναμη της σιωπής» ανέφερε.

«Ο Κώστας για να συνεννοηθεί πρέπει να είναι πάντα κάποιος δίπλα του και αυτό του δημιουργεί εκνευρισμό, γιατί δεν είναι πολύ της καταπίεσης. Είμαστε 32 χρόνια μαζί και τον έχω ζήσει να παλεύει με τα θηρία. Ακόμη και εγώ για άλλη μια φορά έχω εκπλαγεί με τη δύναμη αυτού του ανθρώπου. Ο οποίος δεν σου λέει στα δύσκολα «πες μου τι μπορώ να κάνω για να το αντιμετωπίσω», σου λέει «τι νομίζεις ότι δεν μπορώ να κάνω και δες με να το κάνω». Το σίγουρο είναι ότι με τον Χαρδαβέλλα δεν πλήττεις. Εκεί που πας να πλήξεις, κάτι βρίσκει και σε εκπλήσσει. Ό,τι σου στέλνει ο Θεός βρίσκεις τη δύναμη και το αντιμετωπίζεις και αυτή τη φορά δεν είμαι μόνη μου, έχω και τον γιο μας που είναι 30 χρόνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου