Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Σταθερή άνοδος Ιμάμογλου στις δημοσκοπήσεις λίγο πριν τις κάλπες στην Κωνσταντινούπολη

 Σάββατο, 30 Μαρτίου, 2024

Δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν σήμερα ότι σε εσωτερική δημοσκόπηση του ΑΚΡ ο Ελληνικής καταγωγής Εκρέμ Ιμάμογλου προηγείται του Κουρούμ κατά 5,3 μονάδες

Η προεκλογική εκστρατεία φτάνει στο τέλος της στην Τουρκία και οι τοπικές εκλογές της Κυριακής δεν μοιάζουν με τις προηγούμενες.

Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στον δήμο της Κωνσταντινούπολης, τον μεγαλύτερο στη χώρα, όπου η μάχη ξεπερνά τα όρια της πόλης των 16 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Αναμετρώνται ο νυν δήμαρχο και υποψήφιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου και ο εκλεκτός της κυβερνητικής συμμαχίας, Μουράτ Κουρούμ.

Στην πραγματικότητα, όπως σημειώνει η Deutsche Welle, ο αντίπαλος του Ιμάμογλου δεν είναι ο αδύναμος και άχρωμος Κουρούμ, αλλά ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είναι αποφασισμένος να μη χάσει, όπως είχε γίνει το 2019 -και μάλιστα με περιπετειώδη τρόπο- και θέλει να εδραιώσει την εξουσία του μετά και τη δική του εύκολη νίκη στις προεδρικές του 2013.

Θέλει να ξαναπάρει την Κωνσταντινούπολη όχι μόνο για λόγους θρησκευτικής ταυτότητας, όχι μόνο γιατί μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τέμενος, αλλά και επειδή σε μία περίοδο σοβαρής οικονομικής κρίσης θα αποκτήσει τον έλεγχο μίας πόλης με ετήσιο προϋπολογισμό 6,6 δις δολαρίων, τα οποία μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για κρατικές πολιτικές.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν κάτι διαφορετικό: τη σταθερή άνοδο του Εκρέμ Ιμάμογλου.

Δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν σήμερα ότι σε εσωτερική δημοσκόπηση του ΑΚΡ ο Ιμάμογλου προηγείται του Κουρούμ κατά 5,3 μονάδες, μετά και την κατανομή των αναποφάσιστων.

Η νίκη του Ιμάμογλου φαίνεται τώρα από τους δημοσκόπους πιο πιθανή, αν και οι ίδιοι είχαν πέσει τραγικά έξω στις περσινές προεδρικές εκλογές.

Από την άλλη πλευρά, μία νίκη του νυν δημάρχου θα τον αναδείκνυε ως τον μόνο που νίκησε τον Ερντογάν για δεύτερη φορά αλλά και ως τον φυσικό ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, κάτι που σε δεύτερο χρόνο θα προκαλούσε πρόβλημα στην ενότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν πάντως ότι υπήρχαν γκρίνιες και δυσαρέσκεια μέσα στο κυβερνών κόμμα και πολλοί ενδοιασμοί για τις ικανότητες του Κουρούμ.

Εκείνο όμως που ανησυχούσε ιδιαίτερα το κόμμα ήταν ότι η ομάδα που είχε αναλάβει την εκστρατεία του Κουρούμ είναι τα ίδια πρόσωπα που είχαν αναλάβει την εκστρατεία του 2019, οδηγώντας στην συντριπτική ήττα του υποψηφίου Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου