Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Η Νέα Αγγλία (Βοστώνη) εορτάζει και τιμά τους Ήρωες του 1821. Από το ένα άκρο στο άλλο οι εκδηλώσεις.

 Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2024

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Ο Ελληνισμός της Νέας Αγγλίας γιόρτασε τα 203 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με γιορτές, ποιήματα, χορούς και σκετς με αγόρια και κορίτσια ντυμένα με τις εθνικές ενδυμασίες.

Το στεφάνι που κατέθεσαν στο Μνημείο των Ελλήνων Μεταναστών στο Lowell, MA

Οι εκδηλώσεις άρχισαν από το κέντρο ΠΑΙΔΕΙΑ του πανεπιστημίου U Conn (Κονέκτικατ), το Lexington, MA, Cambridge MA, Roslindale, MA, Nashua, NH, Worcester, MA Woburn, MA, Lowell, MA, Brockton, MA, Newburyport, Lynn και Peabody, MA και πολλές άλλες πόλεις.

Έτοιμοι οι μαθητές του Hellenic-American Academy στο Lowell για την ετήσια παρέλαση της 25ης Μαρτίου, 2024

Τιμή και Δόξα στους αγωνιστές του 1821 και σε όλους του Ήρωες και Ηρωίδες στην ιστορία της Ελλάδας. 

Οι Έλληνες Δάσκαλοι και Δασκάλες με πενιχρούς μισθούς μεταλαμπαδεύουν στα παιδιά την Ελληνική Γλώσσα, την Ελληνική Ταυτότητα, την Πίστη και τόσα άλλα από τον Ελληνισμό.

Η κατάθεση στεφάνου σε ένα από τα δύο Ελληνικά Μνημεία στο Lowell.  Πίσω φαίνεται το Δημαρχείο της πόλης φταγμένο από γρανίτη!

Βλέποντας τα παιδιά του Ελληνικού Σχολείου του Αγίου Νεκταρίου στο Roslindale της Βοστώνης, αυτά του Ημερήσιου στο Lowell στο Lexington… πήγαμε χρόνια πίσω στην δική μας παιδική ηλικία.  Τότε που αναπαρασταίναμε τους Ήρωες που πολέμησαν για τη Λευτεριά της Ελλάδας.


Οι μαθητές και μαθήτριες της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου, Roslindale, Boston έδωσαν μία ωραία παράσταση για την 25η Μαρτίου, 1821.

Καμαρώσαμε που 203 χρόνια μετά υπάρχει θέληση για να προχωρήσουμε με όλες τις ελλείψεις και αυτές δεν είναι μόνο σε χρήματα αλλά και έλλειψη χρόνου και ενδιαφέροντος από πολλούς.

Για σήμερα θα κρατήσουμε τα θετικά μηνύματα και το τρέξιμο των ολίγων και να τιμήσουμε το κόπο των δασκάλων και των γονέων.  Να τιμήσουμε τον κόπο των παππούδων και γιαγιάδων να μεγαλώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια Ελληνόπουλα και Ελληνοπούλες.

Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι το τρέξιμο του Προέδρου κ. Βασίλη Καυκά και Αντιπροέδρου κ. Γεώργιου Παναγιωτόπουλου της Ομοσπονδίας της Βοστώνης και άλλων μελών του Δ.Σ. της Οργάνωσης στις εκδηλώσεις σε όλη τη Νέα Αγγλία.  Είναι σύγχρονοι Ήρωες που αφήνουν τις εργασίες τους, βάζοντας χρόνο και χρήματα να δουν και να εμψυχώσουν.  Να γιορτάσουν την 25η Μαρτίου.

Και τώρα, όλοι στην παρέλαση της Βοστώνης στις 7 Απριλίου στη λεωφόρο Boylston της Βοστώνης.  Για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.  Και του χρόνου.

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου