Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

ΗΠA: «Μαύρη λίστα» κινεζικών εταιρειών τσιπ που θα αποκλειστούν από την αμερικανική τεχνολογία

  Σάββατο, 30 Μαρτίου, 2024

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να περιορίσουν σοβαρά τα τεχνολογικά επιτεύγματα του Πεκίνου με πσόσχημα την εθνική ασφάλεια

Δημήτρης Σταμούλης

Λίστα με κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας που κατασκευάζουν ημιαγωγούς ετοιμάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, στις οποίες θα απαγορεύεται να λαμβάνουν κρίσιμα τεχνολογικά εργαλεία, όπως δήλωσαν στο Reuters τρία άτομα που γνωρίζουν το αντικείμενο. Στόχος αυτής της λίστας είναι να διευκολυνθούν οι εταιρείες να εμποδίσουν τη «διαρροή» τεχνολογίας προς την Κίνα.

Ημιαγωγοί: Μπλοκάρισμα εξαγωγών στην Κίνα μηχανημάτων παραγωγής μικροτσίπ

Η λίστα θα μπορούσε να κυκλοφορήσει τους επόμενους δύο μήνες, δήλωσε μία από τις πηγές στο Reuters.

Το υπουργείο Εμπορίου, το 2022, απαγόρευσε στις αμερικανικές εταιρείες να πουλούν τεχνολογικό εξοπλισμό σε κινεζικά εργοστάσια που παράγουν προηγμένα τσιπ, καθώς οι ΗΠΑ επιδιώκουν να περιορίσουν σοβαρά τα τεχνολογικά επιτεύγματα του Πεκίνου λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.

Ωστόσο, οι εταιρείες απαντούν ότι είναι δύσκολο να εντοπίσουν ποια εργοστάσια στην Κίνα παράγουν προηγμένα τσιπ και έχουν ζητήσει από καιρό το τμήμα εμπορίου να δημοσιεύσει μια λίστα.

Η εξέλιξη αυτή με τη λίστα των κινεζικών τεχνολογικών εταιρειών δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες καταβάλλουν προσπάθειες για να ενισχύσουν τους υφιστάμενους περιορισμούς όσον αφορά την τεχνολογία παραγωγής ημιαγωγών στην Κίνα, διευκολύνοντας τις αμερικανικές εταιρείες να συμμορφωθούν με τους περιορισμούς.

Κινεζικές αντιδράσεις

Εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει «να σταματήσουν να επεκτείνουν υπερβολικά την έννοια της εθνικής ασφάλειας και να κάνουν κατάχρηση της κρατικής εξουσίας για να καταστείλουν τις κινεζικές εταιρείες».

Αμερικανοί αξιωματούχοι απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ποιες εταιρείες συγκαταλέγονται στην επίμαχη λίστα απάντησαν: «Μάλλον δεν πρόκειται να είναι μια εξαντλητική λίστα. Αλλά όσο περισσότερο μπορούμε να βοηθήσουμε στο να προσδιοριστούν ποιες είναι αυτές οι επιχειρήσεις και οι εγκαταστάσεις τους για τις οποίες θα πρέπει να ανησυχούμε, ελπίζουμε ότι αυτό θα βοηθήσει».

Ο.Τ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου