Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Πληστειριασμοί: «Στο σφυρί» η βίλα Βγενόπουλου και η «Demco» Κοντομηνά

 Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Μήνας πληστειριαμών ο Μάρτιος με 976 περιπτώσεις που βγαίνουν στο σφυρί μεταξύ αυτών η βίλα του Βγενόπουλου, οι εγκαταστάσεις της «Demco» του Κοντομηνά και το βιομηχανικό ακίνητο της εταιρείας ΦΡΟΖΙΤΑ στην Σκύδρα Πέλλας με ενδιαφέρουσες τιμές εκκίνησης

Εννιακόσοι εβδομήντα έξι πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένοι να γίνουν μέχρι το τέλος του Μάρτη και ανάμεσα τους ξεχωρίζουν περιουσίες διάσημων επιχειρηματιών που μεσουράνησαν τις προηγούμενες δεκαετίες.

Η βίλα Βγενόπουλου

Στις 27 Μαρτίου, χτυπά ξανά το ηλεκτρονικό σφυρί για την εντυπωσιακή βίλα του Ανδρέα Βγενόπουλου στην Εκάλη με τον χαρακτηριστικό, επιβλητικό πύργο ύψους 16 μέτρων.

Η πολυτελής έπαυλη βγαίνει σε πλειστηριασμό κατά τη διαδικασία εκκαθάρισης της περιουσίας του εκλιπόντος. Μετά την αναστολή της διαδικασίας που είχε προγραμματιστεί κατόπιν αίτησης των κληρονόμων , το ακίνητο επανήλθε στην πλατφόρμα των πλειστηριασμών για τις 27 Μαρτίου, με τιμή εκκίνησης 4,2 εκατ. ευρώ

Η μονοκατοικία έχει ανεγερθεί επί μεσαίου οικοπέδου επιφάνειας 3.533,41m2, σύμφωνα με τον τίτλο ιδιοκτησίας. Στο κεντρικό τμήμα του οικοπέδου, στα ανατολικά της κατοικίας, υπάρχει διαμορφωμένος χώρος με κολυμβητική δεξαμενή (πισίνα), επιφάνειας 102,80m2 με τον αντίστοιχο υπαίθριο χώρο εκτόνωσης.

Η μονοκατοικία αποτελείται από δύο κτιριακούς όγκους, οι οποίοι έχουν κατασκευαστεί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, έχουν διαφορετική τεχνική και αρχιτεκτονική μορφή αλλά βρίσκονται σε επαφή και είναι λειτουργικά συνδεδεμένοι, ώστε να συνιστούν μία μονοκατοικία.

Η συνολική δόμηση είναι 1.604,72m2, εκ των οποίων τα 1.212,86m2 αποτελούν χώρους κύριας χρήσης (1.123,86m2 ανωδομής και 89,00m2 υπογείου), ενώ τα 391,86m2 υπόγειους χώρους βοηθητικής χρήσης.

Υπενθυμίζεται ότι η περιουσία του Ανδρέα Βγενόπουλου έχει τεθεί σε διαδικασία εκκαθάρισης κατόπιν σχετικού αιτήματος των κληρονόμων του.

Το «στρατηγείο» Κοντομηνά

Λίγο πριν φύγει ο Μάρτιος και συγκεκριμένα στις 28 Μαρτίου βγαίνει στο σφυρί το «στρατηγείο» του αείμνηστου Δημήτρη Κοντομηνά. Ο λόγος γίνεται για τις εγκαταστάσεις της ΔΕΜΚΟ Α.Ε., η οποία πλειστηριάζεται με τιμή εκκίνησης τα 6.696.958,43 ευρώ και επισπεύδουσα την Intrum.

Ο Κοντομηνάς πρωταγωνίστησε στην επιχειρηματική σκηνή επί δεκαετίες, κλείνοντας ορισμένα από τα μεγαλύτερα deals. Πέρα από την Interamerican, ο Δημήτρης Κοντομηνάς είχε ιδρύσει ή εξαγοράσει πλήθος άλλων επιχειρήσεων που απλώνονταν από τις τράπεζες, την ψυχαγωγία τα προϊόντα τεχνολογίας μέχρι τα media, ελέγχοντας την τηλεόραση Alpha.

Ο πλειστηριασμός αφορά έκταση 30 στρεμμάτων με κτιριακό συγκρότημα 4.110 τ.μ., που ανήκε στην Demco. Το ακίνητο βρίσκεται συγκεκριμένα στη θέση «Βακαλόπουλο» εντός του ΒΙΟΠΑ Παλλήνης. Στο κάποτε στρατηγείο του Κοντομηνά σήμερα είναι εγκατεστημένη η «Green Pixel Productions» η οποία και μισθώνει το ακίνητο.

Φροζίτα

Στις 27 Μαρτίου και με τιμή πρώτης προσφοράς ύψους 3,5 εκατ. ευρώ πλειστηριάζεται το βιομηχανικό ακίνητο της εταιρείας ΦΡΟΖΙΤΑ στην Σκύδρα Πέλλας.

Συγκεκριμένα, το σφυρί εις βάρος της εταιρείας τυποποίησης, κατάψυξης και εμπορίου φρούτων και πουρέ φρούτων, αφορά ένα κληροτεμάχιο, έκτασης σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης 52.890 τ.μ.

Εντός του εν λόγω κληροτεμαχίου υπάρχει εγκατεστημένη βιομηχανική μονάδα παραγωγής επεξεργασίας και εμπορίας γεωργικών προϊόντων. Η εταιρεία οφειλέτης μάλιστα έχει εκμισθώσει μέρη του άνω κατασχεθέντος ακινήτου της για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για 22 έτη δηλαδή, από 26-3-2012 έως 25-3-2034.

Πηγή: ot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου