Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Ολα είναι σχεδόν έτοιμα για την παρέλαση της Βοστώνης

  Σάββατο, 30 Μαρτίου, 2024

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ολα είναι σχεδόν έτοιμα για την παρέλαση της Βοστώνης, η οποία έχει οριστεί να γίνει, όπως έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας», την Κυριακή 7 Απριλίου, στη 1 μ.μ., στο κέντρο της Βοστώνης επί της οδού Boylston και θα καταλήξει στον Εθνικό Κήπο της Βοστώνης, γνωστόν ως Boston Common, απέναντι από το ξενοδοχείο «Four Seasons» όπως θα στηθεί, όπως και κατά παρελθόντα έτη, η εξέδρα των επισήμων.

Η φετινή παρέλαση έχει ως θέμα της την επιστροφή των κλαπέντων αγαλμάτων του Παρθενώνα τα οποία έχουν οικειοποιηθεί οι Αγγλοι στο μουσείο του Λονδίνου.

Στην κλήρωση που έγινε στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο για τη σειρά με την οποία θα παρελάσουν τα τμήματα στη διάρκεια της οποίας διανεμήθηκαν ελληνικές και αμερικανικές σημαίες υπήρξε μαζική συμμετοχή των ομογενών από συλλόγους, σωματεία, εκκλησιαστικές κοινότητες και συνδέσμους Ελλήνων φοιτητών από πολλά πανεπιστήμια της Βοστώνης. Σημειώνεται ότι το ποσό της συμμετοχής στην παρέλαση συλλόγων, σωματείων και κοινοτήτων ανέρχεται στα 200 δολάρια, εξαιρούνται οι φοιτητικοί σύνδεσμοι. Θα παρελάσουν πάνω από εξήντα τμήματα, έξι άρματα και πέντε μουσικές μπάντες.

Από τη συνάθροιση της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας για την κλήρωση της σειράς της παρέλασης της Βοστώνης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές ότι από την Ελλάδα θα έλθει ως τελετάρχης ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννης Χρυσουλάκης. Οι έτεροι δύο τελετάρχες θα είναι ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος και ο γενικός πρόξενος Συμεών Τέγος. Επίσης, έχει προσκληθεί να παρευρεθεί και η Ελληνοαμερικανίδα τραγουδίστρια Καλομοίρα, πλην όμως δεν κατέστη γνωστό αν θα τραγουδήσει στο δείπνο το βράδυ του Σαββάτου. Ακόμα έχουν προσκληθεί η κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και η δήμαρχος Βοστώνης, αρκετοί δήμαρχοι πέριξ πόλεων, δημοτικοί σύμβουλοι Βοστώνης και εκλεγμένοι πολιτειακοί βουλευτές και γερουσιαστές.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων θα είναι από τις 5 έως τις 7 Απριλίου, Παρασκευή έως Κυριακή. Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Παρασκευή 5 Απριλίου. Στις 11:30 θα γίνει η έπαρση της ελληνικής σημαίας στον ιστό του δημαρχείου της Βοστώνης. Στη 1:00 το απόγευμα στην αίθουσα δεξιώσεων 428 στο Κυβερνείο της Μασαχουσέτης και στις 2:00 μ.μ. στην αίθουσα της Γερουσίας (Senate). Επισημαίνεται ότι το δημαρχείο και το κυβερνείο είναι σε κοντινή απόσταση το ένα με το άλλο.

Ο π. Αθανάσιος Νένες διαβιβάζει τον χαιρετισμό και τις ευχές του Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθοδίου στη συνάθροιση της Ομοσπονδίας για την παρέλαση.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Το επίσημο δείπνο θα γίνει το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 7:30 το βράδυ, στο εστιατόριο «Ιθάκη» και εν αγαστή ξενοδοχείο «Holiday Inn» στην πόλη Πίμποντι της Μασαχουσέτης, στη διεύθυνση 1 Newbury Street, Peabody, Mass. Στο πλαίσιο του δείπνου θα απονεμηθεί το βραβείο της Ελευθερίας στον Δρα Ιωάννη Πάππα, διευθυντή του χορευτικού συγκροτήματος της Μητρόπολης Βοστώνης, ενώ θα επιδοθούν και οι υποτροφίες οι οποίες φέτος ανέρχονται σε έξι.

Τονίζεται ότι δεν θα υπάρχουν προσκλήσεις στην είσοδο, οπότε οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο δείπνο θα πρέπει να τηλεφωνήσουν στον κ. Γεώργιο Παναγιωτόπουλο όσο το δυνατόν πιο σύντομα στον τηλεφωνικό αριθμό 508-284-3504 για να εξασφαλίσουν προσκλήσεις.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου