Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Πλέγμα δράσεων ενόψει της Αφής από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

 Κυριακή, 24 Μαρτίου, 2024

Ένα πλέγμα πολλών και διαφορετικών πολιτιστικών εκδηλώσεων – δράσεων θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Paris 2024 και του Εορτασμού των 2800 χρόνων από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Άλλωστε, όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής δήμαρχος και Αντιδήμαρχος της Δ/νσης Δ/κών και Οικ/κών Υπηρεσιών Σωτήρης Παπαηλιού «Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας διοργανώνει αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις είτε η ίδιος ως φορέας υλοποίησης, είτε σε συνεργασία με διάφορους φορείς: Πολιτιστικούς Συλλόγους, Αθλητικούς Συλλόγους, Νομικά Πρόσωπα, άλλους φορείς δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου, και διάφορες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και φορείς, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής, και Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα, το οποίο αναλύεται σύμφωνα με τη σημασία της εκδήλωσης σε τοπική, υπερτοπική, περιφερειακή. Στέκεται πάντοτε αρωγός και συμμέτοχος ακόμη και σε κάθε άλλη δραστηριότητα, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, σε διοργανώσεις – θεσμούς που προάγουν τα πολιτιστικά, κοινωνικά και αθλητικά ιδεώδη, αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά, συμβάλλοντας στην πολύπλευρη ανάπτυξη του Δήμου μας».

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, πρόκειται να υλοποιηθούν οι κάτωθι δράσεις:

Έκθεση Ολυμπιακών Δαδών

5-16 Απριλίου 2024

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας πρόκειται να φιλοξενήσει Έκθεση Ολυμπιακών Δαδών 1936- 2020, με τις δάδες όλων των Ολυμπιακών Αγώνων από το έτος 1936, εναρκτήριο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, έως και σήμερα καθώς και άλλων Ολυμπιακών αντικειμένων από την προσωπική συλλογή του κ. Στράτου Κλήμου. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από 8-16 Απριλίου 2024 σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ισογείου του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας με τις εργασίες εγκατάστασης της έκθεσης να ξεκινούν από 5 Απριλίου. Συνοπτικά τα αντικείμενα που θα περιλαμβάνει θα είναι: · 26 Δάδες Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων · 7 Δάδες Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων · 7 Δάδες Παραολυμπιακών Αγώνων · 1 φόρεμα ιέρειας από την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. · 1 Βωμός διανυκτέρευσης της Ολυμπιακής Φλόγας κατά την διάρκεια της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Αθήνα 2004. · 1 Αγγείο Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας 2004. · 9 Λυχνίες ασφαλείας μεταφοράς της Ολυμπιακής Φλόγας από διάφορες Λαμπαδηδρομίες μεταξύ των οποίων αυτή που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Αθήνα 2004. · Μετάλλια Ολυμπιονικών από Θερινούς και Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Πρωινές Δράσεις Ολυμπιακής Εβδομάδας

8-12 Απριλίου 2024

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, στοχεύοντας να υπενθυμίσει στα παιδιά το μεγαλείο του Τόπου που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν, αλλά και να αναδείξει το πνεύμα της Ειρήνης, τους Σεβασμού, της Αποδοχής, της Συνεργασίας, της Προσπάθειας, οργανώνει, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας, μια εβδομάδα δράσεων σχετικών με τις αξίες που η μακραίωνη ιστορία του δημιούργησε. Και ιδιαίτερα φέτος που η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί με τους συμβολισμούς των 2800 χρόνων ιστορίας. Α Δράση: Εορταστική Εβδομάδα βιωματικών επετειακών Πολιτιστικών και Αθλητικών Εκδηλώσεων. Β Δράση: Μαθητικό Κάλεσμα Έκφρασης και Δημιουργίας με Θέμα «Εκεχειρία – Φαντάσου την Ειρήνη».

Τελετή Βράβευσης της Χορογράφου, Πρωθιέρειας, Ιερειών της Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

11 Απριλίου 2024

Εκδήλωση Ανακήρυξης Επίτιμων Δημοτών των Ολυμπιονικών Πύρρου Δήμα και Ιωάννη Μελισσανίδη

13 Απριλίου

Οι δύο Ολυμπιονίκες πρόκειται να τιμηθούν σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την Ανακήρυξή τους ως επίτιμοι Δημότες της Αρχαίας Ολυμπίας και πρεσβευτές της Αρχαίας Ολυμπίας σε όλες τις Δράσεις και εκδηλώσεις που συμμετέχουν παγκοσμίως. Η τιμητική εκδήλωση αποτελεί αναγνώριση της προσφοράς τους στον Αθλητισμό και στη Παγκόσμια Ολυμπιακή Κοινότητα.

Εκδήλωση Υπογραφής Διακήρυξης Σύγχρονης Εκεχειρίας

15 Απριλίου

Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας

Οι Δήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας, Ήλιδας και Σπάρτης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας θα υπογράψουν τη Διακήρυξη της Σύγχρονης Εκεχειρίας, όπως γινόταν και στην Αρχαιότητα κατά τη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Βραδιά παραδοσιακών χορών

14 Απριλίου 2024

Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιήσει βραδιά παραδοσιακών χορών με τη Συμμετοχή των Λυκείων Ελληνίδων Πύργου, Πάτρας και Καλαμάτας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με ζωντανή μουσική στον αύλειο χώρο του παλαιού Δημαρχείου.

Εκδήλωση Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού

13 Απριλίου 2024

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων θα φιλοξενήσει το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, το οποίο θα παρουσιάσει με δύο μουσικά σχήματα παραδοσιακή μουσική από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου