Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Εφυγε από την ζωή στα 94 του ο Πίτερ ΄Άγγελος

Δευτέρα, 25η Μαρτίου, 2024

ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ. Εφυγε από την ζωή, σε ηλικία 94 ετών, ο ομογενής επιχειρηματίας, δικηγόρος και ιδιοκτήτης της ομάδας μπέιζμπολ Μπάλτιμορ Οριολς, Πίτερ Αγγελος (Peter Angelos), όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την οικογένειά του.

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, ο Πίτερ Αγγελος «έφυγε ήσυχα», χωρίς να αναφέρεται ακριβής αιτιολογία, αν και είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας που τον είχαν αναγκάσει να αποσυρθεί από τις επιχειρήσεις αλλά και εν γένει την δημόσια δράση και παρουσία του.

«Ο Πίτερ Αγγελος ήταν ένας πραγματικός Βαλτιμοριανός. Η επιρροή του στην Βαλτιμόρη και τους κατοίκους της θα μείνει ζωντανή για γενιές και γενιές», ανέφερε σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο δήμαρχος Βαλτιμόρης, Μπράντον Σκοτ, μετά την γνωστοποίηση της είδησης του θανάτου του ομογενούς επιχειρηματία.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο συνιδρυτής του Ομίλου Carlyle Group, Ντέιβιντ Ρούμπενσταϊν (David Rubenstein), ο οποίος έχει ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την οικογένεια Αγγέλου για την εξαγορά των Οριολς, έναντι του ποσού του 1.725 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αγγέλου για τον θάνατο του Πίτερ Αγγέλου. Ο Πίτερ άφησε ανεξίτηλο σημάδι πρώτα στις επιχειρήσεις και μετά στο μπέιζμπολ. Η πόλη της Βαλτιμόρης του οφείλει ένα χρέος ευγνωμοσύνης για τη διαχείριση των Οριολς επί τρεις δεκαετίες και για την τοποθέτηση της ομάδας για μεγάλη επιτυχία», είπε ο Ρούμπενσταϊν.

Ο Πίτερ Αγγελος γεννήθηκε στο Πίτσμπουργκ στις 4 Ιουλίου 1929, από Ελληνες γονείς, οι οποίοι είχαν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ προκειμένου να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή.  Σε πολύ μικρή ηλικία, υπεβλήθη σε μια δύσκολη εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας, από την οποία τελικά επέζησε. Η μητέρα του, αποφάσισε να αλλάξει το όνομά του σε Παναγιώτης (Peter), ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την Παναγία για το γεγονός ότι ανάρρωσε από αυτήν την περιπέτεια υγείας.

Οπως πολλά ελληνόπουλα της Διασποράς εκείνης της εποχής, ο Πίτερ Αγγελος μεγάλωσε μέσα στα εστιατόρια, αφού ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης ταβέρνας. Η πρώτη έντονη παρουσία στα κοινά της Βαλτιμόρης έγινε στα 30 του χρόνια, όταν εξελέγη δημοτικός σύμβουλος για μια τετραετή θητεία, ενώ αμέσως μετά έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος, χωρίς, ωστόσο, επιτυχία.

Παρ’ όλα αυτά, η αποκλειστική στροφή του στο νομικό κλάδο και η ανάπτυξη της ιδιωτικής εταιρείας του, η οποία έγινε ευρύτερα γνωστή για τις δικαστικές νίκες που πέτυχε σε υποθέσεις που είχαν σχέση με παθήσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας αμιάντου, κατέστησε τον Πίτερ Αγγελο έναν πολύ ισχυρό επιχειρηματικό παράγοντα, ο οποίος το 1993 έγινε ιδιοκτήτης των Μπάλτιμορ Οριολς.

Εκτός από την ομάδα μπέιζμπολ, η οικογένεια Αγγέλου έχει συμφωνήσει και για την πώληση της δικηγορικής εταιρείας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου