Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Η τελευταία πανομογενειακή και η κλήρωση της σειράς για παρέλαση Βοστώνης

 Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2024

ΒΟΣΤΩΝΗ. Την Τρίτη 26 Μαρτίου, στις 7:30 το εσπέρας, θα γίνει η τελευταία πανομογενειακή συνάθροιση στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει η κλήρωση για τη σειρά με την οποία θα παρελάσουν τα τμήματα. Επίσης θα διανεμηθούν ελληνικές και αμερικανικές σημαίες.

Η παρέλαση της Βοστώνης έχει οριστεί να γίνει, όπως έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας», την Κυριακή 7 Απριλίου, στη 1 μ.μ., στο κέντρο της Βοστώνης επί της οδού Boylston και θα καταλήξει στον Εθνικό Κήπο της Βοστώνης, γνωστό ως Boston Common, απέναντι από το ξενοδοχείο «Four Seasons» όπου θα στηθεί, όπως και κατά παρελθόντα έτη, η εξέδρα των επισήμων.

Σημειώνεται ότι το ποσό της συμμετοχής στην παρέλαση συλλόγων, σωματείων και κοινοτήτων ανέρχεται στα 200 δολάρια.

Το βάρος της ευθύνης της διοργανωτικής επιτροπής το έχουν επιφορτιστεί ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βασίλης Καυκάς, και Γεώργιος Παναγιωτόπουλος με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

   
Η αφίσα για την παρέλαση της Βοστώνης, την οποία κοσμεί το τμήμα των ομογενών ευζώνων της Βοστώνης, που προσδίδει ιδιαίτερη περηφάνεια και καμάρι στην παρέλαση. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΑΡΧΩΡΗΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Το τριήμερο των εκδηλώσεων θα είναι από τις 5 έως τις 7 Απριλίου, Παρασκευή έως Κυριακή. Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Παρασκευή 5 Απριλίου στις 11:30 θα γίνει η έπαρση της ελληνικής σημαίας στον ιστό του δημαρχείου της Βοστώνης. Στη 1:00 το απόγευμα στην αίθουσα δεξιώσεων 428 στο Κυβερνείο της Μασαχουσέτης και στις 2:00 μ.μ. στην αίθουσα της Γερουσίας (Senate). Επισημαίνεται ότι το δημαρχείο και το κυβερνείο είναι σε κοντινή απόσταση το ένα με το άλλο. Τονίζεται πως λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων όσοι προγραμματίζουν να παρευρεθούν να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βασίλειο Καυκά στο vaskafka@aol.com ή στον τηλεφωνικό αριθμό (978) 835-1455 όσον τάχιστα.

Το επίσημο δείπνο θα γίνει το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 7:30 το βράδυ, στο εστιατόριο «Ιθάκη» και εν αγαστή ξενοδοχείο «Holiday Inn» στην πόλη Πίμποντι της Μασαχουσέτης, στη διεύθυνση 1 Newbury Street, Peabody, Mass. Στο πλαίσιο του δείπνου θα απονεμηθεί το βραβείο της Ελευθερίας στον Δρα Ιωάννη Πάππα, διευθυντή του χορευτικού συγκροτήματος της Μητρόπολης Βοστώνης, ενώ θα επιδοθούν και οι υποτροφίες οι οποίες φέτος ανέρχονται σε έξι.

Τονίζεται ότι δεν θα υπάρχουν προσκλήσεις στην είσοδο, οπότε οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο δείπνο θα πρέπει να τηλεφωνήσουν στον κ. Γεώργιο Παναγιωτόπουλο όσο τον δυνατόν πιο σύντομα και το αργότερο μέχρι την Τρίτη 26 Μαρτίου στον τηλεφωνικό αριθμό (508) 284-3504 για να εξασφαλίσουν προσκλήσεις.

Το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Βοστώνης επί τη απελευθερώσει του Εθνους, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθοδίου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα του Καθεδρικού. Η διεύθυνση του Καθεδρικού Ναού είναι 514 Parker Street, Boston, Mass. Στη 1 η ώρα ακριβώς θα γίνει η εκκίνηση της παρέλασης μπροστά από τον ουρανοξύστη Prudential της Βοστώνης, θα διασχίσει την οδό Boylston και θα καταλήξει στον Εθνικό Κήπο της Βοστώνης απέναντι από το ξενοδοχείο «Four Seasons», όπως εγράφη και πιο πάνω. Θα συμμετάσχει το τμήμα των ομογενών ευζώνων το οποίο συγκροτείται από ευσταλείς νέους της Ομογένειας, οι οποίοι κάθε χρόνο προσδίδουν ξεχωριστή αίγλη και περηφάνια στην παρέλαση και τις εκδηλώσεις. Αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης θα γίνει πολιτιστική εκδήλωση στον Εθνικό Κήπο της Βοστώνης με οκτώ χορευτικά συγκροτήματα τα οποία θα χορέψουν χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης της παρέλασης και των εκδηλώσεων κάνουν έκκληση προς όλους τους ομογενείς της Βοστώνης και Νέας Αγγλίας να επικοινωνήσουν με τους αξιωματούχους του συμβουλίου για να προσφέρουν οποιαδήποτε δυνατή βοήθεια για την επιτυχία της παρέλασης και εκδηλώσεων.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου