Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Ο διευθύνων σύμβουλος του «Aldemar», Αλ. Αγγελόπουλος στην ΟΡΤ: « Έχουμε τα πάντα εκτός από πλάνο»

Κυριακή, 24 Μαρτίου, 2024

«Καλά κρυμμένο μυστικό η Ηλεία» και «προορισμός που θέλει να ανακαλύψει ο τουρίστας»

Αποκαλύψεις για τη λειτουργία του αεροδρομίου Αράξου, το οποίο παρουσιάζει αρκετά προβλήματα στις υποδομές του, με αποτέλεσμα σχεδόν να υπολειτουργεί και να μην επιλέγεται από εταιρείες ως τόπος προσγείωσης, σε αντίθεση με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, έκανε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου «Aldemar», Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Ολυμπιακής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και τον δημοσιογράφο, Πέτρο Γκίστη.

Ο κ. Αγγελόπουλος στο περιθώριο της συζήτησης για την πορεία του τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα, την Ηλεία και γενικότερα στη Χώρα, αναφέρθηκε στα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο του Αράξου, αποκαλύπτοντας ότι ο Όμιλος «Aldemar» αυτήν τη στιγμή, «συντηρεί» σε συντριπτικό ποσοστό μόνος του, το συγκεκριμένο αεροδρόμιο. «Τον Άραξο να μου επιτρέψετε τον συντηρώ σε ποσοστό συντριπτικό. Δηλαδή κινούμαστε εμείς ως εταιρεία, η δική μου ομάδα ‘‘τρέχει’’ για να φέρει πτήσεις στον Άραξο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελόπουλος. «Ο Άραξος δεν είναι ένα σύγχρονο αεροδρόμιο», συνέχισε ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος «και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ανάγκες πελατών με παραδοσιακή λειτουργία και γνώση του πώς θα μπορούσαν να είναι σε ένα άλλο αεροδρόμιο. Οφείλουμε να αρχίσουμε να κοιτάμε τον Άραξο σαν ένα αεροδρόμιο διεθνές με προδιαγραφές».

«Θέλει απόφαση»

«Θεωρώ ότι μπορούν να γίνουν περισσότερα πράγματα χωρίς να περιμένουμε την ιδιωτικοποίηση», τόνισε. «Δηλαδή το να φτιάξει κάποιος τα ΗΜ και τον κλιματισμό δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Το να φτιάξει ένα τελωνειακό κτήριο και να βάλει δύο εργαζόμενους να κάνουν αυτήν τη δουλειά δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Είναι θέμα απόφασης. Όπως επίσης το να χρηματοδοτεί κανείς αεροπορικές εταιρείες με μηχανισμούς προβολής, όχι τίποτα παράνομο δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, το κάνουν όλες οι περιοχές της Μεσογείου. Δεν θέλουμε. Το φορτίο το σηκώνω σχεδόν αποκλειστικά μόνος μου. Αυτό δεν είναι ότι θα βγω να παραπονεθώ αύριο το πρωί αλλά δεν μπορείς να φτιάξεις τον προορισμό Ηλεία αν δεν μπουν όλοι όσοι συμμετέχουν και καρπώνονται το αποτέλεσμα ενός καλού πτητικού έργου», ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος.

Προσγείωση στην Καλαμάτα

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου «Aldemar», σημείωσε δε ότι οι ανατολικές αγορές που επέλεγαν ως τουριστικό προορισμό την Ελλάδα και την Ηλεία, έχουν πλέον αντικατασταθεί από άλλες αγορές οι οποίες δεν επιλέγουν να προσγειωθούν πλέον στο αεροδρόμιο του Αράξου, προτιμώντας εκείνο της Καλαμάτας. Σχολίασε επίσης ότι για να μεγαλώσει η Ηλεία ως προορισμός θα πρέπει να «γίνουμε λίγο τοπικιστικές», να στηρίξουμε τον Άραξο ο οποίος μπορεί να «ξεμπλοκάρει» σε συνδυασμό με τον νέο οδικό άξονα που κατασκευάζεται. «Έχουμε τα πάντα εκτός από πλάνο», καταλήγει ο κ. Αγγελόπουλος.

«Πρέπει να μεγαλώσει η Ηλεία ως προορισμός. Οι ανατολικές αγορές αντικαταστάθηκαν τα χρόνια που ακολούθησαν από άλλες αγορές. Μέρος των οποίων δεν πετάει στον Άραξο αλλά πετάει στην Καλαμάτα. Ας είμαστε λιγάκι τοπικιστές. Δεν είναι τόσο κακό. Δεν χρειάζεται να είμαστε υπερβολικά τοπικιστές αλλά μπορούμε να στηρίξουμε μαζί με τον νέο οδικό άξονα που ξεμπλόκαρε από την παρούσα Κυβέρνηση και τις καλές προθέσεις σε κάθε περίπτωση της Περιφερειακής Αρχής πάμε να ξεμπλοκάρουμε και τον Άραξο και θα με θυμηθείτε σε λίγο θα μιλάνε όλοι για τον καλύτερο, μεγαλύτερο, πιο πλούσιο παράκτιο άξονα της χώρας αλλά την ίδια ώρα και τον πλούσιο Ηλειακό κάμπο που παραμένει αυτήν τη στιγμή ο Νο 1 στη χώρα. Έχουμε τα πάντα εκτός από πλάνο», επεσήμανε.

Η Ηλεία είναι το «καλά κρυμμένο μυστικό»

Από την άλλη, μιλώντας για τις τουριστικές ροές της Ελλάδας και ειδικά της Ηλείας και τους ρυθμούς που αυτές κινούνται, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ανέφερε ότι η Ηλεία είναι ένας ανεξερεύνητος προορισμός και το «καλά κρυμμένο μυστικό» που ο τουρίστας θέλει να ανακαλύψει ο οποίος σήμερα επιλέγει να έχει περισσότερο έλεγχο στις διακοπές του. Ταυτόχρονα ο κ. Αγγελόπουλος, εξήγησε ότι με τις βιώσιμες επενδύσεις που έχουν γίνει τόσο στον Όμιλο «Aldemar» όσο και σε άλλες μονάδες του Νομού, φαίνεται πως η Ηλεία, «κερδίζει» έδαφος σε σύγκριση με πλάνο διακοπών σε κάποιο νησί.

«Η Ηλεία αυτήν τη στιγμή κινείται με ταχύτερους ρυθμούς από άλλες περιοχές και αυτό γιατί πλέον στο σύνολό της η Πελοπόννησος αλλά και ο δικός μας άξονας έχει αρχίσει και γίνεται το καλά κρυμμένο μυστικό. Ο ανεξερεύνητος πλούτος της χώρας. Καταρχήν αυτό το χρωστάμε στο γεγονός ότι όποιος έχει έρθει θέλει να ξανάρθει. Το δεύτερο είναι ότι υπάρχει μια πανευρωπαϊκή για αρχή αλλά και μια εκτεταμένη τάση να ψάχνουμε ανεξερεύνητους προορισμούς. Το τρίτο είναι ότι ο κόσμος θέλει να έχει περισσότερο έλεγχο των διακοπών του. Οπότε όπου μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτοκίνητο ή ιδιωτικό μέσο το επιλέγει. Το τέταρτο είναι τα βιώσιμα χαρακτηριστικά της επένδυσης της δικιάς μας αλλά και άλλων επενδύσεων που έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή που είναι ισχυρότερα αλλά και πολύ πιο έντονα από αυτά που βρίσκονται στη νησιωτική Ελλάδα. Η νησιωτική Ελλάδα πλεονεκτεί για τις ομορφιές που γνωρίζουμε ότι έχει αλλά τελικά υστερεί στο σύνολό της σε θέματα πρακτικά και σε θέματα εκσυγχρονισμού. Τα νησιά έχουν πολλά χρόνια παρουσία στον τουρισμό και το να τα εκσυγχρονίσεις με σύγχρονους όρους δεν είναι τόσο εύκολη ιστορία», τόνισε.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου