Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Με δόξα και τιμή το Λόουελ τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου

 Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ομογένεια της ιστορικής πόλης του Λόουελ Μασαχουσέτης, η οποία ήταν από τις πρώτες που δέχθηκε τους πρωτοπόρους Ελληνες μετανάστες   τίμησε με δόξα και τιμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν η κοινότητα της Αγίας Τριάδος και το Ημερήσιο Ελληνικό Σχολείο της, το οποίο είναι το μοναδικό Ημερήσιο στη Νέα Αγγλία.

Μαθητές και μαθήτριες του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου ετοιμάζονται για την πομπή προς το δημαρχείο του Λόουελ. Διακρίνεται ο ναός της Αγίας Τριάδος. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Τελέσθηκε Δοξολογία στον Ναό της Αγίας Τριάδος, χοροστατούντος του Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθοδίου, ο οποίος μίλησε επίκαιρα για τον διπλό Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και της Ελλάδος. Επαίνεσε τα παιδιά του Σχολείου, αλλά και τα παιδιά όλης της Ομογένειας γενικότερα «τα οποία θα είναι οι συνεχιστές της Εκκλησίας και της Ομογένειας», όπως υπογράμμισε.

Ο Δημήτρης Ματθαίος πρόεδρος του Ευβοϊκού Συλλόγου Βοστώνης και πρώην πρόεδρος της κοινότητας της Αγίας Τριάδος, επιβλέπει την ευταξία και διεξαγωγή της εκδήλωσης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Ο  γενικός πρόξενος Συμεών της Ελλάδος στη Βοστώνη, Συμεών Τέγος, στο μήνυμα του μετέφερε τον χαιρετισμό της Ελλάδος, μίλησε με λόγια φιλόφρονα για το Ελληνικό Σχολείο, του οποίου οι μαθητές και οι μαθήτριες ντυμένοι με τις Ελληνικές στολές τους είχαν πλημμυρίσει τον ναό.

Ο γενικός πρόξενος Συμεών Τέγος κάνει την έπαρση της Ελληνικής σημαίας στον ιστό του δημαρχείου του Λόουελ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΛΙΑ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Στη συνέχεια σχηματίσθηκε πομπή από τον ναό της Αγίας Τριάδας με κατεύθυνση  προς το Δημαρχείο. Καθ’ οδόν έγινε κατάθεση στεφάνων και σύντομη δέηση από τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας της Αγίας Τριάδος, π. Νικόλαο Πελεκούδα, στο μνημείο των πεσόντων Ελληνοαμερικανών, καθώς επίσης και των Ελλήνων Πρωτοπόρων μεταναστών.

Από την επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των πρωτοπόρων Ελλήνων μεταναστών στην πόλη του Λόουελ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΥΓΕΝΙΚΉ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Η πομπή στην οποία έδινε βηματισμό η μπάντα του Λυκείου του Λόουελ, κατέληξε στα προπύλαια του δημαρχείου του Λόουελ όπου έγινε η έπαρση της Ελληνικής σημαίας από τον γενικό πρόξενο Συμεών Τέγο. Τους Εθνικούς Ύμνους έψαλλαν οι μαθητές και μαθήτριες του Ημερήσιου Σχολείου με τη συμμετοχή όλων.

Ο γενικός πρόξενος Συμεών Τέγος απευθύνει χαιρετισμό στην γιορτή του Ελληνικού Ημερήσιου Σχολείου της κοινότητας Αγίας Τριάδας του Λόουελ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλης Καυκάς και Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας, ο Δημήτρη Ματθαίος πρόεδρος του Πανευβοϊκού Συλλόγου Βοστώνης και μέλος του συμβουλίου της Ομοσπονδίας ο οποίος συνέβαλλε καθοριστικά στην ευταξία της πομπής από τον ναό προς το δημαρχείο και γενικότερα της εκδήλωσης, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος μέλος του συμβουλίου της Ομοσπονδίας, ιδρυτής και διευθυντής  του Χορευτικού Συγκροτήματος «Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου», ο Κώστας Τραβαγιάκης πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Βοστώνης, ο δήμαρχος του Λόουελ Ντάνιελ Ρουρκέ, πρώην δήμαρχοι του Λόουελ, η πολιτειακή βουλευτής του Νιου Χαμσάιρ, Ευσταθία Μπούρα και δεκάδες ομογενείς.

Από την εκδήλωση και ανάγνωση της προκήρυξης για την Ελληνική Ανεξαρτησία στα προπύλαια του δημαρχείου του Λόουελ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Στην σύντομη τελετή που έγινε στα προπύλαια του δημαρχείου αναγνώστηκε η προκήρυξη του δημάρχου, ενώ χαιρετισμούς και μηνύματα απηύθυναν ο γενικός πρόξενος Συμεών Τέγος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς, ο οποίος είχε και την ευθύνη παρουσίασης του προγράμματος και ο οποίος προσκάλεσε όλους να συμμετάσχουν στην παρέλαση του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας την Κυριακή 7 Απριλίου στις 1 μ.μ. στη Βοστώνη.

Ακολούθησε γεύμα και πρόγραμμα από τους μαθητές του Ελληνικού Σχολείου στο κοινοτικό Κέντρο της κοινότητας της Αγίας Τριάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου