Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Βουλή: Την Τετάρτη στην Ολομέλεια το πόρισμα για τα Τέμπη

  Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Αίτημα για τη διεξαγωγή της συζήτησης από 64 βουλευτές της ΝΔ, όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής – Πώς θα γίνει η διαδικασία

Την επόμενη Τετάρτη θα εισαχθεί στην Ολομέλεια το πόρισμα που αφορά την Εξεταστική Επιτροπή που διερεύνησε τα αίτια του δυστυχήματος των Τεμπών. Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, 64 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπως ορίζει το άρθρο 148 του Κανονισμού της Βουλής, κατέθεσαν το αντίστοιχο αίτημα.

Η συζήτηση για το πόρισμα των Τεμπών θα ξεκινήσει το πρωί στις 9.30 με τις τοποθετήσεις των εισηγητών. Θα υπάρξουν εντός της ημέρας τρεις κύκλοι ομιλητών και υπενθυμίζεται ότι δεν θα διεξαχθεί ψηφοφορία στο τέλος της διαδικασίας.

Τι ορίζει το άρθρο 148

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής και το άρθρο 148 μετά την ολοκλήρωση της έρευνας η επιτροπή αξιολογεί τις αποδείξεις πoυ συνέλεξε και συντάσσει αιτιολογημένο πόρισμα, στo οποίο καταχωρίζονται και oι γνώμες της τυχόν μειοψηφίας ενώ με πρόταση 1/5 των βουλευτών το πόρισμα εγγράφεται στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου