Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Το Brockton Μασαχουσέτης τίμησε τη γιορτή της 25ης Μαρτίου

 Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ομογένεια της πόλης Μπρόκτον της Μασαχουσέτης τίμησε τη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Επανάσταση του 1821 η οποία οδήγησε στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε από το δημαρχείο της πόλης όπου στα προπύλαιά του έγινε ειδική τελετή για την έπαρση της ελληνικής σημαίας, ο δήμαρχος Ρόμπερτ Σόλιβαν εξέδωσε επίσημη Διακήρυξη και μίλησε με λόγια φιλόφρονα για τους Ελληνες της πόλης και την παντοειδή συνεισφορά τους στην ανάπτυξη και πρόοδο του Μπρόκτον σε όλους τους τομείς της επαγγελματικής, κοινωνικής και ακαδημαϊκής δραστηριότητας.

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος μίλησε ενθέρμως για την Ελλάδα και τους ήρωες της Επανάστασης, το ελληνικό θάρρος, την ανδρεία και την τόλμη στοιχεία με τα οποία πέτυχαν τη λευτεριά. Επίσης, ο Μητροπολίτης Μεθόδιος έπλεξε το εγκώμιο της Ομογένειας του Μπρόκτον η οποία συγκροτεί την ιστορική κοινότητα του Ευαγγελισμού, η οποία όπως έγραψε πρόσφατα σε αφιερωματικό του δημοσίευμα ο «Εθνικός Κήρυκας» βρίσκεται σε καλή πορεία ανανέωσης.

Ο δήμαρχος του Μπρόκτον Ρόμπερτ Σώλιβαν πλέκει το εγκώμιο του Ελληνισμού. Διακρίνονται ο Μητροπολίτης Μεθόδιος, ο γενικός πρόξενος Συμεών Τέγος, ο π. Ρωμανός Καράνος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Παρών επίσης ήταν και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη, Συμεών Τέγος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. Το χορευτικό συγκρότημα «Παράδοση» της κοινότητας χόρεψε ελληνικούς χορούς και το οποίο καταχειροκροτήθηκε από τους ομογενείς οι οποίοι συμμετείχαν στη γιορτή. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλης Καυκάς, ο οποίος συνοδευόταν από τους αντιπροέδρους της Ομοπονδίας Κωνσταντίνο Τραβαγιάκη και Γεώργιο Παναγιωτόπουλο, καθώς και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρόεδρο του Ευβοϊκού Συλλόγου Βοστώνης Δημήτρη Ματθαίο.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στον πανηγυρίζοντα ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου ο Μητροπολίτης Μεθόδιος χοροστάτησε στον Εσπερινό και την Τέταρτη Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου. Ακολούθησε δεξίωση στην κοινοτική αίθουσα.

Ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας είναι ο π. Ρωμανός Καράνος, ο οποίος είναι συνάμα και καθηγητής της εκκλησιαστικής μουσικής στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, οργανωτής και διευθυντής της χορωδίας της και πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Νικόλαος Μπαμπανίκας.

Η σημαία της Ελλάδος κυματίζει περήφανα στον ιστό του δημαρχείου του Μπρόκτον, δίπλα στη σημαία της Αμερικής.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Δύο δραστήριοι ομογενείς της Βοστώνης, ο Δημήτρης Ματθαίος και ο Γαβριήλ Βιδάλης, οι οποίοι έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στην Ομογένεια πρωτοστατούντες κάθε χρόνο με προθυμία στην διεξαγωγή της παρέλασης της Βοστώνης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου