Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Ο εισαγγελέας αναβάλλει τη συνεδρίαση των Ενόρκων για τον Τραμπ

Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

APTOPIX Trump Legal Troubles

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι εισαγγελείς του Μανχάταν ανέβαλαν χωρίς καμία εξήγηση την προγραμματισμένη συνεδρίαση του μεγάλου Σώματος των Ενόρκων την Τετάρτη, 22 Μαρτίου, στο πλαίσιο της έρευνας για τον Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά στις κρυφές πληρωμές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2016, καθυστερώντας τουλάχιστον προσωρινά την απόφαση για το αν θα απαγγελθούν κατηγορίες στον πρώην πρόεδρο.

Η αναβολή επιβεβαιώθηκε από τέσσερα άτομα που γνωρίζουν το θέμα, τα οποία μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας στο «Associated Press» επειδή δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να συζητήσουν ονομαστικά μια εν εξελίξει έρευνα. Δεν έγινε αμέσως σαφές γιατί αναβλήθηκε η διαδικασία, αλλά οι ένορκοι κλήθηκαν να είναι σε ετοιμότητα για την Πέμπτη, μια άλλη ημέρα που η Επιτροπή της Νέας Υόρκης συνεδρίαζε τις τελευταίες εβδομάδες.

Ωστόσο, σύμφωνα με την «Wall Street Journal», ούτε την Πέμπτη οι ένορκοι θα αναλάμβαναν δράση καθώς έχουν προγραμματιστεί να συναντηθούν μεν, αλλά να ακούσουν για ένα άλλο θέμα που δεν σχετίζεται με τον κ. Τραμπ.

Είναι σύνηθες για τα μεγάλα Σώματα Ενόρκων στη Νέα Υόρκη να εκδικάζουν πολλές υποθέσεις ταυτόχρονα. Τα χρονοδιαγράμματα των μεγάλων ενόρκων μπορεί να είναι απρόβλεπτα επειδή οι επιτροπές χειρίζονται με επιδεξιότητα υποθέσεις με ανταγωνιστικές απαιτήσεις και προθεσμίες, είπαν πρώην εισαγγελείς. Οι ένορκοι ενημερώθηκαν την Τετάρτη ότι θα συνέλθουν εκ νέου την Πέμπτη.

Επειδή η μεγάλη κριτική επιτροπή συνήθως δεν συνεδριάζει τις Παρασκευές, οποιαδήποτε ενέργεια στο θέμα του Τραμπ πιθανότατα δεν θα πραγματοποιηθεί το νωρίτερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Η αναβολή επιβεβαιώθηκε από τέσσερα άτομα που γνωρίζουν το θέμα, τα οποία μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας στο «Associated Press» επειδή δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι να συζητήσουν ονομαστικά μια εν εξελίξει έρευνα. Δεν ήταν αμέσως σαφές γιατί αναβλήθηκε η διαδικασία, αλλά οι ένορκοι κλήθηκαν να είναι σε ετοιμότητα για την Πέμπτη, μια άλλη ημέρα που η Επιτροπή της Νέας Υόρκης συνεδρίαζε τις τελευταίες εβδομάδες. Όταν οι ένορκοι συνεδριάσουν την επόμενη φορά, ενδέχεται να ακούσουν από έναν ακόμη μάρτυρα, σύμφωνα με ένα άτομο που γνωρίζει τις διαδικασίες οι οποίες φαίνεται να πλησιάζουν σε μια αποφασιστική ψηφοφορία για το αν θα κατηγορηθεί ή όχι ο Τραμπ.

Η Επιτροπή διερεύνησε την εμπλοκή του Τραμπ σε μια πληρωμή 130.000 δολαρίων που έγινε το 2016 στην ηθοποιό πορνό ταινιών Στόρμι Ντάνιελς για να την εμποδίσει να δημοσιοποιήσει τα σχετικά με μια σεξουαλική επαφή που είπε ότι είχε με τον Τραμπ χρόνια νωρίτερα. Ο Τραμπ αρνήθηκε τον ισχυρισμό, επέμεινε ότι δεν έκανε τίποτα κακό και επιτέθηκε στην έρευνα, υπό την ηγεσία του εισαγγελέα του Μανχάταν, Αλβιν Μπραγκ, ως πολιτικά υποκινούμενη.

Η απότομη εξέλιξη της Τετάρτης, για την οποία άτομο που γνωρίζει το θέμα είπε ότι δεν σχετίζεται με ανησυχίες για την ασφάλεια, ήρθε εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών ότι ο Τραμπ θα μπορούσε σύντομα να κατηγορηθεί. Οι διαδικασίες των ένορκων δικαστηρίων καλύπτονται από μυστικότητα, γεγονός που καθιστά δύσκολο να προβλεφθεί με βεβαιότητα ποια δράση θα μπορούσε να αναληφθεί και πότε.

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας του Μανχάταν απάντησε την Πέμπτη στους Ρεπουμπλικανούς της Βουλής των Αντιπροσώπων που ερεύνησαν την ποινική έρευνα του γραφείου του για τον Ντόναλντ Τζέι Τραμπ, αντικρούοντας σθεναρά αυτό που η Εισαγγελία χαρακτήρισε ακατάλληλη απόπειρα του Κογκρέσου να εμποδίσει μια τοπική δίωξη.

Το γραφείο του εισαγγελέα, Αλβιν Μπραγκ, απάντησε σε επιστολή της Δευτέρας που ζητούσε να παράσχει επικοινωνίες, έγγραφα και μαρτυρία σχετικά με την έρευνά του -ένα έκτακτο αίτημα τριών προέδρων Ρεπουμπλικανικών Επιτροπών- να εμπλακούν σε μια έρευνα που αναμένεται να καταλήξει σε ποινική δίωξη κατά του πρώην προέδρου.

Η απάντηση από το γραφείο του εισαγγελέα, υπογεγραμμένη από τη γενική εισαγγελέα, Λέσλι Ντούμπεκ (Leslie Dubeck), αποκάλεσε το αίτημα των Ρεπουμπλικανών «μια άνευ προηγουμένου έρευνα για μια εκκρεμή τοπική δίωξη».

Οι Ρεπουμπλικανοί έσπευσαν στο πλευρό του πρώην προέδρου αυτή την εβδομάδα, μετά από μια ανάρτηση του Σαββάτου από τον κ. Τραμπ που προέβλεψε εσφαλμένα ότι θα συλληφθεί την Τρίτη.

Πηγές: «ΝΥΤ», «ΑΡ» «WSJ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου