Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Βαρουφάκης: Ούτε με το «τέρας» του Μητσοτάκη, ούτε με το «τέρας» του Τσίπρα

 Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

ΑΘΗΝΑ. Στις επερχόμενες εκλογές αναφέρθηκε, όπως ήταν φυσικό, ο Γιάνης Βαρουφάκης, γραμματέας του ΜέΡΑ 25, μιλώντας στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Απόστολο Μαγγηριάδη και δήλωσε ότι οι λόγοι για να ψηφίσει κανείς το ΜέΡΑ25 είναι ότι δεν υπάρχει άλλη φωνή που να εκφράζει την αγωνία ότι τα βαρίδια του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους σπρώχνουν τους νέους να φύγουν από τη χώρα.

Ανέφερε ότι το ΜέΡΑ 25 έχει να παρουσιάσει μεγάλη δραστηριότητα στην κοινοβουλευτική του παρουσία, ενώ ως προς την απλή αναλογική δήλωσε ότι την πιστεύουν και την αγαπάνε, αλλά και ότι δεν έχουν γίνει προγραμματικές συζητήσεις για μετεκλογικές συνεργασίες και πως το ΜέΡΑ 25 ό,τι πιστεύει το λέει. «Νομίζω ότι η Βουλή η προηγούμενη θα ήταν πολύ φτωχή χωρίς το ΜέΡΑ25 και η επόμενη θα ήταν στην κατεύθυνση μιας μη βιώσιμης πορείας αν δεν ενισχυθεί ένα κόμμα και μια φωνή σαν του ΜέΡΑ25», σχολίασε χαρακτηριστικά. Στους βασικούς πυλώνες των προτάσεων του ΜέΡΑ25 είναι το θέμα των «κόκκινων δανείων», το χρηματιστήριο Ενέργειας, ο ΦΠΑ, κ.λπ.

«Εδώ έχουμε συγκεκριμένα προβλήματα, έχουμε προβλήματα και στα οποία ξέρει ότι υπάρχει και μία επιφανειακή συμπόρευση για κάποια πράγματα. Για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μιλούν για προστασία της πρώτης κατοικίας. Ναι, αλλά το να έχεις φτιάξει μία δευτερογενή αγορά που αγοράζονται και πουλιούνται με την ταχύτητα του φωτός τα κόκκινα δάνεια που εμπεριέχουν ως εχέγγυα πρώτη κατοικία. Εδώ πρέπει να συζητήσουμε τι θα γίνει με αυτή την αγορά, πώς θα προστατεύσουμε την κατοικία όταν τα δάνεια που την περιέχουν αγοράζονται και πωλούνται», σχολίασε ο κ. Βαρουφάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου