Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη πόλη Nashua, New Hampshire

 Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023


ΒΟΣΤΩΝΗ. Το τοπικό Τμήμα αριθμός 35 της Οργάνωσης AHEPA και η κοινότητα του Αγίου Φιλίππου της Νάσουα, στο Νιου Χαμσάιρ, διοργάνωσαν εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους ήρωες της Ελληνικής Επανάσταση του 1821.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας π. Παύλος Μπεμπής ανέπεμψε Τρισάγιο στο Μνημείο των Ελλήνων Πρωτοπόρων Μεταναστών, γνωστό ως Hellenic Circle.

Στη συνέχεια, ο π. Παύλος και οι ομογενείς μετέβησαν στα προπύλαια του δημαρχείου της πόλης όπου ο δήμαρχος Τζιμ Ντόντσες ανύψωσε τη σημαία της Ελλάδος στον επίσημο ιστό του δημαρχείου η οποία είναι ορατή από μακρινή απόσταση, καθώς επίσης και από τους διερχόμενους από την κεντρική οδό της πόλης μπροστά από το δημαρχείο.

Ομογενείς στη Νάσουα Νιου Χαμσάιρ στα προπύλαια του δημαρχείου πλαισιώνουν τον δήμαρχο Τζιμ Ντόντσες. Δίπλα του ομογενής πολιτειακή βουλευτής Ευσταθία Μπούρα η οποία εκλέγεται με το δημοκρατικό κόμμα από το 2011 στη Βουλή του Νιου Χαμσάιρ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ COSMOS MARANDOS

Καθώς ο δήμαρχος ανύψωνε την ελληνική σημαία οι παρευρισκόμενοι τραγουδούσαν τους εθνικούς ύμνους Ελλάδος και Αμερικής. Επίσης, ο δήμαρχος ανέγνωσε μία πολύ επαινετική Διακήρυξη για την Ελλάδα ως λίκνο του πολιτισμού, της ελευθερίας και της δημοκρατίας, κάνοντας μνεία στην παρουσία και τα επιτεύγματα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας της Νάσουα και τη συνδρομή της στην ευμάρεια και ευεξία της πόλης.

Την πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ αντιπροσώπευσε η ομογενής πολιτειακή βουλευτής Ευσταθία Μπούρα, η οποία εκλέγεται με το Δημοκρατικό κόμμα από το 2011 στη Βουλή του Νιου Χαμσάιρ και αντιπροσωπεύει την έκτη περιφέρεια της πόλης της Νάσουα. Η κυρία Μπούρα χαίρει της γενικής εκτίμησης τόσο των Ελληνοαμερικανών, όσο και των Αμερικανών πολιτών της πόλης της Νάσουα. Ο δήμαρχος Τζιμ Ντόντσες την έχει διορίσει ως μέλος της Επιτροπής Κατανομής (Zoning) της πόλης Νάσουα, ενώ υποστηρίζει την Ελλάδα και οτιδήποτε ελληνικό.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου