Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Δίκτυο τρομοκρατών: Σχεδίαζαν χτύπημα με αέρια, βαρύ οπλισμό και εκρηκτικά

Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Στόχος των τρομοκρατών ήταν εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας - Πώς έφτασαν στα ίχνη τους ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική.

Λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης και τον στόχο που είχε επιλέξει να χτυπήσει το δίκτυο τρομοκρατών που εξαρθρώθηκε από την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αποκάλυψε στο MEGA ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Εβραϊκό εστιατόριο ο στόχος της επίθεσης

Πιο συγκεκριμένα, ένα κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας, στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Ψυρρή, φαίνεται να είχε επιλεγεί ως στόχος της επίθεσης. Στο κτίριο αυτό στεγάζεται εβραϊκό εστιατόριο, το οποίο λειτουργεί και ως συναγωγή.

Συντονισμένες προσπάθειες της ΕΥΠ σε διάφορες περιοχές της επικράτειας

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, στη βάση πληροφοριών που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις στελεχών της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Στο πλαίσιο των συντονισμένων αυτών δράσεων των δύο υπηρεσιών, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου.

Είχαν ως στόχο όχι μόνο την απώλεια αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.

Από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου:

– Είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας.

– Είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης.

– Είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος.

– Σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.

Επίθεση με αέριο, βαρύ οπλισμό και εκρηκτικά

Όπως αποκάλυψε στο Live News ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, για τους συλληφθέντες, πρόκειται για δύο Πακιστανούς ιρανικής καταγωγής, που ετοίμαζαν επίθεση κατά ισραηλικού στόχου στην Ελλάδα.

Τα άτομα αυτά, ανέφερε στο MEGA ο δημοσιογράφος, αρχικά «σχεδίαζαν επίθεση με αέριο κατά του ισραηλινού στόχου, μετά θα χρησιμοποιούσαν βαρύ οπλισμό με σκοπό να σκοτώσουν τα θύματά τους και στην τρίτη φάση της διαδικασίας σκόπευαν να επιτεθούν με εκρηκτικά».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο στόχος ήταν χώρος συγκέντρωσης Ισραηλινών – πιθανότατα εβραϊκή συναγωγή.

Μάλιστα, οι τρομοκράτες, σε δεύτερη φάση, σχεδίαζαν να κάνουν και απαγωγές μεμονωμένων ατόμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τρομοκρατικό χτύπημα επρόκειτο να γίνει και το πρόλαβαν η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η έρευνα των οποίων για την υπόθεση έχει ξεκινήσει από το προηγούμενο καλοκαίρι, καθώς συγκέντρωναν στοιχεία σταδιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου