Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Κίνα: Η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας αντιμετωπίζει κινδύνους από την πτώση του παγκόσμιου εμπορίου

 Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Η βαθύτερη πτώση των εξαγωγών συνιστά τον μεγαλύτερο κίνδυνο

Κίνα: Η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας αντιμετωπίζει κινδύνους από την πτώση του παγκόσμιου εμπορίου

Η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας ήταν αδιαμφισβήτητη τον Μάρτιο με την επιχειρηματική εμπιστοσύνη και τη βελτίωση της στεγαστικής αγοράς, αλλά οι παγκόσμιες προοπτικές μειώνονται εν μέσω της αυξημένης αναταραχής στις χρηματοπιστωτικές αγορές, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο τελευταίος συνολικός δείκτης του Bloomberg με οκτώ πρώιμους δείκτες έδειξε ότι η αναπτυξιακή δυναμική παρέμεινε σταθερή από τον Φεβρουάριο, με το συνολικό εύρος να παραμένει στο 4. Η πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων και η αδύναμη παγκόσμια ζήτηση ήταν τα κύρια αρνητικά του δείκτη.

Κίνα: «Ασφαλές καταφύγιο» εν μέσω παγκόσμιου τραπεζικού τυφώνα

Ταχύτερος ρυθμός ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο

Η ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο προβλέπεται να επιταχυνθεί στο 7,3%, που θα ήταν ο ταχύτερος ρυθμός σε δύο χρόνια, σύμφωνα με την έρευνα, σε μεγάλο βαθμό λόγω της χαμηλότερης βάσης σύγκρισης από πέρυσι.

Τον Μάρτιο, η εμπιστοσύνη μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2021, σύμφωνα με έρευνα της Standard Chartered Plc. Στον τομέα των υπηρεσιών, το κλίμα μεταξύ των επιχειρήσεων ακινήτων, χρηματοοικονομικών και πληροφορικής βελτιώθηκε απότομα, ανέφερε η τράπεζα.

Πτώση των εξαγωγών

Για τις επιχειρήσεις εστίασης και καταλυμάτων, η εμπιστοσύνη έπεσε μετά την χαλάρωση της έκρηξης των δαπανών μετά την επαναλειτουργία.

Αρκετοί δείκτες έδειξαν αδυναμία στην οικονομία. Τα πρώιμα εμπορικά στοιχεία από τη Νότια Κορέα – ένα βαρόμετρο για την παγκόσμια ζήτηση – έδειξαν μια βαθύτερη πτώση των εξαγωγών, κατά 23,1% κατά μέσο όρο τις πρώτες 20 ημέρες του Μαρτίου σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Οι πωλήσεις οχημάτων στην Κίνα συνέχισαν να συρρικνώνονται τον Μάρτιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με εβδομαδιαία στοιχεία από την China Passenger Car Association.

Τα αποθέματα χάλυβα αυξήθηκαν επίσης σταθερά τον Μάρτιο, ένα δυσοίωνο σημάδι για τη ζήτηση. Αυτό συμβαίνει ακόμη και όταν οι όγκοι παραγωγής αυξάνονται για να καλυφθεί η κατασκευαστική ζήτηση πριν από μια πιθανή μείωση της παραγωγής του κράματος σε εθνικό επίπεδο για περιβαλλοντικούς λόγους.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου