Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Οι 50 πιο πλούσιοι Ελληνες στην Αμερικής – Ο ετήσιος κατάλογος του «Ε.Κ.» με τους πετυχημένους της Κοινότητας

Σάββατο, 25η Μαρτίου, 2023

NEA YΟΡΚΗ. Τον καθιερωμένο ετήσιο κατάλογο με τους 50 πιο πλούσιους Ελληνοαμερικανούς δημοσιεύσει και φέτος ο «Ε.Κ.», ύστερα από ενδελεχή σχετική έρευνα.

Ο κατάλογος που παρουσιάζεται αναλυτικά στην αγγλόφωνη έκδοση του «Ε.Κ.» («The National Herald») περιλαμβάνει σημαντικά πρόσωπα από διάφορους κλάδους και εκτός όλων των άλλων υπογραμμίζει τις επιτυχίες αλλά και το μέγεθος της Ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην πρώτη θέση του φετινού καταλόγου συναντά κανείς τα αδέλφια Γκόρη (Gores), Αλεκ, Σαμ και Τομ, με περιουσία που ανέρχεται στα 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα αδέλφια, που δραστηριοποιούνται στον χώρο των επιχειρήσεων και των επενδύσεων, γεννήθηκαν από Ελληνα πατέρα και Λιβανέζα μητέρα και μετακόμισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1968.

Στη δεύτερη θέση, η οικογένεια Ντέιβις, με επικεφαλής τον ιδιοκτήτη της εταιρείας New Balance, Τζιμ Ντέιβις (Jim Davis), 79 ετών, και συνολική περιουσία 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην τρίτη θέση του σχετικού καταλόγου συναντά κανείς τον επιχειρηματία Τζον Κατσιματίδη (John Catsimatidis) με περιουσία που ανέρχεται στα 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο κ. Κατσιματίδης, ο οποίος δραστηριοποιείται στα πετρελαϊκά, στα κτηματομεσιτικά και στα σούπερ μάρκετ, αύξησε και φέτος τον πλούτο του και εξακολουθεί να είναι μια διακεκριμένη προσωπικότητα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και όχι μόνο. Από το μικρό νησί της Νισύρου ο κ. Κατσιματίδης ήρθε στη Νέα Υόρκη όταν ακόμα ήταν βρέφος για να γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο βιβλίο των κατακτητών του «αμερικανικού ονείρου».

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Τζον Πολ Ντε Τζόρια (John Paul DeJoria) με περιουσία που ανέρχεται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Από πατέρα Ιταλό και μητέρα Ελληνίδα, ο Ντε Τζόρια αντλεί τον πλούτο του από προϊόντα καλλωπισμού και φροντίδας μαλλιών.

Στην πέμπτη θέση του ετήσιου καταλόγου με τους πιο πλούσιους ομογενείς που καταρτίζει ο «Ε.Κ.» είναι ο κ. Τζορτζ Μάρκους (George Marcus) με περιουσία της τάξεως των 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προέρχεται κυρίως από τα κτηματομεσιτικά. Ο κ. Μάρκους, γεννημένος το 1941 στην Εύβοια, μετανάστευσε κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (όταν ήταν 4 ετών) στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Σαν Φρανσίσκο. Με τη σύζυγό του, Τζούντι, έχουν τέσσερα παιδιά.

Την πέμπτη θέση στον κατάλογο του πλούτου των ομογενών με τον κ. Μάρκους μοιράζεται ο (κυρίως) επενδυτής Ντιν Μητρόπουλος (Dean Metropoulos) με περιουσία της τάξεως των 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μαζί με τους δύο γιους του, Εβαν και Ντάρεν, ο κ. Μητρόπουλος έχει περάσει τα τελευταία 35 και πλέον χρόνια αγοράζοντας, μετασχηματίζοντας και μεγαλώνοντας μια σειρά από επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Μεξικό και την Ευρώπη.

Στην 8η θέση του καταλόγου βρίσκεται ο πρέσβης Γιώργος Αργυρός (George Argyros) με περιουσία ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για πλούτο που ο κ. Αργυρός αντλεί κυρίως από τα κτηματομεσιτικά.

Ενατος στον κατάλογο είναι ο 71χρονος επιχειρηματίας Πίτερ Μπάρις (Peter Barris) με περιουσία της τάξεως των 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Την πρώτη δεκάδα ολοκληρώνει ο Πίτερ Αγγελος (Peter Angelos) με έδρα το Μέριλαντ και περιουσία που ανέρχεται στα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια.


50 WEALTHIEST 2023

NEA YΟΡΚΗ. Τον καθιερωμένο ετήσιο κατάλογο με τους 50 πιο πλούσιους Ελληνοαμερικανούς δημοσιεύσει και φέτος ο «Ε.Κ.», ύστερα από ενδελεχή σχετική έρευνα.

Ο κατάλογος που παρουσιάζεται αναλυτικά στην αγγλόφωνη έκδοση του «Ε.Κ.» («The National Herald») περιλαμβάνει σημαντικά πρόσωπα από διάφορους κλάδους και εκτός όλων των άλλων υπογραμμίζει τις επιτυχίες αλλά και το μέγεθος της Ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην πρώτη θέση του φετινού καταλόγου συναντά κανείς τα αδέλφια Γκόρη (Gores), Αλεκ, Σαμ και Τομ, με περιουσία που ανέρχεται στα 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα αδέλφια, που δραστηριοποιούνται στον χώρο των επιχειρήσεων και των επενδύσεων, γεννήθηκαν από Ελληνα πατέρα και Λιβανέζα μητέρα και μετακόμισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1968.

Στη δεύτερη θέση, η οικογένεια Ντέιβις, με επικεφαλής τον ιδιοκτήτη της εταιρείας New Balance, Τζιμ Ντέιβις (Jim Davis), 79 ετών, και συνολική περιουσία 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην τρίτη θέση του σχετικού καταλόγου συναντά κανείς τον επιχειρηματία Τζον Κατσιματίδη (John Catsimatidis) με περιουσία που ανέρχεται στα 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο κ. Κατσιματίδης, ο οποίος δραστηριοποιείται στα πετρελαϊκά, στα κτηματομεσιτικά και στα σούπερ μάρκετ, αύξησε και φέτος τον πλούτο του και εξακολουθεί να είναι μια διακεκριμένη προσωπικότητα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και όχι μόνο. Από το μικρό νησί της Νισύρου ο κ. Κατσιματίδης ήρθε στη Νέα Υόρκη όταν ακόμα ήταν βρέφος για να γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο βιβλίο των κατακτητών του «αμερικανικού ονείρου».

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Τζον Πολ Ντε Τζόρια (John Paul DeJoria) με περιουσία που ανέρχεται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Από πατέρα Ιταλό και μητέρα Ελληνίδα, ο Ντε Τζόρια αντλεί τον πλούτο του από προϊόντα καλλωπισμού και φροντίδας μαλλιών.

Στην πέμπτη θέση του ετήσιου καταλόγου με τους πιο πλούσιους ομογενείς που καταρτίζει ο «Ε.Κ.» είναι ο κ. Τζορτζ Μάρκους (George Marcus) με περιουσία της τάξεως των 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προέρχεται κυρίως από τα κτηματομεσιτικά. Ο κ. Μάρκους, γεννημένος το 1941 στην Εύβοια, μετανάστευσε κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (όταν ήταν 4 ετών) στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Σαν Φρανσίσκο. Με τη σύζυγό του, Τζούντι, έχουν τέσσερα παιδιά.

Την πέμπτη θέση στον κατάλογο του πλούτου των ομογενών με τον κ. Μάρκους μοιράζεται ο (κυρίως) επενδυτής Ντιν Μητρόπουλος (Dean Metropoulos) με περιουσία της τάξεως των 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μαζί με τους δύο γιους του, Εβαν και Ντάρεν, ο κ. Μητρόπουλος έχει περάσει τα τελευταία 35 και πλέον χρόνια αγοράζοντας, μετασχηματίζοντας και μεγαλώνοντας μια σειρά από επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Μεξικό και την Ευρώπη.

Στην 8η θέση του καταλόγου βρίσκεται ο πρέσβης Γιώργος Αργυρός (George Argyros) με περιουσία ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για πλούτο που ο κ. Αργυρός αντλεί κυρίως από τα κτηματομεσιτικά.

Ενατος στον κατάλογο είναι ο 71χρονος επιχειρηματίας Πίτερ Μπάρις (Peter Barris) με περιουσία της τάξεως των 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Την πρώτη δεκάδα ολοκληρώνει ο Πίτερ Αγγελος (Peter Angelos) με έδρα το Μέριλαντ και περιουσία που ανέρχεται στα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο κατάλογος από την 11η έως την 50ή θέση έχει ως εξής:

11.      Τζέιμι Ντάιμον (Jamie Dimon). Νέα Υόρκη, $1,7 δισ., Τραπεζικά. Tufts University, παντρεμένος, 3 παιδιά.

12.      Γιώργος Γιανκόπουλος (George Yancopoulos), Νέα Υόρκη, $1,6 δισ., Φαρμακευτικά, Columbia University; 4 παιδιά.

13.      Τεντ Λεόνσις (Τed Leonsis), Mέριλαντ, $1,6 δισ., Ιντερνετ, Venture Capital, Georgetown University (American Studies), παντρεμένος, 2 παιδιά.

14.      Τζον Κάλαμος τζούνιορ (John Calamos jr), Ιλινόις, $1,5 δισ., Global Asset Management, Illinois Institute of Technology (Economics), παντρεμένος, 2 παιδιά.

15.      Τζέιμς Χάνος (James Chanos), Νέα Υόρκη, $1,5 δισ. Επενδύσεις, Yale University, 4 παιδιά.

16.      Εντουαρντ Ζάντερ (Εdward Zander), Καλιφόρνια, $1,3 δισ., Τεχνολογία, Rensselaer Polytechnic Institute, παντρεμένος, 2 παιδιά.

17.      Ντάιαν φον Φάρστενμπεργκ (Diane von Furstenberg), Κονέκτικατ, $1,2 δισ., Μόδα, University of Geneva (Economics).

18.      Τζορτζ Σακελλάρης (George Sakellaris), Μασαχουσέτη, $1,2 δισ., Ενέργεια, University of Maine-Orono, παντρεμένος, 2 παιδιά.

19.      Ντιν Σπανός (Dean Spanos), Kαλιφόρνια, $1 δισ., Σπορ, κτηματομεσιτικά, παντρεμένος, 2 παιδιά.

20.    Γιώργος Μπεχράκης (George Behrakis), Mασαχουσέτη, $990 εκατ., Φαρμακευτικά, Northeastern University, παντρεμένος, 4 παιδιά.

21.    Τζον Παγιαβλάς (John Payiavlas), Οχάιο, $816 εκατ. Εστίαση, παντρεμένος, 2 παιδιά.

22.    Τζον Παπατζόν (John Papajohn), Aϊόβα, $743 εκατ. Venture Capital, University of Iowa (Business), παντρεμένος, 1 παιδί.

23.    Αρθουρ Δημουλάς (Arthur Demoulas), Mασαχουσέτη, $719 εκατ., Σούπερ Μάρκετ, Bentley College, παντρεμένος, 4 παιδιά.

24.    Μάικ Ψαρός (Michael Psaros), Νέα Υόρκη, $600 εκατ., Επενδύσεις, Georgetown University (Business), παντρεμένος, 3 παιδιά.

25.    Αγγελος Τσακόπουλος (Angelo Tsakopoulos), Καλιφόρνια, $600 εκατ., Κτηματομεσιτικά. California State University – Sacramento (Political Science & Business), παντρεμένος, 6 παιδιά.

26.    Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον (Τom Hanks – Rita Wilson). Καλιφόρνια. $500 εκατ., Κινηματογράφος, παντρεμένοι, 4 παιδιά.

27.    Μάρκος Λεμονής (Μarcus Lemonis), Iλινόις, $500 εκατ., Επενδύσεις, παντρεμένος.

28.    Ρόι Βάγγελος (P. Ρoy Vagelos), Nέα Ιερσέη, $444 εκατ., Φαρμακευτικά.

University of Pennsylvania (Chemistry), παντρεμένος, 4 παιδιά.

 

29.      Μάρθα Στιούαρτ (Martha Stewart), Νέα Υόρκη, $400 εκατ., Διασκέδαση, Barnard College (Architectural History), 1 παιδί.

30.      Τζον Γεωργής (John Georges), Λουιζιάνα, $350 εκατ., Υπηρεσίες τροφίμων, Επιχειρηματική ανάπτυξη, φιλανθρωπία, ΜΜΕ, Tulane University (Management, Accounting), παντρεμένος, 3 παιδιά.

31.      Στέλιος Παπαδόπουλος (Stelios Papadopoulos), Μασαχουσέτη, $338 εκατ. (Wall Mine), Βιοτεχνολογία, New York University.

32.      Τζένιφερ Ανιστον (Jennifer Aniston), Καλιφόρνια, $320 εκατ., Ηθοποιός, New York’s School of Performing Arts.

33.      Θεόδωρος Αντώνης Σαράντος Τζούνιορ (Theodore Anthony Sarandos Jr.), Καλιφόρνια, $250 εκατ., Ψυχαγωγία, παντρεμένος, 2 παιδιά.

34.      Κωνσταντίνος Ιορδάνου (Constantine Iordanou), $242 εκατ., Ασφάλιση, New York University (Aerospace Engineering), παντρεμένος, 3 παιδιά.

35.      Τζον και Κρις Πάππας (John & Chris Pappas), Κονέκτικατ, $225 εκατ., Λιανικό και Χονδρικό Εμπόριο – Τρόφιμα.

36.      Πίτερ Διαμαντής (Peter Diamandis), Καλιφόρνια, $200 εκατ., Επιχειρήσεις, Massachusetts Institute of Technology (Biology, Molecular Genetics), Harvard Medical School, παντρεμένος, 2 παιδιά.

37.      Τζέιμς Μπίντζος (D. James Bidzos), Βιρτζίνια, $194 εκατ., Τεχνολογία πληροφοριών.

38.      Πιτ Σάμπρας (Pete Sampras), Καλιφόρνια, $150 εκατ., Τενίστας, παντρεμένος, 2 παιδιά.

39.      Αντριου Ν. Λιβέρης (Andrew N. Liveris), Μίσιγκαν, $149 εκατ., Χημικά, Πλαστικά, Διαχείριση, University of Queensland (Chemical Engineering), παντρεμένος, 3 παιδιά.

40.      Κώστας Καρτσώτης (Kostas Kartsotis), Μίσιγκαν, Επιχειρήσεις, $138 εκατ.

41.      Γιώργος Σκάνγκος (George Scangos), $136 εκατ., Βιοτεχνολογία, Cornell University (BA Biology); University of Massachusetts (Microbiology PhD), παντρεμένος.

42.    Ελενα Φορντ (Elena Ford), Μίσιγκαν, $125 εκατ., Αυτοκίνητα, New York University.

43.    Χάουαρντ Λόρμπερ (Howard Lorber) $124 εκατ., Κτηματομεσιτικά, Επενδύσεις, Τρόφιμα, Long Island University (Taxation), παντρεμένος, 2 παιδιά.

44.    Γιάννης Αντετοκούνμπο (Giannis Antetokounmpo), Γουισκόνσιν, $110 εκατ., καλαθοσφαιριστής, 2 παιδιά.

45.    Αριάνα Χάφινγκτον (Arianna Huffington), Νέα Υόρκη, $100 εκατ., ΜΜΕ, University of Cambridge (Economics), 2 παιδιά.

46.    Τζον Βαρβάτος (John Varvatos), Νέα Υόρκη, $100 εκατ., Μόδα, Eastern Michigan University & University of Michigan (Pre-Med & Education), παντρεμένος, 3 παιδιά.

47.    Τζέισον Καλακάνης (Jason Calacanis), $93 εκατ., Διαδικτυακή Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις, Fordham University (Psychology), παντρεμένος, 3 παιδιά.

48.    Τίνα Φέι (Tina Fey), Νέα Υόρκη, $75 εκατ., Ψυχαγωγία, University of Virginia (Drama), παντρεμένη, 2 παιδιά.

49.    Αγγελος Σωτήρα (Angelo Sotira), Καλιφόρνια, $75 εκατ., Ψυχαγωγία.

50.    Τζέιμς Τ. Δημητριάδης (James T. Demetriades), $71 εκατ. Ψυχαγωγία, Loyola Marymount University.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου