Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Το Ρόσλιντεϊλ γιόρτασε την εθνική επέτειο της Επανάστασης του 1821

 Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ομογένεια του Ρόσλιντεϊλ Μασαχουσέτης γιόρτασε την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, με επίκεντρο το ελληνικό απογευματινό σχολείο της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου.

Η γιορτή ξεκίνησε με την παρέλαση των μαθητών υπό τον ήχο εμβατηρίων «όλη η δόξα όλη η χάρη».

Χαιρετισμό απηύθυνε η διευθύντρια του σχολείου Μαρία Κυριακαντωνάκη-Μπακόλα, η οποία ανάμεσα στα άλλα είπε πως «είμαστε όλοι εδώ υπερήφανοι για να τιμήσουμε τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας, των ηρώων του 1821.

Η διευθύντρια του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου της κοινότητας Αγίου Νεκταρίου του Ρόσλιντεϊλ Μασαχουσέτης, Μαρία Κυριακαντωνάκη-Μπακόλα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Υψωσαν τη σημαία μας ψηλά διεκδικώντας την ελευθερία τους και την εθνική ανεξαρτησία. Πάλεψαν ενωμένοι με πίστη στον αγώνα τους για την ελευθερία.

Το λαμπρό παράδειγμα των προγόνων μας να μας συντροφεύει πάντα. Να μην ξεχνάμε πως 202 χρόνια πριν οι ηρωικές αυτές μορφές έδωσαν το αίμα τους, τα νιάτα τους, τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Τους ευγνωμονούμε και τους τιμούμε με τη σημερινή γιορτή που δημιουργήσαμε με πολλή αγάπη μαζί με τις δασκάλες μας και τα παιδιά μας».

Σε άλλο σημείο, είπε «ένα μεγάλο ευχαριστώ στις καταπληκτικές δασκάλες μας για το αστείρευτο μεράκι τους, Είναι τιμή μου να συνεργάζομαι με τόσο εξαιρετικές προσωπικότητες.

Ευχαριστούμε τον ιερέα μας π. Οδυσσέα Δρόσσο, το Διοικητικό Συμβούλιο, τον κ. Γιάννη Κατσαρό και όλη τη κοινότητα του Αγίου Νεκταρίου για τη συνεχή στήριξη.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους εσάς τους γονείς και τους παππούδες που μας εμπιστεύεστε και στέλνετε τα παιδιά σας στο ελληνικό σχολείο. Είναι σπουδαίο αυτό που προσφέρετε στα παιδιά σας».

Τέλος, ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά μας. Είναι κατόρθωμα να ανεβαίνουν με τέτοιο θάρρος στη σκηνή και να απαγγέλουν ποιήματα και θεατρικά στα Ελληνικά! Παιδιά που μιλούν όλη μέρα τα Αγγλικά και έρχονται εδώ μόνο για λίγες ώρες την εβδομάδα. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Ζήτω η Ελλάδα!! Ζήτω η Πατρίδα μας!».

Μαθητές και μαθήτριες του Ελληνικού Σχολείου εισέρχονται στον ναό του Αγίου Νεκταρίου για την Δοξολογία.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ARETI BRATSIS

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε και ο Α’ αντιπρόεδρος την Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Κώστας Τραβαγιάκης.

Το νηπιαγωγείο απήγγειλε ποιήματα ενώ η πρώτη τάξη τραγούδησε δυνατά «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».

Οι μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ τάξης έπαιξαν τον «Χορό του Ζαλόγγου» και συγκίνησαν όλους με την ερμηνεία τους.

Μαθητές και μαθήτριες της Β’ τάξης απήγγειλαν το ποίημα «Το Κολοκοτρωνέικο», ενώ τραγούδησαν τα «Σαράντα Παλικάρια».

Ξεχώρισαν και οι μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης οι οποίοι ταξίδεψαν με τα ποιήματά τους το ακροατήριο από την άλωση της Κωνσταντινούπολης μέχρι και την απελευθέρωση ενώ τραγούδησαν τον «Μαρμαρωμένο βασιλιά» και τον «Θούριο».

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με χορούς.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου